satanindistortion

God is dead?

Kategori: Allmänt

Nu går det att streama Black Sabbaths nya singel God is dead? Med en jobbig reklamröst som kommer titt som tätt, men det kan man leva med så länge. I morgon släpps den officiellt.
 
 
För det första: tummen upp för låtlängden! Inget försök att göra en radiovänlig singel, här snackar vi nära nio minuter vrålung doom.
 
Black Sabbath-soundet känns igen i låten. Snyggt gitarrspel från Tony Iommi, även om låten inte innehåller något riff som kommer att läggas i samma skattkista som Iron man, Paranoid och Children of the grave. Geezer Butler står däremot ut med svinigt snygga basgångar.
 
Och så Ozzy. Efter att ha hört honom live ett par gånger de senaste åren kan man ju misstänka att han har haft vissa tekniska hjälpmedel under skivinspelningen. Eller så har han helt enkelt satt sången under en bra dag. Det är i alla fall fint att höra hans röst på en Sabbath-låt igen efter de senaste soloplattorna.
 
Efter den tunga inledningen kommer tempohöjningen vid dryga 6:20, med ett mäktigt bluesgung. Allt man kan önska från en Sabbat-låt!
 
Eller inte allt kanske. Bäst hade det varit om det var Bill Ward som satt på trumpallen. Men Brad Wilk från Rage against the machine sköter sig bra, i den här låten hade det lika gärna kunnat vara Ward som spelade.
 
En stark singel som stärker förhoppningarna inför den kommande skivan.
 
Fast det här omslaget. Alltså... nej.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: