satanindistortion

Jag tänkte på en grej...

Kategori: Allmänt

Ett par stilla funderingar såhär när söndagen precis slog över till måndag:

1. Vad är dealen med divansoffor? Alla mina kompisar har dom, alla har samma problem: två eller tre personer sitter bekvämt, är man fler får man visserligen plats men resten sitter obekvämt (utan ryggstöd). Dessutom, sitter/ligger (sittligger?) man i divanen är det en jävla ocean av avstånd till soffbordet där det alltid råkar stå något man behöver nå (fjärrkontroll, öl, chips osv). Vad var det för fel på systemet med en vanlig soffa plus lite fotöljer and stuff?

2. Vad är dealen med att alla stora lokala morgontidningar har dels bridgeresultat, dels föreningsnotiser av typen "PRO Mjölby har haft årsmöte. Kjell-Arne underhöll med dragspel och till kaffet hade Inga-Britt bakat goda kanelbullar". VEM är intresserad av att läsa det? VEM? Inte jag i alla fall, och ingen jag känner. De som var där behöver ju knappast läsa det, och det berör ingen annan. Allmännintresse: noll.

Alltså, den fysiska papperstidningen går en inte så långsam död till mötes. Problemet är att morgontidningarna tappar fler och fler prenumeranter i takt med att de blir äldre och börjar dö av. Vad göra för att locka en yngre generation att börja prenumerera på tidningen? Ja en början kan ju vara att ta bort vad PRO har haft för sig och fylla det utrymmet som blir över med något viktigt eller rent av ROLIGT. Som en kollega sa häromdagen: "de får väl annonsera som alla andra".

Kommentarer


Kommentera inlägget här: