satanindistortion

Årets skivor, 2012

Kategori: Allmänt

Dags att sammanfatta 2012 års skivsläpp. Som vanligt en svår uppgift. Eller, det var inte så svårt att välja ut vilka tio album som skulle med på listan, men att rangordna dem.
 
Det har varit ett ganska svagt år på hårdrocksfronten även om jag fick med några hårdare plattor. Musik från Sverige dominerar (tror det var likadant förra året) och jag vet inte vad det tyder på - att Sverige är ett starkt musikland eller att jag behöver vidga mina vyer. 
 
Hur som helst, här kommer listan. 2012 års tio bästa skivor:
 
 
10. Cancer Bats - Dead set on living.
Hardcore från Kanada. Ett jävla ös som får dig att headbanga från första ackordet till sista trumslaget.
Bästa låtarna: Road sick, New world alliance
 
 
9. Markus Krunegård - Mänsklig värme
Korallreven & Vintergatan är den självklara pärlan på den här plattan, men även Askan är den bästa jorden, Sthlm skyline, Everybody hurts och På promenaden är fantastiska låtar. Norrköpingsskildringarna är lika fina som de över nya hemstaden Stockholm.
Bästa låtarna: Korallreven & Vintergatan, Askan är den bästa jorden
 
 
8. Mando Diao - Infruset
Mando Diao fick titeln årets låt med Strövtåg i hembygden av mig häromveckan, ändå hamnar de ganska långt ner på albumlistan. Första gången jag lyssnade igenom skivan var jag beredd att lämna ute den från den här listan och utnämna den till årets besvikelse. Förväntningarna var otroligt höga efter den monumentala singel som Strövtåg i hembygden var. Men som med de flesta bra skivor så tar det lite tid och jag ska erkänna att Infruset har växt och självklart ska ha en plats på den här listan. Både för bra musik och ett otroligt häftigt koncept.
Bästa låtarna: Strövtåg i hembygden, Snigelns visa.
 
 
7. Den Svenska Björnstammen - Ett fel närmare rätt
Även Björnstammens debutskiva var jag lite tveksam till i början. Fick inget riktigt grepp om den. Men när jag började lyssna på de fantastiska texterna klarnade allt. Det är en bred skiva med allt från pumpande electropop i Who's that girl till indierock i Indie train och finstämd visa i avslutande Iris. Det är kanske så det blir med sju medlemmar som vill åt sina respektive håll. I vilket fall som helst har Norrköpingskollektivet lyckats klämma ur sig en av årets bästa plattor.
Bästa låtarna: Svalkar vinden, Mörkt kallt ljus
 
 
6. First Aid Kit - The lion's roar
2012 har verkligen varit First Aid Kit's år. De har slagit igenom stort och blivit kritikeras älsklingar. När TT Spektra sammanställde skivrecensioner från året som gått var det systrarna från Svedmyra som toppade listan. Och det är ju kul när det är ett riktigt bra band som får den behandlingen, det går inte att blunda för att The lion's roar är en otroligt bra och välgjord skiva. First Aid Kit har turnerat i USA, jobbat med Jack White, hamnat på albumlistorna i både USA och England, för att inte tala om en förtstaplats i Sverige. Och att det är två systrar, 19 och 23 år gamla, som står bakom den framgången är fantastiskt. Det finns hopp för framtiden!
Bästa låtarna: The lion's roar, This old routine
 
 
5. Kent - Jag är inte rädd för mörkret
Det sägs att livet går i cykler. Perioder om sju eller fyra år, jag har hört båda. När en cykel tar slut börjar en ny och då tar livet en ny vändning. Vare sig det är vart sjunde eller fjärde år så har jag nog haft ett sådant år 2012. I alla fall i den bemärkelsen att jag har bestämt mig för vad jag vill göra, slutfört en utbildning, sagt upp mig från ett jobb och skaffat ett annat. Och just det, jag har börjat lyssna på Kent med. För att citera Rasmus: "Förut kunde man säga "men du lyssnar ju på Kent", och då var diskussionen slut." Det är bara att konstatera att man får ändra sig och glädjas åt att Kent har en diger backkatalog att upptäcka. Och så här i efterhand inser jag ju att Jag är inte rädd för mörkret inte är en av deras bästa skivor, men bra är den och den fick mig att upptäcka ett jävligt bra band. Därför - en hedrande femteplats.
Bästa låtarna: Petrolium, Tänd på
 
