satanindistortion

Mattsson & Helin

Kategori: Allmänt

 
I dag smög Thomas Mattsson och Jan Helin ut en podcast. Pang bom bara!
 
De båda herrarna, chefredaktörer för Expressen respektive Aftonbladet, har startat en pod för att diskutera mediabranschen och den senaste veckans snackisar.
 
Och visst kan man sucka lite åt ännu en podcast med två mediamän som sitter och för ett avslappnat samtal. Men det här är något annat än Filip & Fredrik och Alex & Sigge. Det här är två av de mäktigaste personerna i mediasverige och att höra deras tankar om branschen, pressetiska frågor och andra mediamänniskor är definitivt intressant.
 
Jag gillade första avsnittet, det var 45 intressanta minuter med rappt och bra tempo.
 
En lite rolig grej var att de bland annat pratade om sin närvaro på Twitter. Thomas Mattsson fick mycket kritik under Boston-bombningen för skrytsamma tweets om hur bra Expressen täckte händelsen på webben. Han själv hävdar att han snarare twittrade om den nya satsningen Primetime som helhet och att kritikerna plockade tweets från sin kontext. "Här blir man ju helt vantolkad", säger han.
 
Och jag inser ju att det är en enkel poäng, men hur många personer har inte känt sig misstolkade och felciterade i både Expressen och Aftonbladet?
 
Hur som helst, i rollen som chefredaktörer på just kvällstidningar antar jag att det kan bli en del försvarstal i podden, och det kan ju bli rätt intressant!
 
En sista analys: Låter inte Thomas Mattsson EXAKT som Jonas Wahlström på Skansen?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: