satanindistortion

Captains log, stardate 120830

Kategori: Allmänt

Kära blogg, i dag har jag:
 
Intervjuat två av medlemmarna i Nocturnal. Trevliga prickar och jävligt bra musik! Artikeln kommer i Extra i början av nästa vecka tror jag. 
 
Sprungit Mjölbyfemman. Ett motionslopp på - cue drumroll - fem kilometer. Gick sådär, fast för att har tränat så lite som jag har gjort är jag ändå hyfsat nöjd.
 
Kollat på senaste avsnittet av Pluras Kök. Ett kanonprogram, mycket tack vare Filip Hammar förstås. Och så är ju Maria Andersson från Sahara Hotnights med i hela säsongen. Fan vad snygg hon är. Och den där norrländskan också. Helvete.
 
 

Intervju: Alexander från Eldrimner

Kategori: Allmänt

Eldrimner från Göteborg släpper sin debutplatta ”Inom förloppet av ett liv” i slutet av september. Bandets sångare Alexander Andersson är laddad inför skivsläppet.

- Det är så himla gött, så länge som vi har jobbat med den här plattan, säger han.

 

Eldrimner bildades när killarna i bandet gick i högstadiet.

- Då var vi alla utom basisten, jag spelade bas och sjöng. Men det blir så tråkigt när man är låst vid basen, så då tog vi in Otto som spelar bas. Den sättningen är vi idag, säger Alexander.

Drygt fem år senare är det dags att släppa första plattan.

- Det är så himla gött. Vi har jobbat med den här plattan i två år och det ska bli så jävla gött att få släppa den.

 

“Inom förloppet av ett liv” är en konceptskiva, som titeln antyder får vi följa med en person under hela livet.

- Första låten kan man säga är när han föds och sista är när han dör, och så får man följa med på en resa under hela den här killens liv.

Bandet har också skrivit en novell som hör till plattan.

- Där får man en bättre inblick och en mer berättande version av själva plattan. Läser man novellen kommer man förstå innebörden med hela plattan.

 

“Livsflykt”, “Undergången”, “Ditt sista andetag” och “Smutsen kommer inifrån” är inga glada titlar. Bandet hämtar inspiration från sina egna liv när det kommer till de mörka texterna.

- Vi i bandet och många vänner har levt med ett mörker i sitt liv, vänner som har tagit livet av sig och andra sådana saker. Det speglar av sig i texterna, säger Alexander.

Inspirationen till texterna kommer från det verkliga livet, men är skriva så de ska gå hem hos den breda massan.

- De är skrivna så att en allmänhet ska förstå det, på nåt sätt. Jag vill ha det lite ”i ditt ansikte”: Så här är världen ibland, det är inte bara en dans på rosor. Det finns mörkare saker också.

Alexander sjunger alltså på svenska, något som får bandet att stå ut en del i sin genre.

- Det var ett rätt naturligt val faktiskt. När vi började så började jag med att skriva en svensk låt, jag tycker man får en mer personlig bild och lyriken kan bli starkare. Orden slår starkare på svenska. Därför har vi valt att behålla det, från den där första låten.

 

Att de sjunger på modersmålet hindrar dock inte bandet från att satsa på spelningar utomlands.

- Det finns ju en del band som kör på svenska som även kan slå utomlands, till exempel Shining som är en stor inspirationskälla för oss. Och Kvelertak som kör på norska.

Efter skivsläppet är det ut och spela som gäller för Eldrimner.

- Vi ska ut och spela så mycket som möjligt är det tänkt, i alla fall till sommaren ska vi försöka boka lite festivaler. Vi har redan nu börjat skriva nytt material också, men nu gäller det att komma ut med den här skivan så mycket som möjligt, säger Alexander.

 

Skivnörd

Kategori: Allmänt

Att Kents feta box med (nästan) alla skivor kostar 399 på cdon och 149 på ginza. Det är skumt.
 
Fan jag blir så kluven här, vore ju nice att ha den där boxen. Fast då får man alla skivor med nya omslag, jag vill ju ha de vanliga omslagen med, de är snygga. Vore ju fetast att ha de vanliga omslagen på vinyl, fast de verkar inte finnas, i alla fall inte på cdon eller ginza.
 
Ähh, 149 spänn kan det ju vara värt...
 

Politiken i USA - En sorglig syn

Kategori: Allmänt

Krönika publicerad i dagens Extra Östergötland.
 

Valet i USA närmar sig med stormsteg och i takt med det så ökar förstås mediabevakningen av hela USA:s politik.
Ett av de senaste utspelen kommer från Todd Akin, kandidat till att bli senator för Missouri. Han är republikan och som många av sina likar emot abort. En av de svåraste aspekterna för abortmotståndare är kvinnor som har blivit gravida efter en våldtäkt. Ett fruktansvärt moraliskt dilemma.
Todd Akin anser inte att detta är ett problem. Jag citerar (och håll i er nu för det här är bra):
”Jag har förstått av läkare att det är väldigt ovanligt. Om det är en riktig våldtäkt har den kvinnliga kroppen sina egna sätt att förhindra en graviditet”
Todd Akin, en man med 65 års livserfarenhet, tror alltså på fullaste allvar att en kvinnlig kropp kan känna av att den blir våldtagen och därmed stänga ner hela befruktningsprocessen.

Nu har USA dryga 300 miljoner invånare, så att det finns en del mindre begåvade individer är ofrånkomligt. Men att en sån här äggskalle tillåts vandra i maktens korridorer – det är helt ofattbart.
Det ska kanske sägas att Akin har fått motta en hel del kritik för sitt uttalande, till och med från det egna partiet. Mitt Romney, republikanernas presidentkandidat, gick så långt att han föreslog att Akin skulle dra sig tillbaka från sin valkampanj.

Nu är Romney inte någon duvunge han heller. Han är troende och förstås emot abort och homoäktenskap (”det riktiga äktenskapet är det mellan man och kvinna”). Han tycker också att USA borde rusta upp och tänker investera stort i militären om han blir vald till president.
En man som tycker att vissa personer inte ska ha samma rättigheter som andra på grund av sin sexuella läggning söker alltså tjänsten som en av världens mäktigaste ledare. Jag vet inte, det känns lite... medeltida.

Samtidigt så klagar vi svenskar på våra egna politiker. Annie Lööf och hennes polare tar på sig stora spenderarbyxorna och festar på skattebetalarnas bekostnad.
Mona Sahlin köper toblerone och Håkan Juholt drar av lite på hyran. Och vet ni vad. Jag unnar dem det, så länge de vet hur en kvinnas kropp fungerar och inte baserar sina politiska beslut på vad som står i bibeln.
Man kan längta bort från Sverige när sommaren regnar bort och vintern paralyserar tågtrafiken. Men fan vad skönt det är att bo i ett land där något som abort inte ens är en fråga år 2012. Det är en självklarhet.
 

Snart helg!

Kategori: Allmänt

Ska sitta i Linköping och jobba både i dag, i morgon och på söndag. Hurra för mig, ingen monsterpendling!
 
På lördag ska jag intervjua Eldrimners sångare Alexander Andersson. Ska bli kul, sen på kvällen blir det kräftskiva och det blir ännu roligare.
 
Läste förresten att Ulf Brunnberg har fått ännu ett ryck och attackerat feminismen. En gubbe som hör hemma på 40-talet är vad han är.
 
Först var det den där tv-kanalen för män, sen var det rätten att få dricka och köra båt, nu är det feminismen. Jag vet inte vad man ska kalla honom. Rättshaverist är väl fel, men mediahaverist kanske?
 
 

Wake up every day, feeling the same way

Kategori: Allmänt

I dag hade vi en nyhet i Extra som både Corren och NT plockade upp. Jävligt najs, förutom att de inte creddar oss någonstans. 
 
Anyway jävligt bra jobbat av Rasmus som drog fram grejen själv och gjorde ett kanonjobb.
 
Och jag har frångått mina principer och skrivit en krönika om politik. Eller principer och principer, det är bara det att politik är så fruktansvärt tråkigt i vanliga fall. Men jag kunde inte motså att skriva om den här grejen och det blev en bra krönika, som går i tidningen på fredag.
 

Lights Out

Kategori: Allmänt

 
Omslaget till Graveyards nya platta Lights Out.
 
Inte lika bombastiskt som de förra två omslagen, men det känns jävligt retro och passande till skivans titel. 
 
Ett omslag gjort för vinyl!
 

Scribblefest @ Gästisparken, Mjölby

Kategori: Allmänt

Två gånger är en vana, tre gånger är tradition. Vad fem gånger är vet jag inte, men Scribblefestivalen har blivit ett stående inslag i Mjölby under slutet av sommaren. När det arrangeras för femte gången är lineupen förmodligen den starkaste hittills.

 Night Train från Vadstena inleder festivalen på eftermiddagen. En ung hårdrockstrio som låter som att de har spelat ihop bra mycket längre än de förmodligen har. Musikaliskt riktigt duktiga och låtmaterialet håller hög klass hela vägen. Snygga riff och klockren sång. Fortsätter de så här kommer de att bli riktigt stora vad det lider. (3/5)

T.Y.P.O från Skänninge fyller sin speltid med covers. Stor inledning med Danko Jones kanske bästa låt, Had enough, men bäst är ändå Lady Gagas Pokerface i punkkostym. (3/5)

Sedan blir det rockabilly med Settlers. Inte min kopp te. Duktiga musiker och det går säkert hem hos de frälsta, men den genomtrevliga helylle-musiken i umpa-bumpa-takt är inget för mig. (1/5)

Bättre då med Mjölby Baktaktsorkester som gör en unplugged-spelning med decimerat manskap. Baktaktsorkestern brukar vara en garanti för en bra spelning, så även den här gången, även om det låter ännu bättre med hela bandet på plats. Sommar och MBTO går hur som helst hand i hand och den här spelningen är inget undantag. (4/5)

Vacant dundrar igång med ett ånglok. Bokstavligt talat. Efter introt tar bandets klassiska hårdrock vid, som en bastard från ett hett möte mellan Iron Maiden och Motörhead. Hårt, snabbt, tung. Efter att ha sett några spelningar kan man dock konstatera att Poser saknas i setlisten. (4/5).

Stone Antica släppte sin debutplatta för snart ett år sedan och bjuder på en hel del från skivan, blandat med lite äldre material. Ett mycket kompetent liveband som dock inte verkar helt taggade just den här dagen. De förtjänar en större publik än den lilla folksamling som står och sitter framför scenen. Den lugnare stunden i Trigger är en av de bästa. (4/5)

Headlinar gör bandet från Borlänge som har kallats Hultsfreds husband: Sator. Som en oinvigd lyssnare som bara känner igen ett par låtar kan jag ändå konstatera att de gör en kanonspelning, och äntligen är det en rejäl publik som har hittat till scenen. Bandet röjer bra på scenen trots uppnådd ålder, och den i alla fall jag lägger märke till mest är Heikki Kiviaho. Aldrig har nån sett så helgjuten ut med en elbas. Så. Jävla. Stenhård. (4/5)

Tråkigt väder och tråkig publiksiffra till trots var det ett välgjort arrangemang, återstår att se hur man ska toppa lineupen nästa år.

Mammas pojkar

Kategori: Allmänt

 
Ja som ni kan se så är Kelso och Jackie från That 70's Show ihop igen. Fantastiskt!
 
Det är ju nåt med när kärlekspar från filmer och serier blir ihop. Som Anna Paquin och Stephen Moyer från True Blood, eller Kristen Stewart och Robert Pattinson från Twilight. Det känns liksom bra på nåt sätt. 
 
Så jävla dum man är egentligen, lättpåverkad. De är ju bara skådisar!
 
Nog med kändisrunkande!
 
Såg trailern för Ulf Malmros nya rulle "Mammas Pojkar". Samma gamla gäng och den verkar bli grym. Malmros har ju en sjuhelvetes bak-katalog att leva upp till, men den här blir säkert i samma klass som de gamla!
 
 
Det här är ingen frisyr, det är fan ett statement.
 

Eldrimner: Inom förloppet av ett liv

Kategori: Allmänt

Recension av Eldrimners debutplatta. FInns även på Festivalphoto.
 

Ett timglas av döda kroppar och texten Timme efter timme rinner sanden sakta ner till timglasets botten. Likt den bottenlösa nakenhet i människans bisarra värld, där vi ruttnar.

Det är vad man möts av när man kommer in på Eldrimners hemsida. Ingen glad historia det här således...

Eldrimner bjuder på black/döds med få lugna stunder. Mest av allt är det ett hänsynslöst manglande. Ett kaos som tar mer än en lyssning att sätta sig in i, men när låtarna väl fastnar är det värt kämpandet. Det blir aldrig tråkigt utan det finns en skön dynamik över låtarna och plattan som helhet, mest tydligt kanske i Ditt sista andetag som är en av plattans höjdpunkter.