 
4. Witchcraft - Legend
Här är årets stora överraskning. Jag hade mest bara hört låten "No angel or demon" tidigare (jag har faktiskt sett dem live också, som förband till Motörhead, men det var inget överdrivet fantastiskt). Men så smäller Witchcraft till och gör en av årets bästa rockplattor. Det är så jävla bra kvalitet på den här skivan, både musik- och ljudmässigt. Och - ja jag vet att jag har tjatat om det förut - Magnus Pelander står för årets kanske bästa sånginsats. Vilken satans röst! Witchcraft på sverigeturné 2013 tack!
Bästa låtarna: An alternative to freedom, White light suicide
 
 
3. Lana Del Rey - Born to die - The paradise edition
Ja nu blir det lite klurigt eftersom Lana Del Rey har släppt två versioner av samma platta i år. Born to die kom redan i januari och i november kom Born to die - The paradise edition, med en extra skiva (Paradise) med åtta låtar. Vi snackar alltså totalt 23 låtar, som jag hellre kanske hade sett uppdelade på flera regelrätta skivor. Men även om Born to die är "orginalsläppet" så väljer jag att ta med The paradise edition, för va fan - man kan väl inte få för mycket av det goda? Alla 23 låtar är lika bra, med Lanas fantasiska röst och melankoliska texter. En Nancy Sinatra för 10-talet. Och fruktansvärt vacker också. Den åttonde april är det jag som står på Annexet med en skylt: "Lana, marry me?"
Bästa låtarna: Radio, Ride, Video games
 
 
2. Thåström - Beväpna dig med vingar
Med skivsläpp i februari och livesläpp i november ramade Thåström in det här året på ett perfekt sätt. Det märks att det här är musik för mörkare tider. Efter mycket spelande under den tidiga våren glömdes den här skivan nästan bort under sommaren, för att sedan peaka igen när hösten slog till med full kraft. Det här är vad Thåström gör som bäst - fokus på texterna och sången ovanpå en dunkel ljudmatta. Det bästa exemplet på det är den fantastiska Samarkanda, som är en referensfest utan dess like. Det enda jag ångrar är att jag inte såg Thåström live 2012.
Bästa låtarna: Beväpna dig med vingar, Samarkanda, S:t Anna katedral
 
 
1. Graveyard - Lights out
Graveyard hade ett kanonår 2011 och toppade det med en förstaplats med Hisingen blues. Nytt år, ny skiva och en ny förstaplats. Göteborgsbandet kan tydligen inte göra några fel. Det kanske allra bästa med den här skivan är längden. Nio låtar på totalt 35 minuter gör att det bästa sättet att njuta av den här skivan är helt enkelt att lyssna igenom hela på ett bräde. Kort och koncist, kvalitet istället för kvanititet och så vidare. På ett dygn hinner man klämma in 41 genomlyssningar, en svindlande tanke. Lights out är lite hårdare och ruffigare än Hisingen blues men precis lika bra. Och de lugnare stunderna är förstås lika bra de med, Slow motion countdown räknar jag till en av höjdpunkterna i den samlade diskografin. Nu är det bara att hoppas att Rickard Edlund kan komma tillbaka från rehab så snart som möjligt och se vad 2013 har i sitt sköte för sveriges bästa rockband.
Bästa låtarna: Slow motion countdown, Fool in the end, Seven seven
 
Nu är det bara att lägga musikåret 2012 till handlingarna och se framåt. 2013 ser ut att bli ett starkt år, i alla fall till en början. Nya släpp från Ghost, Cult of luna, Johnossi och Kvelertak redan de första månaderna. Dessutom pratas det om att Mastodon jobbar på nytt material, vågar man hoppas på en release 2013? För att inte tala om att sveriges bästa black metal-band ska in i studion...
 
Gott nytt musikår!
 
 

Död kompis

Kategori: Allmänt

 
Har läst ut böckerna jag fick i julklapp. Har nog aldrig suckat och skakat så mycket på huvudet som när jag läste Vita kränka män. Alltså inte för att boken är dålig, den är ju jättebra. Men ni som vet vad Vita kränkta män-fenomenet är vet vad jag menar. Det är både roligt och skrämmande.
 
Död kompis är en fantastisk serieroman av Simon Gärdenfors (bland annat från Far & Son) om hans tonår när han förlorade en av sina bästa kompisar. En gripande berättelse och sjukt snyggt tecknad. Rekommenderas!
 
I morgon är det nyårsafton och Kent släpper en ny låt. Trevligt! "Ingen kunde röra oss" heter den och alla intäkter går till ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige).
 
Och i morgon kommer det även upp en lista på årets bästa skivor som jag precis har skrivit klart. Håll ut!
 

Mm just det

Kategori: Allmänt

 
 
Händerna upp i luften, vi ska bli fulla.
Livet är meningslöst, vem bryr sig.
Natten är vacker, du är som natten.
 
ÄCKLIGT bra text

Pi

Kategori: Allmänt

 
Ang Lee - allt är förlåtet sen "Hulk"!
 
Såg "Life of Pi" i går och vilken satans film! Tänkvärd, filosofisk, äventyrlig och en orgasm för ögat.
 
Lätt en av årets bästa filmer.
 
I kväll har jag kollat på The Dark Knight Rises som jag fick på dvd i julklapp. Har inte sett den sen bion i somras och jag upptäckte ju lite mer grejer den här gången. Fortfarande fantastiskt bra!
 
Nu ligger jag och glor på Die Hard 4 som går på tv. Den är ju faktiskt inte helt olik TDKR. Båda handlar om terrorister som håller hela städer som gisslan. Annars inga jämförelser.

Revyinferno

Kategori: Allmänt

Plocka fram skämskuddarna för nu är det dags för årets nyårsrevyer på de lokala teaterscenerna i varenda byhåla i Sverige:
 
 
Ja förlåt, det är säkert jättetrevliga människor som spelar i de här revyerna. Men de här annonserna får mig att rysa så att tänderna skallrar.
 
Man undrar ju lite hur det låter när det ska fotas till reklamkampanjerna. "Kan ni se lite crazy ut? Nja alltså lite mer crazy. Kan ni göra nån rolig min också? Och kanske vinka lite med händena?"
 
Jag förstår att små teaterföreningar inte har så stora budgetar, men vore det så svårt att lägga lite mer krut på annonsen? Bara så att den inte ser ut att vara gjord i paint?
 

Artpop

Kategori: Allmänt

Läste att Terry Richardson ska göra en dokumentär om Lady Gaga. Coolt! Han tar snygga bilder: 
 
 
På tal om dokumentärer såg jag att SVT ska köra en dokumentärserie om Jan Stenbeck. Det ska bli intressant att se!
 

Filmtajm

Kategori: Allmänt

Årets tio bästa svenska filmer enligt TT Spektras recensent:
 

1. "Call girl"

2. "Äta sova dö"

3. "Searching for Sugar Man"

4. "Palme" 

5. "Avalon"

6. "Big boys gone banans"

7. "Hassel – privatspanarna"

8. "Snabba cash 2"

9. "Våga minnas" 

10. "För dig naken"

Har sett några av dem men har mycket att ta igen. Det ska jag ta tag i efter nyår!

Nu ska jag se om "Fjällbackamorden" är nåt att ha.

 

Christmas, bloody christmas

Kategori: Allmänt

 
Jävligt grym kväll på L'Orient i går. Döds, black och trash för hela slanten.
 
Kvällens stora överraskning var Vampire, som tydligen har blivit jävligt hypade på senaste tiden. Grymma var de i alla fall och jag hade gärna köpt deras nysläppta kasett (!) om den inte hade varit slut. Det blev en tisha i ala fall.
 
Mjölbys finest Vanhelgd var också sjukt bra. Så bra att Matte som sjunger fick näsblod vilket så klart gjorde spelningen ännu coolare.
 
