satanindistortion

Ghost @ Tyrol

Kategori: Allmänt

Ghost spelning på Tyrol i går var inget annat än ett bevis på att de är världens coolaste band just nu. Jag kan gnälla hur mycket jag vill på att de var bättre när inte alla kände till dem, men med den feta scenshowen och med nåt tusental i pubilken så går det inte att förneka att det är så Ghost gör sig bäst.
 
Jag hade aldrig varit på Tyrol förut, men snacka om perfekt inramning för Ghost. Sjukt cool lokal!
 
Första förbandet Dead Soul, med bland andra Niels Nielsen från Norrköping, lät riktigt bra. Vi kom in mitt i deras set, och det hade inte varit fel att höra mer.
 
 
Gillade Dead Soul mer än Switchblade som var andra öppningsakten. Det är i grund och botten en trio (med bland andra Per Wiberg, tidigare i Opeth) som gästas av David Johansson från Kongh och The Cuckoo från Terra Tenebrosa på sång. Även om Switchblade är ett bra band så är båda sångarnas huvudsysslor snäppet bättre. Switchblade blir lite väl monotont och långsamt för min del.
 
 
Och Ghost gör som väntat entré med nya dubbelmackan Infestissumam/Per aspera ad inferi. Så. Jävla. Bra. Efter att ha öppnat med Con clavi con dio i två år måste det vara rätt skönt att få lite förändring. Det syns också på bandet att de har fått en mycket mer självsäker närvaro på scenen.
 
Som sagt är scenshowen skapligt stor, med en snygg backdrop, intensivt ljus och massvis av rök. En mässa utan dess like.
 
Förutom öppningen bjuds det också på Year Zero och avslutningen Monstrance clock från nya skivan, plus hela Opus Eponymous. Here comes the sun och I'm a marionette har dock fått stryka på foten. Year Zero gör sig så jävla bra live och kan nog vara kvällens bästa stund. Monstrance clock hade jag inte lyssat på innan utan sparade till konserten, och blev förstås inte besviken. En bra låt och ett mäktigt outro.
 
Anmärkningsvärt också att Papa Emeritus sa några saker på svenska från scenen. Tidigare har han bara presenterat låten Ritual med ett enkelt "ritual...". Nu sa han bland annat "tusen tack" några gånger. Det bryter illusionen lite tycker jag, men lite kul ändå.
 
Sammanfattningsvis är det tillsammans med Strand 2011 den bästa Ghost-konserten jag har sett. Världens coolaste band just nu som sagt. När de kliver upp på scenen i sina munkdräkter blir jag lika barnsligt förtjust som när farsan plockade fram sina Kiss-skivor när jag var liten.
 
(Vem är eran favorit-namnlösa-gast förresten? Min är han med den svarta gitarren)
 
 
 

House of Cards

Kategori: Allmänt

 
Dagens tips är att skaffa Netflix (gratis i en månad) och kolla på House of Cards.
 
Tretton timmar med skarp dialog, snygga vändningar och politker som inte drar sig för att hugga varandra i ryggen.
 
Säsong två är in the making enligt Wikipedia. Gött!
 

En ocean av hype

Kategori: Allmänt

 
Frank Ocean blev alltså klar för Bråvallafestivalen i dag, och jag kan tänka mig att det är många som blir lika glada som Frank själv är på ovanstående bild.
 
Efter två inställda sverigespelningar (Way out west och förband till Coldplay på Stadion) blir Bråvalla hans Sverigepremiär. Det är stort och en bra jävla bokning för festivalen. Han lär dra folk! Hypen är inte dålig efter förra årets kritikerälsklingsskiva "channel ORANGE".
 
 
Själv är jag pepp som fan för i morgon ska jag se Ghost för femte gången! Vi snackar Stockholm, Tyrol, utsålt, nya låtar, Lucifer, Satan och Belsebub. KABOOM!
 

Rival Sons

Kategori: Allmänt

 
Såg Rival Sons i Linköping i går. Ett amerikanskt rockband som inte påminner så lite om Led Zeppelin.
 
Riktigt bra liveband måste jag säga, även om jag tröttnar lite i de längsta jam-partierna. Väl värt att se ändå!
 
Ghosts video till Year Zero har släppts också. Nakenchock kan man säga. Eller nä, inte så farligt, lite nakna bröst bara. Men tillräckligt för att få den nedtagen från Youtube. Och de enda andra sajterna som jag hittar den på funkar inte eftersom man måste vara i USA för att kunna kolla på videon.
 
Men aja, den är bra i alla fall. Kan ju hoppas att den dyker upp någon annanstans snart.
 
På torsdag är det konsertdags. Peppt!

Netflix

Kategori: Allmänt

I dag skaffade jag Netflix, efter mycket velande kring de häringa nymodigheterna med streamad tv och film på nätet.
 
Kollade upp hur utbudet ser ut och konstaterade att det lätt är värt 79 spänn i månaden. Vet inte hur frekvent det uppdateras men det finns ju i alla fall ett rätt digert bibliotek som det är nu.
 
Började i alla fall kolla på Netflix egna och OH SÅ HYPADE serie House of Cards med Kevin Spacey.
 
 
Har sett de två första avsnitten och tycker hitils det är ritktigt bra! Älskar greppet att Kevin Spacey pratar in i kameran titt som tätt.
 
Framöver blir det nog Breaking Bad och Prison Break som jag bara har sett första säsongen av.
 
Måste förresten också tipsa om att kolla på The Neverdies nya video, med min gamla klasskompis och kollega Rasmus på trumpallen:
 
 

Transitions

Kategori: Allmänt

 
Har lyssnat igenom Johnossis nya några gånger på jobbet i dag och måste säga att första intrycket är bra!
 
Den har fått riktigt svala recensioner, bland annat av TT Spektra där det bara blev 2/5.
 
Det finns väl några lite svagare spår som inte sticker ut som en del andra. Men om man lägger ihop de starkaste låtarna från den här plattan med de starkaste från tidigare alster så har Johnossi en riktigt jävla bra samling låtar.
 
Favoriterna på Transitions än så länge är öppnande "Into the wild", "E.M", "Everywhere (with you man)" och "Seventeen". Singeln "Gone forever" är en av skivans bästa låtar med.
 
Johnossi gör inte mig besviken i alla fall!
 
Nåt annat som inte går att få nog av är de nya låtarna som har kommit ut från Ghosts kommande platta:
 
"Guleh/Zombie queen"  börjar som en ballad, och det trodde man ju inte att man skulle få höra från Ghost. Men bra låter det, och ännu bättre när låten kommer igång. Refrängen är fantastisk.
 
Och lika allsångsvänlig är nya konsertöppnaren "Per aspera ad inferi":
 

Efter att ha hört fem av skivans tio låtar (räknar med introt Infestisummam som också är med i klippet) kan man ju konstatera vilken riktning soundet har tagit jämfört med Opus Eponymous. Det är lite hårdare, maffigare ljudbild och mer körer och kyrklig stämning. Men känslan för snygga melodier är densamma, och det är det som gör de här låtarna så jävla bra.
 
I morgon är det en vecka kvar till konserten på Tyrol. det blir en fest utan dess like!

Stream

Kategori: Allmänt

I dag har både Clutch och Kvelertak släppt ut sina nya plattor för streaming på nätet. 
 
Clutch hittar du här, och Kvelertak här.
 
Det blir vanligare och vanligare det där, att band lägger ut plattorna via soundcloud eller nåt liknande några dagar innan release. Jag fattar inte riktigt varför. Man har ju ett releasedatum av en anledning. Att släppa singlar innan albumet är ju självklart, men hela skivan kan man väl hålla på till den officiella releasen?
 
Hur som helst, jag ska inte klaga. Har lyssnat igenom Earth Rocker flera gånger i dag och den låter ju jävligt bra! Särskilt andra halvan.
 
I morgon släpps den och kommer förhoppningsvis ut på Spotify omgående!
 
 

Gamle svarten

Kategori: Allmänt

 
Tommy Nilsson, gammal sångare i Easy Action, sedemera känd som balladgubbe med Öppna din dörr, byter alltså artistnamn till Black och bejakar sin mörkare hårdrockssida igen.
 
Är han seriös? Trollar han oss? Är det ett tidigt första-aprilskämt?
 
Jag vet inte, men det gjorde onekligen den här dagen lite intressantare.

Lördagsmusik

Kategori: Allmänt

 
 
Clutch - Earth Rocker, från kommande skivan med samma namn. Belönades med fyra plus av Mattias Kling på Aftonbladet, med kommentaren "inte bara en utmärkt skiva, utan därtill combons karriärbästa". 8/10 i senaste Close Up talar också sitt tydliga språk. Och med tanke på hur jävla bra den här låten är så går det inte annat än se fram mot skivsläppet den 19/3. BUHAHAHHAHAHAHA!
 
 
 
Kvelertak släpper Meir den 25/3. Osäker på om det är de själva som har släppt ut den här låten eller om den har läckt. Hur som helst låter "Trepan" jävligt bra och är snäppet hårdare än singeln "Braune brenn". Soundet känns igen från debuten, det är lika delar black metal, punk och rock'n'roll. Jag citerar en youtube-kommentar: "This is wierd as shit, but fucking awsome. Makes me feel like breaking stuff."
 
 
 
Svenska Terra Tenebrosa släppte sin andra skiva alldeles nyligen. Domedagsmusik minst sagt. Passar bra regniga dagar.
 
 
 
One of a kind av Nocturnal från Linköping. Videon har funnits ute ett tag men singeln släpptes häromdagen. Låter lika bra som bandets första singel "Until the morning light". Debutplattan kommer i maj. Om hela låter så här bra så kommer Nocturnal bli Linköpings nästa stoltheter efter Ghost.
 
 
 
Svenska New Keepers Of The Water Towers har precis släppt ny skiva, Cosmic child. De har jämförts en del med Mastodon och Opeth. Och det är inte utan att man drar paralleller till mastodonternas Crack the skye när man hör den här låten. 
 
 
 
Mer retro i Spiritual Beggars nya singel. Bredbent och snyggt! I mitten av april kommer skivan "Earth blues".
 

Transitions

Kategori: Allmänt

Johnossi bjuckar på hela tretton minuter förhandslyssning på nya skivan Transitions!
 
 
Jag tycker att det låter bra. De fortsätter på samma linje som de började på med Mavericks. Bland andra E.M och Seventeen låter jävligt spännande.
 
Onsdag nästa vecka är det som gäller, då släpps Transitions.
 
 
Har lyssnat igenom Konghs nya platta i dag med. Satan vad bra den är!
 
Fyra låtar som tillsammans klockar in på dryga 45 minuter, det är ett koncept som bara kan bli svinbra eller fruktansvärt. Och Kongh lyckas hålla uppe intresset hela vägen. Det är dynamiskt, stenhårt och svintungt. Eller aptungt rättare sagt.
 

Pimme!

Kategori: Allmänt

 
Thåström klar för Bråvalla! Bästa släppet på länge. Nu blev suget att åka dit bra mycket större!
 
 
Håkan Hellström fortsätter att vara in top of peoples minds idag också. Videopremiär för "Det kommer aldrig va över för mig" och så kom Filip och Fredriks nya podd med en dryg timmas intervju. 
 
Ett bra snack om ditten och datten, som de säger själva. Rekommenderas! (Finns på itunes, spotify, filipochfredrik.com och det LUDDIGA radioplay.se)
 

Clive Burr

Kategori: Allmänt

 
I går somnade Clive Burr in och blev den första i Iron Maiden-familjen att trilla av pinn. Han var sjuk i MS och dog i den unga åldern av 56 år.
 
Som trummis på de första tre Iron Maiden-plattorna har han lämnat ett oförglömligt avtryck i musikhistorien och kommer att saknas!
 
Till nåt roligare:
 
 
Jag har aldrig varit nåt stort Håkan Hellström-fan och kan inte bedöma hur bra den här låten är jämfört med hans tidigare material. Men jag gillar den här låten som släpptes i dag! Som det redan har påpekats på youtube och Twitter så är det lika delar The Killers "When you were young" och Johossis "Dead end". Men det är ju bra låtar båda två, så vad fan?
 
Det ska bli spännade att höra den kommande plattan i alla fall. 
 
Slutligen: Ny musikvideo till Johnossis "Gone forever". Snygg!
 

Year zero

Kategori: Allmänt

Klockan fyra i dag låste kardinalerna in sig i konklaven för att välja en ny påve. Och Ghost passar förstås på att slå mynt av det:
 
 
Nytt låtsläpp från kommande plattan, det tackar man ju för!
 
Jag hör poppiga influenser i den här låten. Det här låter mer som Abba än Ghosts Abba-cover "I'm a marionette".
 
Men framför allt så låter det ju kyrkligt, med en stor svulstig kör och en orgel som kompar hela kalaset. Och det går ju helt i linje med Ghosts hela estetik.
 
Men samtidigt, det som var så bra med Opus Eponymous var den krock som uppstod mellan den ofta poppiga musiken och den satanistiska imagen. Trallvänliga refränger vs. lyrik om lucifers återuppståndelse. Då kan jag ju tycka att det är lite synd när det plötsligt låter så här svulstigt.
 
Å andra sidan så är det som en person kommenterar på youtube, det är bra att de inte försöker upprepa Opus Eponymous, utan gör något nytt. Och till syvende och sist är det svårt att inte skråla med i refrängen.
 
HELL SATAN! ARKANGEL!
 