Alexander Andersson (även i Marionette) levererar texter på modersmålet med en rasande ansats. Här har vi bandets starkaste försäljningsargument just nu, de svenska texterna gör att de står ut från massan, och det fungerar riktigt bra. Textrader som du ska brinna och jag ska njuta är mer drabbande på svenska än på engelska.

Bandet lyckas hålla intresset uppe hela skivan igenom. Undergången, Smutsen kommer inifrån och titelspåret (med Axel Widén från Zombiekrig på gästsång) är några av spåren som lyser starkast.

En perfekt skiva att välkomna höstmörkret med.  

 

Pussy Riot

Kategori: Allmänt

Pussy Riot döms för huiliganism. Åklagaren yrkar på tre års fängelse.
 
Rysslands styre och rättssystem har således ingen plats i samhället år 2012. Medan resten av världen försöker röra sig framåt är Ryssland en bromskloss som bara vill tillbaka till en tid där ingen får kritisera staten eller kyrkan. 
 
Vad kommer härnäst? Vetenskapsmän som fängslas för att de säger att jorden är rund? Kvinnor som bränns på bål?  Slaveri?
 
Det är på tiden att Ryssland tar ett kliv framåt i Utvecklingen, men det ser inte ut att hända än på länge.

Bengt Frithiofsson?

Kategori: Allmänt

 
Hur många kända vinprovare har vi i det här landet egentligen?

F&FPod

Kategori: Allmänt

Mycket trevlig kväll med ett besök på Augustifesten i Norrköping efter jobbet. 
 
Episka fyrverkerier i takt till James Bond-musik och en öl på Black Lion Inn. 
 
Och så kollade jag på FIlip och Fredriks hundrade podcast som de streamade på sin hemsida. Hade ju varit fett att vara på plats i Berwaldhallen men nätet funkade väl bra som substitut. Riktigt bra show i alla fall, hann inte se klart hela, får göra det sen.
 
Läste precis att Norges rikspolischef har valt att avgå efter att polisen fått kritik för insatsen vid Utöya. Nu har jag inte läst så mycket mer men den spontana känslan är att det skulle vara skönt om rikspolischefen ställde sig upp och sa:
 
"Nej vi var inte beredda på att en galning skulle spränga riksdagskvarteren och åka ut till en ö och sjuta ihjäl 60 ungdomar. URSÄKTA SÅ JÄVLA MYCKET!"
 
#idioti
 

Lights out

Kategori: Allmänt

 
 
Det går visst att göra trailers för vad fan som helst nu för tiden.
 

Kill kill kill

Kategori: Allmänt

Årets hårdrock/metal
 
Dead By April
H.E.A.T
Sabaton
In Flames
Takida
 

Ja där har ni de nominerade i kategorin hårdrock/metal i Rockbjörnen.
 
Gasa världen tack.

Inspiration

Kategori: Allmänt

En månad kvar till New York.
 

Steve Jobs på trummor?

Kategori: Allmänt

 
 
Kolla på det här klippet. Det är från någon gala 2002 när Englands drottning firade något. Jag hade det här klippet med Ozzy och Tony som kör Paranoid inspelat på vhs och kollade på det tills bandet knappt fungerade längre tror jag.
 
Nu inser jag att själva uppträdandet inte var särskilt bra (även om Ozzy är bra mycket mer energisk än nu för tiden), utan det var kanske kontrasten till det andra utbudet som gjorde det så bra.
 
Men. Det jag vill komma till är hur Phil Collins tänkte den morgonen.
 
"Hmm, jag ska spela trummor på en konsert i Drottningens ära, som hålls i Buckingham Palace trädgård. Bokstavligen. Vad ska jag ta på mig...? Min finaste svarta polo kanske."
 

Folkbladet --> Extra

Kategori: Allmänt

Nu är det gjort! Det sista arbetspasset på Folkbladet. Känner mig jävligt nöjd med sommaren, har blivit rikare på erfarenhet och kontakter. Och haft riktigt kul också förstås!
 
Börjar på Extra igen i morgon. Kommer sitta i Norrköping så det blir samma själadödande pendlande för tillfället. Men det är bara att gilla läget. Kommer i alla fall ha ett eget skrivbord och egen dator, inget omkringhoppande och att sitta vid den datorn som är ledig för dagen. 
 
Kommer nog bli great!

En så kallad "bläcka"

Kategori: Allmänt

Flytta

Kategori: Allmänt

Nu har jag slängt ut krokar lite här och var om lägenhet i Linköping. Bara att luta sig tillbaka och vänta på att alla erbjudanden ska RULLA IN!
 
