satanindistortion

Lana del rey - tropico

Kategori: Musik

 
I väntan på Lana Del Reys nya album, som har fått namnet Ultraviolence, går det nu att se hennes kortfilm Tropico som hon jobbat med den senaste tiden.
 
Det är en 27 minuter lång film skriven av Lana och regisserad av Anthony Mandler, musikvideoregissören som har gjort en lång lista videos med några av de största artisterna. Bland annat regisserade han videorna till Lana Del Reys National Anthem och Ride, och visst känner man igen stilen.
 
Lana Del Rey spelar själv den ena huvudrollen, tillsammans med modellen Shaun Ross. Det hela börjar med en egen version av Eva och Adam i paradiset. I himlen har Jesus sällskap av de amerikanska gudarna Elvis, Marilyn Monroe och John Wayne. När Eva (Lana) biter i äpplet tar istället en dekadent historia om en strippa i Los Angeles vid.
 
Det hela är förstås mer ett konstnärligt projekt än en film med en tydlig story. Filmen är uppbygd runt tre låtar, Body electric, Gods & monsters och Bel air, däremellan pratar Lana och John Wayne lite över de snygga bilderna.
 
Det är en snygg film, särskilt Gods & monsters-delen är bra. Samtidigt känns det som att det räcker att se den en gång, och förmodligen inget som kommer att bli särskilt stort utanför Lana Del Reys fanbase.
 
Kul projekt, men nu ser jag fram mot nya skivan!
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: