satanindistortion

LDR

Kategori: Allmänt

 
It’s a little more stripped down but still cinematic and dark. I’ve been working on it really slowly but I love everything I’ve done. I’ve been writing in Santa Monica and I know what the record sounds like. Musically, I’ve worked with the same three guys. Now I just have to finish it.”
 
Så säger Lana Del Rey om sin nya skiva som är på gång. Låter spännande!
 
Kommer man att få höra något nytt i Annexet i april? Hoppas egentligen inte det, jag vill höra så många låtar som möjligt från Born to die!
 
 
I dag har jag haft Metallicas fyra första plattor som bakgrundsmusik på jobbet, kan ju konstatera att deras bästa låt faktiskt är Hit the lights. Sen går det bara utför!
 

Infestissummam

Kategori: Allmänt

 
Har precis läst Sweden Rock's omslagsarikel om Ghost. Underbar läsning! Den hade gärna fått vara dubbelt så lång.
 
Många intressanta inblickar i hur bandet bildades, om hur det är att ha James Hetfield som ett fan, om anonymiteten och om trasslet med att ha ett bandnamn som gör intrång på andra varumärken.
 
Och så en hel del om kommande skivan och framtiden för bandet. Jag skrev en krönika om Ghost förra veckan och önskade att de bara hade gjort en skiva och sen lagt ner (för att behålla mystiken). Men när Påven (det är inte så svårt att räkna ut att det är han som är intervjuad) pratar om hur bandet kommer utvecklas är det svårt att inte bli nyfiken. Nu har de bytt påve inför andra skivan, men längre fram kan det bli skiften "av historisk skepnad". "Det finns många religiösa eror", som han säger.
 
Artikeln innehåller beskrivingar av alla låtar på nya skivan med och längtan känns större än någonsin. Det blir inte april snart nog!
 
Rekommenderar att köpa tidningen för lite intressant Ghost-läsning.
 
Var en sväng på bokrean i dag med och slog bland annat till på Mattias Klings "You only live twice" om Europe, och Mick Walls biografi om Metallica. Egentligen är jag rätt trött på att läsa rockbiografier och köpte dem nog mest för författarnas skull. Har rätt höga förhoppningar om att Mattias Kling har tagit ett intressant grepp om Europe! Och Mick Wall blir man sällan (eller aldrig) besviken av.
 

Firestarter

Kategori: Allmänt

Lyssnar på The Prodigy och tänker att elektronisk musik i populärkultur var tuffare på nittiotalet.
 

Oscars

Kategori: Allmänt

FAAN va kul att Malik Bendjelloul tog hem Oscarsstatyetten! Och vad glad jag är att jag satt uppe och fick uppleva det live!
 
Och att det sen blev två svenska priser till som går till historien som den sjätte gången en kategori blir delad. Alltså att priset delas mellan två nominerade är extremt ovanligt, och att båda pristagarna råkar vara svenska. Oddsen måste vara mikroskopiska!
 
En stor svensk kväll!
 
 
Överhuvudtaget en bra gala. Daniel Day Lewis värdig vinnare och Ang Lee fick oväntat bästa regi. Kul!
 
Att Argo skulle bli bästa film var inget jag trodde men det verkade som att den var förhandsfavorit. Jag hade nog gissat på att Lincoln skulle ta hem den.
 
Men Argo var ju riktigt bra så det är den värd!
 
Tyckte Seth Macfarlane klarade sig rätt bra med, men inledningssketchen var inget att hänga i granen.
 
Lätt värt att stanna uppe och se galan i alla fall!

Oscarspepp

Kategori: Allmänt

Energidrycken är ställd på kylning och popcornen ska poppas. Oscarspeppen kan börja!
 
Har laddat upp under helgen genom att titta ikapp lite storfilmer som jag inte hade sett än.
 
Började i går med att se Zero Dark Thirty. "Based on a true story"-filmer har ju en tendens att vara bra och så även den här. Spännande TROTS att man vet precis hur det kommer att sluta. Bra skådisar och kul att Fares Fares ändå har en relativt stor roll i den här storfilmen.
 
Det vore kul om den tar hem några statyetter, men det känns lite tveksamt. Jag tror inte den kommer bli bästa film och Jessica Chastain har tuff konkurrens i bästa kvinnliga huvudroll. Tycker det är lite tråkigt att Kathryn Bigelow inte är nominerad för regin heller. Men filmen är nominerad för klippning, screenplay och ljud också så det kan ju bli något pris.
 
 
När jag kom hem från bion kollade jag på Wreck-it Ralph. Pixar brukar ju ta hem Oscarn när de är nominerade och det skulle inte förvåna mig om de gör det den här gången med.
 
I dag började jag med att titta på Hitchcock. Den har fått minst sagt ljummen kritik och jag kan väl hålla med om några saker. Dels att filmen inte riktigt kan bestämma sig för vilken story den vill berätta. Handlar det om inspelningen av Psycho, om Alfred Hitchcock som person eller om relationen med hans fru Alma? Dessutom stör det mig lite att Antony Hopkins inte är särskilt lik Hitchcock. Jag ser inte Hitchcock, jag ser bara Antony Hopkins i en kostym och fatsuit.
 
MEN jag gillar ändå filmen. Jag gillar de humoristiska inslagen och de inblickar man får bakom inspelningen av Psycho. Och jag tycker det är klockrent att man har valt ut en speciell period istället för att gå i fällan att försöka skildra hela hans liv på ett par timmar (lex Cornelis).
 
 
Tittade också på Silver Linings Playbook i eftermiddags (med den orimliga svenska titeln "Du gör mig galen!"). Jag gillar idén men jag hade nog förväntat mig något lite roligare. Tyckte den var aningen för lång också. Men den var absolut sevärd och riktigt välgjord. Skulle inte bli förvånad om Jennifer Lawrence tar hem statyetten för bästa kvinnliga huvudroll. Robert De Niro gör en grym biroll också men han har konkurrens av bland andra Tommy Lee Jones och Cristoph Waltz.
 
 
Senare i kväll tänkte jag se Lincoln också som känns som den stora Oscarsfavoriten med 12 nomineringar. Sen hade jag gärna sett The Master och Beasts of the southern wild också, men det får väl bli efter galan.
 
Med Argo, Django Unchained och Life of Pi också så är det ett gäng riktigt bra filmer som slåss om Oscarn för bästa film! 
 
Slutligen så är det ju en kategori som egentligen är mer spännande än alla andra, och det är förstås årets bästa dokumentär, där Searching for Sugar man är nominerad. Jag tycker den är bra som fan, men jag har inte sett de andra filmerna och vet inte hur den står sig mot dem. Men den har ju vunnit en hel del andra priser nu. Och bara grejen, från början skulle det bli ett inslag i Kobra och nu sitter Malik Bendjelloul och kan vinna en Oscar. Jag hoppas verkligen att han gör det!

Fredagsmusik

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 

Infestisummam!

Kategori: Allmänt

 
Det här har man ju inte längtat lite efter! Att få se omslaget till Ghosts kommande skiva.
 
Jag är inte helt såld, det ska jag erkänna. Men att det är Vatikanen på bild är ju rätt coolt. Omslaget känns ju också som en referens till Beatles-covern Here comes the sun, eller "Here comes the son" som Papa Emeritus sjunger.
 
Jag tror det kommer att växa och när jag ser det som ett vinylomslag kommer det vara lika mycket ögonorgasm som första skivan!
 

#Grammis13

Kategori: Allmänt

Okej, en liten summering av Grammisen 2013 (som är totalt onödig att läsa om man inte såg galan):
 
 • Mange Makers får presentera Årets låt. Under Grammisens värdighet.
 • Stiftelsen vinner Årets låt. Lååååååååångt under Grammisens värdighet.
 • Fruktansvärt tråkig produktion överlag.
 • Kul att se Feven dela ut ett pris. Henne har man ju inte sett sen, ja vad var det, typ slutet av nittiotalet? Att de dessutom kör "Hiphipens tio budord" som hennes introlåt måste väl ändå cementera hennes aura som ett one-hit-wonder.
 • Allram Est delar ut Årets Hårdrock/Metal. Han var ju rolig när det begav sig. Men 2013?
 • Maja Ivarsson (som väl måste vara speakerrösten) uttalar ett så enkelt bandnamn som Sabaton fel. Inte mig emot med lite skadeglädje på Sabatons bekostnad. Men ändå, oproffsigt!
 • Loreen och Kleerups låt. Ganska bra, men jag har sett hajpande tweets som utlovade bättre än så här.
 • En halvtimme in i galan och jag undrar om publiken har fått stränga order om att inte skratta? Okej skämten suger men de kan väl artighetsskratta i alla fall? Det blir ju så stelt.
 • Anders Flanderz? Är det jag som har missat nåt stort här eller?
 • Lassa Åberg möter publikens största jubel hittils. Härligt! Men varför visar de Årets Barnalbum i den här nerklippta eftersändningen? Jag zonar ut totalt.
 • Messiah Hallberg roligast hittils men knappt ett fniss från publiken.
 • Historieätarna-segmentet. Kul idé, dåligt genomfört.
 • Cecilia Frode var kvällens bästa prisutdelare.
 • "Det var en kärna som hängde i universum och väntade på att födas och jag fick vingar". Neneh Cherry tyckte hon var djup, jag tyckte hon var flummig.
 • Årets textförfattare: Peter Lemarc. Vinnare över bland andra Jocke Berg och Thåström. Jag antar att Lemarcs senaste skiva är värd att kolla upp.
 • 21.34: Inser att jag har zonat ut fullständigt.
 • 21.35: Mando på scen! Äntligen lite bra livemusik!
 • Slut.
 • Årets musikvideo, dans/electro m.fl kategorier klipptes bort från huvudsändningen, men inte barnalbum och dansband. Jag fattar att SVT vill vara breda men jag gissar att de sköt över huvudet på de flesta tittarna med de kategorierna.
Idrottsgalan var ett haveri. Guldbaggen var lite bättre och det här var väl ungefär lika illa. SVT jobbar onekligen med låga nivåer när det gäller galor.
 

2013-02-20

Kategori: Allmänt

Vilken dag!
 
Ett enormt datastrul i hela koncernen ledde i slutändan till att det inte kommer ut någon Extra i morgon. Vi hoppades i det sista att det skulle lösa sig, men när klockan var sex och redaktionssystemen fortfarande inte hade kommit igång och inte en sida var gjord, då var det inte så mycket mer att göra.
 
Aja, man ska väl vara med om det också nån gång. Ska bli spännande att se hur det går för de andra tidningarna som påverkades, får se om tex Corren kommer ut i morgon.
 
Hur som helst har jag intervjuat Petra Marklund i dag och hon var väldigt trevlig och rolig att ha att göra med. Artikeln kommer på fredag nästa vecka.
 
 
Det är också en trevlig dag vad gäller skivsläpp. Både Sibille Attar och Mattias Alkberg släppte album i dag. På grund av nämnda datastrul på jobbet har det dock inte varit så mycket fokus på att lyssna igenom skivorna, men det ska jag ta igen asap!
 
 
Sitter och tittar på Grammisgalan nu och hittils är det ju ett skämt. Återkommer med reflektioner senare.
 
Och just det, en sista grej. Jag prenumererade på tidningen PC Gamer för typ 8-9 år sen. Och sen jag slutade prenumerera har det med jämna mellanrum återkommit telefonsamtal och brev från tidningens säljare som undrar om jag inte kan tänka mig att prenumerera. Senast jag fick ett telefonsamtal var för bara ett par veckor sen och jag trodde jag var tydlig nog då: Nej! Jag vill inte prenumerera, ni har ringt mig flera gånger nu och jag säger det igen: Jag vill INTE ha någon tidning!".
 
Men vad fan ligger det i brevlådan när jag kommer hem idag? Ett jävla brev från PC Gamer med tre olika prenumerations-alternativ. HUR JÄVLA SVÅRT SKA DET VARA ATT FATTA!?!?!?
 
Jag brukar inte lacka ur på sånt här men i morgon är det jag som ringer upp någon ansvarig och säger vad jag tycker.
 
 

Kewl

Kategori: Allmänt

Lite tidnings-bashing innan jag går och lägger mig:
 
 Årets hittils mest opåkallade ordlek i en rubrik.
 
 
 Forskare? Tyska språkforskare till och med? Hur jävla mycket forskning behövs för att reda ut om en låt är ett plagiat egentligen?
 
 
 Och slutligen så bjuder NT på dagens lokaltidningsbesvikelse.

Secular Haze

Kategori: Allmänt

 
 
Ghosts nya och sjukt snygga video till Secular Haze.
 
Jag älskar retrokänslan, det här hade kunnat vara ett inslag från ett tv-program från början av 70-talet (och hur ofantligt coolt hade det inte vartit om det faktiskt va så!?).
 
På onsdag ska jag för övrigt intervjua Petra Marklund. Vad vill ni veta?
 
 

Stas

Kategori: Allmänt

Har slitits mellan hopp och förtvivlan sen jag tappade mobilen i snön och högtalaren slutade fungera. Efter att ha torkat i en halv dag verkar den fungera som den ska igen. PHEEEEEEW!
 
Tekniska missöden åsido, jag har lyssnat på Pelle Osslers nya platta "Stas" och gillar den skarpt!
 
 
Ossler spelade i Wilmer X men känns kanske mest igen som Thåströms ständige gitarrist de senaste åren. Jämförelser med just StorThån är svåra att komma ifrån när man lyssnar på Stas. Det är melankolisk musik med starka texter i fokus. Ossler vrider dock upp pop-reglagen några hack till.
 
Trojkan "Fåglar faller", "Grisarna och flugorna" och "Huset vid sjön" är skivans höjdpunkter. Sistnämnda är en blytung synth-historia som står ut lite från resten av materialet
 
"Solen och ängeln" är också en av mina favoriter med en underbar text och sång.
 
Överlag en riktigt bra platta som är ett måste att höra om man gillar svensk pop.
 
4/5
 

Vampire

Kategori: Allmänt

 
Hade ett jävligt schysst paket i brevlådan när jag kom hem i dag.

Upptäckte Vampire när de spelade i Linköping ett par dagar innan julaftton. Stenhård och skitig dödsmetall från Göteborg. 
 
De släppte några låtar på kassett (!) i höstas men de sålde slut riktigt fort. Nu har de alltså släppt en sjutummare också med de tre låtar som var med på kassetten plus en till.
 
Det låter som det ska: rått, hårt och elakt. Som att skivan är inspelad i någons garage, en tagning per låt.
 
Hoppas att det kommer en fullängdare inom kort!

Death by fire

Kategori: Allmänt

 
Enforcers nya platta går i 250 kilometer i timmen - minst. Det finns inte en lugn stund och det är det som gör den så bra.
 
Det är visserligen inte så orginellt. Introriffet i "Take me out of this nightmare" är en skamlös kopia av Judas Priests "The hellion" och "Crystal suite" hade kunnat vara en av Steve Harris kasserade låtar från början av åttiotalet.
 
Men som det står i bandets spotify-bio: Enforcer försöker inte återuppfinna hjulet utan omfamnar istället metal från förr.
 
Death by fire får mig att tänka på den mest klassiska scenen i This is Spinal Tap. När andra band som vill vara retro står och harvar med halvbra låtmaterial vrider Enforcer upp reglagen till elva och gör speed metal av högsta kvalitet.
 
4/5
 

Lägg ner!

Kategori: Allmänt

Läste ett citat från Mando Diao, om starten av bandet. Typ så här:
 
"I Borlänge fick man välja mellan att bli kriminell eller att satsa på musiken. Vi valde musiken."
 
Fan vad trött jag är på att höra såna här citat! Vartenda band som kommer från en liten stad kommer med den här förklaringen på hur deras ungdom såg ut och varför de startade sitt band.
 
Som min kollega Ida sa: Om Zlatan, som växte upp i ett område med sociala problem, skulle säga det så skulle det ligga lite mer tyngd i det.
 
Men Mando Diao? Ett gäng grabbar i övre medelklassen i Borlänge? Kom igen!
 
Om de inte hade startat ett band hade de kunnat spela ishockey, fotboll, pingis, innebandy, blivit politiskt engagerade, kyrkligt engagerade eller börjat spela in kortfilmer.
 
"Musik eller kriminalitet". FAN HELLER!
 

Ett litet utlåtande om Vertikal

Kategori: Allmänt

 
Nu är det snart två veckor sen Cult of Luna släppte Vertikal, och ett sånt här mastodontverk (inte så många låtar kanske, men desto längre) tar ju lite tid att ta till sig. Men nu har jag lyssnat en hel del på skivan och känner att jag kan utveckla några slags tankar om den.
 
Jag älskar band som tänker så mycket Cult of Luna. Hela historien kring förra skivan orkar jag inte gå in på men den innehöll ett mentalsjukhus, en kvarglömd dagbok och en hel fantasivärld med fabeldjur. Ni som är insatta vet vad jag pratar om.
 
Den här gången är tänket istället framtid och maskiner. Bandet har inspirerats av filmklassikern Metropolis och dess dystopiska framtidsvision. Släng in lite Bladerunner på det med så har du soundet på den här skivan. Innan de började skriva låtarna skrev bandet ett manifest om hur det skulle låta.
 
Och de har verkligen lyckats. Om "Eternal kingdom" var en organisk resa genom en skog befolkad av fågeldemoner är det här tvärtom en resa genom ett kargt industrilandskap i framtiden, helt utan mänsklig beröring.
 
Aldrig blir det tydligare än i "Synchronicity" som börjar med två gitarrer som låter som en tickande klocka och sedan fortsätter att hacka sig fram som en gigantisk maskin. Inte den bästa låten på skivan kanske, men en av de häftigaste.
 
Däremot är "Mute Departure" kanske min största favorit. Jag kan vara lite påverkad av att Fredrik Strage utnämnde den till bäst i sin recension i DN, men introt, uppbyggnaden och dynamiken mellan lugnt och hårt gör det till den perfekta låten.
 
Även "In awe of" och "I: The weapon" är riktigt grymma. Och så har vi mastodonten "Vicarious redemption"på 18 minuter. Kan låta lite skrämmande först, men de första sex minuterna är i princip bara ett stillsamt intro och sen har man tagit sig igenom låten ganska snabbt. Riktigt bra låt det med.
 
Och sen avslutande "Passing through" som är otroligt snygg låt med en enorm gitarrljudbild och melankolisk sång. Den avrundar skivan perfekt.
 
Det är som alltid svårt (och kanske inte helt nödvändigt) med betyg. Men Vertikal är välskriven, välproducerad och bra uttänkt. 5/5!

Uppdrag Granskning om näthatet

Kategori: Allmänt

Kvällens reportage i Uppdrag Granskning (kolla in det på SVT play om du inte har sett det) var otroligt bra!
 
Det är så här journalistik ska vara: rakt, tydligt, enkelt.
 
Så underbart att se när reportrarna tar kontakt med flera personer som har skrivit hotfulla kommentarer på nätet, och det visar sig att bara en kan stå för det han har skrivit. Resten låter ungefär "Naaeee asså jag menade ju inget illa egentligen" och "Det var ju massa fler som skrev sånt".
 
Är det verkligen ett bra försvar när man har skrivit att man hoppas att någon ska bli våldtagen och mördad?
 
Det enda tråkiga med reportaget är väl att det antagligen inte kommer ge någon större effekt. Det är inte som att någon ansvarig kommer att bli avsatt på grund av det. Man kan bara hoppas att folk får upp ögonen för att det här är ett stort problem, och att någon kanske tänker sig för innan hen skriver sån här skit.
 

The internetz

Kategori: Allmänt

 
 
Dagens viktigaste video, som många redan har sett och delat vidare.
 
Det ska bli riktigt intressant att se Uppdrag Granskning i morgon. Enligt programbeskrivningen så ska de "konfrontera" män som skriver den här typen av hatiska kommentarer på nätet. Det skulle vara otroligt intressant att se en intervju med någon som står bakom en kommentar av sorten: "En dag kommer jag att skära halsen av dig och lämna dig med kniven uppkörd i fittan."
 
Hur tänker man när man skriver så till en annan person? Om hans mamma eller syster skulle uttrycka feministiska åsikter, skulle han säga samma sak till dem? Vad är det som får honom att hata en person, som bara har uttryckt en åsikt, så mycket att han skickar ett mail med dödshot.
 
Jag hatar Sverigedemokrater. Men jag skulle aldrig dödshota någon av dem och sjunka till deras nivå. Särskilt inte i skydd av anonymitet över nätet.

Alltså vilka är de här människorna? Man vill ju gärna tro att det handlar om rättshaverister och foliehattar som bor avskiljda från resten av samhället. Men sanningen är nog tyvärr att man kan möta de här personerna på stan vilken dag som helst.
 
Och det är jävligt skrämmande.

Hi-fi

Kategori: Allmänt

Nu har jag köpt nya högtalare! Eller det har jag inte för jag ska betala dem när jag hämtar dem på lördag. Men jag har tingat dem i alla fall!
 
Ett par Audiovector i M-serien. Cirka 7 år gamla, i riktigt bra skick. 15 500 kostade de nya, jag fick dem för 7 000. 
 
Ja, det är väl ungefär så mycket jag vet om dem. Om det är nåt jag inte är så är det högtalarexpert. Men de låter sjukt bra! Och ser ut ungefär så här:
 
 
Det är inte exakt de högtalarna, men jag tror det är samma modell och samma träfärg.
 
Så på lördag blir det att koppla in dem och en förstärkare jag tar över från farsan. Sen är det bara att grannarna gillar läget...

Stardate 130203

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på att Julia ska komma hit med sina katter som jag ska ta hand om i två veckor när hon åker till Thailand. Två katter och en hårdrockare på 45 kvadratmeter - det kan bli en jävla cirkus!
 
I morgon ska jag gå till Lefflers innan jobbet och slå till på ett par högtalare jag provlyssnade på i helgen. Ett par begagnade Audiovector som låter otroligt bra. Mer om det imorgon.
 
Har för övrigt 99 followers på Twitter nu. Snart 100. Säger som Sheldon Cooper: "Triple digits. I'm not gonna lie - feels pretty good."