As if... Aja, får väl se om det händer nåt.

H(IV)TC

Kategori: Allmänt

 
Jag som har lovat dyrt och heligt att jag aldrig ska ha en HTC eller någon som helst Android-telefon. Eller lovat och lovat, det har liksom varit en självklarhet. Men nu har jag en i alla fall.
 
Eller ja, till låns bara. Jobbtelefon. Det ska väl gå bra.
 
Ska man känna sig vuxen när man har en privat mobil och en jobbmobil?
 
Anyway, en arbetsdag kvar på Folkbladet. Känns... lite vemodigt faktiskt. Fast samtidigt så slutar alla sommarvikarier nu, så det skulle inte vara samma sköna gäng om jag jobbade kvar. Lite av en avslutningsdag i dag när flera stycken slutade för sommaren. Kändes lite konstigt, alla ska åt sina håll till hösten. 
 
Det kommer i alla fall bli grymt kul att börja på Extra igen på måndag! 
 
Nu ska jag leta lägenhet i Linköping. Mission impossible.

Loiue CK...

Kategori: Allmänt

... är inte bara världens roligaste man, han har helt rätt också.
 
 

Knugen

Kategori: Allmänt

#homoriot

Kategori: Allmänt

I går rasade författaren Bret Easton Ellis (American Psycho) över att en homosexuell skådespelare kommer spela huvudrollen i filmen Fifty Shades of Grey
 
Fifty Shades of Grey är en bok som just nu slår försäljningsrekord i Storbritannien. Det är en erotisk roman som handlar om litteraturstudenten Anarstasia som träffar företagaren Christian Grey och inleder ett förhållande.
 
Nu ska den bli film och rollen som Christian Gray ska spelas av Matt Bomer, som är homosexuell. Bret Easton Ellis tror inte Bomer kommer kunna spela rollen tillräckligt bra:
 
Jag förstår ju hur han tänker, men är det inte att underskatta Bomers skådespelartalang? Hur många gånger har man inte sett en straight skådespelare spela gay? Jag förstår verkligen inte varför det omvända skulle vara ett problem.

WOW

Kategori: Allmänt

Hade livet varit rättvist hade jag befunnit mig i Slottsskogen i Göteborg nu och varit redo för tre dagars Way Out West. Hade varit sjukt nice att se Refused, Blur, Deportees, The Black Keys med mera med mera...
 
De har ju för övrigt bestämt sig för att bara servera vegetarisk mat på festivalen, mest för att få ner miljöpåverkan. Ett ganska coolt drag!
 
För övrigt är det roligaste hittils idag Christoffer Röstlunds utbrott mot Malmöfalaffel på twitter.
 

Krönika

Kategori: Allmänt

Krönika som går i dagens Folkbladet.
 
“Jag heter Hardy Nilsson, jag skriver recensioner, indierecensioner. Men ehh... jag har ju min egen tidning. Mitt fanzine. Common People. Jag ser Common People lite grann som arenarockens antites. Common People ÄR inte Slitz. Common Pepole ÄR inte Tracks. Common People är indie. Indiepop."
 
Alla som har sett Killinggängets serie Percy Tårar minns säkert Hardy Nilsson. Musiknörden med den ohjälpliga östgötskan som hänger i bakgrunden på Expressen Fredags redaktion. Han driver sitt eget fanzine, Common People. "Fanzine?" säger kanske någon nu. Ett fanzine var en tidning, ett magasin gjort av ett fan av något, inte sällan musik. Fan-zine. Det var do it yourself-attityden i sin finaste form, ungdomar som med hjälp av papper, sax, lim och kopiatorn på farsans jobb satte ihop tidningar om det de själva ville läsa om.
 
Många av dagens journalister och tidningar har sitt ursprung i fanzines. Jan Gradvall, en av Sveriges mest erkända musikskribenter började med fanzinet Jörvars Gosskör. Martin Karlsson, i dag chefredaktör på Sweden Rock Magazine drev fanzinet Megalomaniac. Sweden Rock Magazine startade förresten också som ett fanzine, Bright Eyes Metal Magazine. Och i Norrköping 1991 startade Robban Becirovic fanzinet Close-Up Magazine, som växte sig större och i dagarna kommer ut med sitt 143:e nummer.
 
Robban tryckte upp tusen ex av det första numret och började sälja, ungefär som Hardy Nilsson som går till Pet Sounds på Skånegatan i Stockholm för att sälja in Common People...
 
"Tjena Pet Sounds-Peter. Common People, nytt fanzine. Brown på omslaget..."
"Vilka?"
"Brown! Stor Motala-hajp. Konsertrecension, intervju med bandet. På!"
"Ja jag vet inte, vi har så jävla mycket fanzines inne just nu."
"Förutom Brown, stort knäck på basisten i Jumper, Starmarket, fyllt i mina vänner, retro på Mindscape och andra sköna grejer."
"Aja, jo men visst, vi tar tio procent då, det är okej eller?"
"Det är skönt så du..."
 
Men något hände med fanzinen. Internet hände. Fanzinen förvandlades från pappersformat till bloggar och nättidningar. Och där någonstans försvann också en viss charm. Samtidigt sitter de etablerade musiktidningarna fast i redan uppkörda spår.
 
Så därför vill jag uppmana alla med ett kombinerat musik- och skrivintresse att gå tillbaka till gammelmedia. Starta en papperstidning med bra texter och snygga bilder, om banden som gör demos i dag men kommer stå på scener runt om i världen i framtiden. Jag lovar att jag kommer vara den första att köpa ett nummer.
 
Det är dags för det gamla hederliga fanzinet att komma tillbaka, tiderna förändras hela tiden, något även Hardy Nilsson får erfara...
 
"Hördödue, nya Seefeel-tolvan, har du fått in den eller?"
"Japp!"
"... på vinyl helst..."
"På vinyl? Jaha, nej jag har den på CD."
"Kunde tro det du..."

Magazine <3

Kategori: Allmänt

I dag tänker jag ligga kvar i sängen så länge jag kan. I går var jag och Julia på Måndagsklubben och shakade efter jobbet. Det var kul, även om det bara var massa nittitreor där och jag kände mig GAMMAL SOM GATAN!

Börjar bli trött på alla glättiga och überpositiva reportage i Icon, så tänkte köpa senaste numret av Filter i dag för att väga upp lite. Om det är bra kanske jag tar och börjar prenumerera.

Blev sugen på att läsa Vice också, men det finns ju ingen svensk version längre, och hur fan får man tag på den amerikanska utgåvan?

Ehh

Kategori:

Helt slut i huvudet efter den här jobbveckan. Har varit stress nästan varje kväll. Nu är det iaf en dags ledig inna tre dagar till. Sen är det bara två jobbpass kvar på bladet innan jag börjar på Extra igen. Nu: Hem och SOVA.

Mmm...

Kategori: Allmänt

Känner mig smått bipolär. Ja, nej, jag vet inte. Upp och ner. Har en krönika som ska in i tidningen på tisdag som måste kortas.

Annars blir det TIGHT SOM ETT RÖVHÅL som man brukar säga...

In ear

Kategori:

Nu har ÄNNU ett par iphonelurar börjat gå sönder. Det blir kasst ljud (okej, kassare) och volymkontrollen på sladden slutar fungera. Så nu har jag beställt ett par nya, ett par Bose IE-2. De har fått bra kritik på många ställen och det bästa är att ska ha jävligt bra passform så de faktiskt sitter kvar och inte åker ur så fort man vänder på huvudet.

The Dark Knight Rises

Kategori: Allmänt

Oj oj oj, har verkligen inte haft tid att skriva senaste dagarna. Aja, som sagt lite om TDKR.

För att ha sett fram mot den här filmen i över ett år så har jag förvånansvärt lite att säga om den. Kanske för att jag bara tyckte den var jävligt bra, för det var den.

Trots att storyn spretar lite med olika trådar och många karaktärer så håller Nolan ihop det och knyter ihop det fantastiskt i slutet.

Jag hade ändå fått förhoppningar om att den skulle vara ÄNNU bättre än The Dark Knight, vilket egentligen är omöjligt. Visst den är mer storslagen, men inte bättre. Men som sagt, ändå jävligt bra.

Bane fungerar riktigt bra som fiende. Om jokern var en terrorist med psykopatiska drag så är Bane terroristernas terrorist. Jag gissar att många kommer störa sig på hans röst och sätt att prata, men jag tycker bara det gör karaktären mer speciell och bra.

Så jag skulle väl säga fyra av fem möjliga. Årets bästa film, det vågar jag säga redan nu.