Kvällen toppades också med ett möte utöver det vanliga:
 

#10TOPP2012

Kategori: Allmänt

Tio dagar och tio låtar har gått. Det har samlats en hel massa låtar under hashtaggen #10TOPP2012 på twitter.
 
Eftersom det är i princip omöjligt att få in någon slags motivering på de tecken som blir kvar på twitter så kommer här en sammanfattning av mina tio bästa låtar 2012, med motivering och hela baletten:
 
10. Panda Da Panda - Spegelen
Ångest på skånska. Jag vet inte vad som är bäst, den grötiga skånskan, texten eller det pumpande synthdrivet som kommer igång i andra refrängen.
 
9. Meshuggah - The demons name is surveillance
Meshuggah med en ovanligt rak låt - för att vara Meshuggah i alla fall. Ett jävla ös helt enkelt!
 
8. Ulf Lundell - Är vi lyckliga nu?
Gubbrock när den är som bäst. Förhandsrapporterna skvallrade om en riktigt förbannad Uffe den här gången, och visst han låter ursinnig när han ställer sig frågorna "när ska sluta att sjunga internationalen? När ska vi sluta gå runt med röda fanor?". Fem plus för det fantastiska trumspåret.
 
7. Witchcraft - An alternative to freedom
Sången. Sången! Magnus Pelander har en av sveriges bästa röster och här visar den sig från sin bästa sida. Det sköna riffet är inte heller att förakta.
 
6. Kent - Tänd på
999 var väl egentligen Kents stora hit i och med årets skivsläpp, men jag tycker ändå Tänd på är bättre. Det är en sån sjukt härlig stadiumrock-känsla i den driviga refrängen. Det absolut bästa är mellanspelet och den korta men SÅ effektfulla tysdnaden innan sista refrängen dundrar igång.
 
5. Graveyard - Fool in the end
Inte helt lätt att välja ut en låt från den här plattan. Den har en så perfekt längd så när jag lyssnar på den så drar jag igenom hela skivan back-to-back så den känns som en helhet. Men det snygga trumkompet och minst lika snygga melodislingan gör att den här sticker ut som ett av de starkaste spåren.
 
4. Markus Krunegård - Korallreven & Vintergatan
En snygg jävla text på en fin melodi helt enkelt.
 
3. Lana Del Rey - Ride
Jag gav Lanas platta en chans i början av året. Omdömet på twitter löd: "Konstig musik för konstiga människor". Men det fina är ju att man faktiskt får ändra sig och under hösten har Born to die gått varm på skivtallriken. I och med uppdateringen av skivan med nio nya låtar släpptes Ride som singel och det går inte att säga så mycket mer än att det är en fantastisk låt.
 
2. Thåström - Beväpna dig med vingar
Efter första lyssningarna kände jag att det hade varit bättre om hela låten hade haft lika mycket driv som i slutet. Men det geniala är ju att låten sakta men säkert byggs upp och när trummorna släpps lös vid 3:45 är det fullständig orgasm.
 
1. Mando Diao - Strövtåg i hembygden
Allt är så jävla perfekt med den här låten. ALLT! Produktionen är fantastisk med de släpiga trummorna och Björn Dixgårds whiskeyröst. Och så är ju texten underbar, men det kan väl inte Mando Diao ta åt sig äran för. Hur som helst har de förvaltat Frödings arv på ett mycket värdigt sätt och har förmodligen gjort 2012 års häftigaste konceptskiva. Hatten av!
 
 
Bubblare.
Jag skulle ju vilja slänga in Ghosts nya singel Secular Haze på första plats. Men den kom ju efter att listan hade börjat publiceras så det känns lite orättvist. Svalkar vinden med Den svenska björnstammen hade också gärna kommit med men den åkte på att den släpptes sent 2011, även om skivan kom 2012. Och det var ett close call mellan Panda da Panda och Familjens Vi va dom, men pandan vann den striden.
 
 
 

Can't seem to shake it off my mind

Kategori: Allmänt

 
Imperial State Electric i går på Saliga Munken i Norrköping. 
 
Riktigt jävla bra! Det var andra gången jag såg dem, första var på Sonisphere 2010 så det är ju ett tag sen. Kan ju mest bara konstatera att ingen skriver rocklåtar som Nicke Andersson.
 
Underbart att Munken kör såna här konserter - gratis dessutom!
 
I morgon blir det en tur till Linköping för lite döds:
 

ISE

Kategori: Allmänt

Nu har jag gjort en ordentlig textkaka om hotet på Katedralskolan i Linköping, och skrivit lite om renoveringen på Skylten som förmodligen kör ut banden i baracker.
 
Läs om'et i Extra imorgon!
 
I kväll blir det Imperial State Electric på Munken i Norrköping och sen är det ledigt fram till onsdag. Fint som snus!
 

Not your usual jullåtscover

Kategori: Allmänt

 

Hollow

Kategori: Allmänt

 
 
Får inte nog av Cult of Luna i kväll. Så satans bra!
 
Nya skivan är efterlängtad!
 
Och här är förresten en ny låt från Alice In Chains
 
Den va väl inte så dum?

Julklappstips

Kategori: Allmänt

 
Det här är en väldig trevlig bok som jag kan rekommendera!
 
En massa samlade anekdoter från stand up-sverige. Kända som okända komiker berättar - som namnet på boken antyder - om gigen när det gick käpprätt åt helvete. Det finns även en del anekdoter av annan karaktär, och det är riktigt rolig läsning.
 
Konstaterar det här:
 
1. Soran Ismail berättar om SD-incidenten med Almqvist och kompani. Boken kom förstås ut innan Expressen publicerade filmen, alltså lite intressant att läsa om det i något av ett innan-perspektiv.
 
2. Kodjo Akolor är också med i boken, och skriver om när han bombade på en fest med en massa kurder. Han skriver att för att passa in på festen använde han "babbeuttryck." Misstänker att han hade uttryckt sig annorlunda i dag...
 
3. Vilka är de här människorna som skriker åt och häcklar stå upp-komiker? Alltså i nio fall av tio så är det på firmafester när folk är dräggfulla, men jag vågar säga att hur full jag än blir så skulle jag inte skrika åt en komiker som står på scen. Är en komiker rolig skrattar man, om hen inte är det så håller man väl käften i en tyst protest.
 

Hobbitar och Gangnam

Kategori: Allmänt

 
Såg The Hobbit i går och kom fram till detta:
 
Å ena sidan kan den kännas lite utdragen i vissa sekvenser, eller en hel del faktiskt. Långa stridssekvenser och långa sekvenser där våra hjältar blir jagade. Här känns det som att klippningen kinde varit bra mycket rappare och det hade räckt med två filmer. Och när filmen är slut så känns det som att äventyret rimligtvis borde vara ungefär halvvägs.
 
Å andra sidan så är det ju godis för ögonen med alla fantastiska miljöer och de storslagna berättelserna. Och då känns det som att det inte skulle göra något om det så skulle bli sex filmer till.
 
I slutändan får The Hobbit 3 stabila dvärgskägg av mig.
 
On another note, här är vinterns härligaste luciamyz:
 

Anitchrist will walk the earth

Kategori: Allmänt

 
Ghost i går var så jävla grymt - förstås!
 
Det var mycket mystiskt hintande under fredagen och lördagen. En hemsida dök upp där en ny låt verkade släppas, instrument för instrument. Och en facebookstatus - "I am summoning you for my last ritual" från Papa Emeritus I.
 
Skulle de spela nya låtar? (Ja antagligen). Skulle påven bytas ut?
 
Ja båda frågorna besvarades med ja och det blev en sån där unik och speciell spelning som man kan skryta om att man var på. Vi fick se Papa Emeritus I lämna över prästeskapet till Papa Emeritus II:
 
 
Yes, de proffsfilmade hela konserten, förhoppningsvid dyker hela baletten upp som bonus på den kommande plattan.
 
Och de nya låtarna. Det var två stycken, dels Secular Haze som nu har kommit upp på youtube (inte spotify än tror jag). Dels var det ABBA-covern "I'm a marionette" som de gick ut med för ganska länge sen att de skulle spela in. Den lät riktigt jävla bra, det är ju en ganska ovanlig ABBA-låt som låter Ghost anpassad även i orginalutförande.
 
En fempluskväll!
 
 

Jävla värld

Kategori: Allmänt

 
Det här är så jävla skrämmande.
 
Att ett multinationellt företag klipper några sekunder i en film betyder plötsligt ökat stöd för SD.
 
Jag önskar cancer i röven till den här människan i julklapp.
 

Så klart!

Kategori: Allmänt

 
"Världens snabbaste allsång" kan vara det roligaste som har kommit in i Musikhjälpen-buren hittils i år! Kan tyvärr inte bädda in klippet här men det ligger på musikhjälpen.se.
 
Nya Close Up kom idag med Årsbästalistan. Neurosis tog hem titeln med sin nya platta, som jag ska erkänna att jag inte har hört en ton från! Ska lyssna igenom den i morgon tänkte jag. Noterar också att Cult of Luna vann månadens Soundcheck med sin nya skiva och den är jag så jävla sugen på att höra alltså!
 
 
I andra ändan av musikspektrat hittar vi lite gammal skön svensk hiphop:
 
 
 
 

Skäggtorsdag

Kategori: Allmänt

 
Om ni undrar hur ett något trimmat tremånadersskägg ser ut.
 
Nu ska jag glo på julkalendern och sen dra till jobbet.
 
HÄÄJ!

Årets låt?

Kategori: Allmänt

Sitter och glor på Musikhjälpen. Jag älskar när Kakan kommer in, skulle inte förvåna mig om hon är en av programledarna nästa år. Kanske hon, Per Lernström och Ametist Azordegan. Hon var väl för några år sen? Skulle va kul om hon kom tillbaka.
 
 
 
Hur som helst så filar jag också på en lista på årets tio bästa låtar.
 
Det va en jobbarkompis som snackade om att han också några kompisar ska göra varsin lista och lägga upp på twitter. Tio låtar, tio dagar. De börjar med plats tio i morgon, så det är kort deadline, men jag antar utmaningen!
 
Tror ju inte att det blir så svårt att välja ut tio låtar, men att rangordna dem blir värre. Att utse en låt som är årets bästa, det är ju galenskap! Omöjligt!

Men jag ska försöka!

#mh12

Kategori: Allmänt

 
Det är den där härliga tiden på året när Musikhjälpen har dragit igång och man kan sitta som klistrad framför svtplay dygnet runt.
 
Det värsta är bara att det är en mardröm om man som jag får ångest av att missa saker. När ska man stänga av liksom? Det kan ju hända roliga saker när som helst. Det blir fem sömnlösa dygn.
 
Annars undrar jag mest vad som har hänt med James Hetfield i det här klippet:
 
 
Det brukar ju vara Lars som får ta mest skit i Metallica men vad håller James på här? Det låter som att han sjunger i ett dansband. Var är ilskan i rösten och Kill em all-mentaliteten? Som bortblåst!
 
Så här ska det se ut: 
 

Mein herz brennt

Kategori: Allmänt

 

Mein Herz brennt Piano Version from Rammstein on Vimeo.

En ny pianoversion av Mein herz brennt. En av Rammsteins bästa låtar, och säga vad man vill om pianoversionen, men satan vilken snygg video. Om det är någon som kan se störd ut så är det Till Lindeman.

Här har ni förresten en bra lista att lyssna på när ni har tröttnat på all traditionell julmusik. En alternativ jul: 

Welcome home

Kategori: Allmänt

Då kan vi hälsa Metallica välkomna till den moderna tidsåldern i och med att diskografin äntligen finns på Spotify. Många skämt om Lars Ulrich gamla kampanj mot Napster förstås. Det är bara att låta gammalt vara glömt och njuta.
 
Jag firar med en liten lista. Metallicas 20 bästa:
 

Årets låt?

Kategori: Allmänt

Nomineringarna till årets låt i P3 Guld då? Vad är det för skämt?
 
Dansa pausa - Panetoz 
Euphoria - Loreen
Hungry hearts - Nause 
I love it - Icona Pop 
Some die young - Laleh
 
Okej för I love it och Some die young. Stora hitar med bra kvalitet båda två. Men Dansa pausa? En dålig sommarplåga. Euphoria? En jävla schlager. Hungry hearts hamnar väl i mitten nånstans. En bra låt men knappast en av årets bästa.
 
P3 ska ju stå för kvalitet. Det är ju de som kör låtarna som är bra på riktigt. Dansa pausa och Euphoria hör hemma på Rix FM.
 
Var är Strövtåg i hembygden med Mando Diao? 999 med Kent? Everybody hurts med Markus Krunegård? Beväpna dig med vingar med Thåström? Second cut med Timo Räisänen? Emmylou med First Aid Kit? My heart goes boom med Miss Li? Lyckligare nu med Linnea Henriksson?
 
Det är väl blandad kvalitet bland de låtarna med men jag kan skriva under på att alla är bättre än Dansa pausa.
 

Undantagstillstånd

Kategori: Allmänt

Det är en sån där dag i dag när hela Sverige ligger inpackat som i en filt. Det är som att det råder något slags undantagstillstånd när varken tåg eller flyg går som de ska. Och det är ju inte bra att folk skadas och till och med dör i trafiken, men jag måste ändå säga att det blir någon slags härlig gemenskap. Alla har liksom samma problem.
 
"Alla ska ha det lika jävligt", som Euronymous sa...
 
 
I Extra i morgon: reportage från en bärgare i Östergötland som hade fullt upp i dag. En idé som Aftonbladet tog ett steg längre under kvällen med live-tv från en bärgare i Stockholms innerstad. "Häng med bärgar-robban".
 
 
Det är så bra och dåligt på samma gång. Klockren liverapportering men det är ju liksom så mycket dödtid. I typ en timma höll de på med nån kvinna som hade fastnat med sin bil ett kvarter från sitt garage. Det roligaste blir ju när det inte händer nåt spännande och reportern måste fylla tiden med något. Kallprat med en intervjuperson. En intervjuperson som ställer frågor tillbaka. Det klockrenaste var ändå när kameramannen stannade till för att fixa vitbalansen. Där snackar vi INNEHÅLL. Bra blev det inte heller, alldeles för grönt.
 

Du måste finnas!

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på att Homeland ska gå klart på tv så jag kan se det på SVT Play. Och varför det då? Jo för att det är så dålig signal eller nåt så bilden bara hackar.
 
Störtljligt! Bort med gammel-tv och börja sända allt på nätet i stället!
 
Det verkar förresten på Instagram som att både Filip och Fredrik och Ulf Malmros kommer att vara med hos Jenny Strömstedt i kväll. Vilket jävla uppställ i så fall! Fast det går väl inte heller att se då?
 
Får ägna mig åt nåt annat så länge. Som att kolla på det här klippet. Här kan vi snacka om en sjuk jävla KÄNSLA:
 
 
Det bästa med det där klippet är förresten nästan kvinnan som står bakom till höger om Helen Sjöholm, som ser ut som att hon kommer börja grina vilken sekund som helst. Och att kameran skakar till lite PRECIS i slutklämmen. Vet inte om det är meningen eller en olyckshändelse, men det är effektfullt!
 
Det här är förresten minst lika bra, om det inte vore för det sjukt sunkiga ljudet under hela den produktionen:
 
 
Satt och kollade på Majas dag i Så mycket bättre i går. Det var nog det första hela programmet jag har sett tror jag. Och av vad jag har sett tidigare så var ju det här det bästa hittils. De andra slaktade ju inte låtarna totalt, och Majas storys från både innan och efter The Sounds slog igenom var ju fantastiska!
 
 
"Sveriges enda kvinnliga rockstjärna" skrev aftonbladet. "Sveriges enda rockstjärna" PUNKT säger jag. Eller hon får dela den med Thåström, men sen är det stopp!
 

Ahopp

Kategori: Allmänt

Söndag kväll, jobbar, och det här ska jag ta tag i när jag kommer hem:
 
  • Städa upp gårdagens förfest
  • Skumma igenom helgens DN som jag inte har hunnit läsa
  • Kolla på de första avsnitten av julkalendern
  • Kolla på senaste avsnittet av Så mycket bättre, bara för att det är Majas dag
  • Möjligtvis kolla på det första avsnittet av Historieätarna (de andra två har varit fruktansvärt bra)
HÄÄJ!