Med största sannolikhet kommer de att sela den på Tyrol den 28 mars. Tur att man ska dit! Det såg osäkert ut i det längsta, men insåg att det är på skärtorsdagen. Ledig alltså!
 
Det blir femte gången jag ser Ghost sedan maj 2011. Fjärde regelrätta konserten, på P3 Guld var det ju bara en låt. Satan vad tiden går fort. Jag, Oskar och Philip har fått höra livepremiärerna på Here comes the sun, Secular Haze och I'm a marionette. Vi får väl se om de spelar den live innan Tyrol, men det vore ju inte fel om de sparar lite på den. Och det vore inte heller fel om de spelar fler låtar från nya skivan.
 
Det kommer att bli en grym kväll hur som helst!
 

Witchcraft @ Dynamo

Kategori: Allmänt

Två saker är anmärkningsvärda när Witchcraft står på Dynamos scen på lördagskvällen:
 
1. De har en gitarrist som är femton år (sexton på tisdag). Killen är alltså född 1997. Bisarrt att man ska behöva känna sig så gammal.
 
2. De har en frontman som är antitesen till en rockstjärna. Alltså, Magnus Pelanders röst är fantastisk, det är inget att orda om. Men visuellt så passar han inte in i bandet för fem öre. Han lufsar upp på scenen, lite lönnfet och med dålig hållning i en skjorta och ett par gråa jeans. Håret är bara en ofriserad kalufs och han gör massa rörelser som är... konstiga, minst sagt. Det ser ut som Witchcraft har tagit första bästa WoW-nörd och bett honom sjunga.
Jag vill inte döma ut honom bara på grund av att han inte ser ut att spela i ett rockband, men problemet är att han är så okarismatisk på scenen att han inte når utanför scenkanten. Rösten låter fortfarande bra, men han är mest jobbig att se på.
 
Musikaliskt är det bra och det är en bra setlist som Witchcraft levererar. An alternative to freedom, Schyssta lögner och Witchcraft låter grymt bra. Men det lyfter ändå inte riktigt för mig. Jämfört med genrekollegorna Graveyards spelning i samma lokal några månader tidigare står sig Witchcraft tyvärr ganska slätt.
 

The Following

Kategori: Allmänt

 
Tittade på första avsnittet av nya amerikanska serien The Following. 
 
Kevin Bacon spelar en avdankad FBI-agent som kallas tillbaka till tjänst när en seriemördare han tog fast rymmer från fängelset. Seriemördaren - Joe Caroll - har ett antal personer som hjälper honom. En kult, eller vänner som han säger själv. Det är de som är The Following och det är det som är grejen med serien.
 
Jag gillar storyn och tyckte första avsnittet var riktigt bra. Problemet med första avsnittet är att Kevin Bacon inte är likeable någonstans. Jag avskyr karaktären, han verkar bara sur, tvär och jobbig. Inte heller någon annan karktär i serien verkar särskilt rolig.
 
Jag kommer i alla fall att fortsätta se serien och hoppas karaktärerna utvecklas åt det bättre.
 
På tal om seriemördare så sägs det nu att den kommande åttonde säsongen av Dexter ska bli den sista. Skönt! Inte för att det har blivit sämre, senaste säsongen var en av de bättre. Men en serie kan inte hålla hur länge som helst och det är nog dags att pensionera Dexter Morgan med en riktig dundersäsong som avslutning.
 
 
Frågan är hur det kommer att sluta. Bildspråket i den här promobilden - vitt och svart - skvallrar om död. Är det Dexter själv som kommer att dra sina sista andetag? Vi får se i sommar!
 
Slutligen: Bara några veckor kvar till säsongspremiären av Game of Thrones. Peppt!
 

Skivnytt

Kategori: Allmänt

 
Sibille Attar - Sleepyhead
 
Fyra av den här skivans tio låtar har legat ute som singlar och EP's förut. Låtar som Come Night, The Day och Alcoholics har trissat upp förväntningarna ordentligt inför det här skivsläppet. Och det är skönt att kunna säga att resten av skivan låter precis lika bra.
 
Riktigt bra indiepop, bitvis avskalad och bitvis med stora arrangemang. Man måste älska Sibilles speciella röst också.
 
Existerar uttrycket noir-pop? Jag uppfinner det i annat fall och applicerar det på To turn half blue som tillsammans med Hotel room är skivans bästa låt.
 
4/5
 
 
 
Hardcore Superstar - C'mon take on me
 
Jag har alltid gillat Hardcore Superstar. Sedan den självbetitlade skivan 2005 har de lyckats pumpa ut ett gäng skivor med otroligt många hits. När de släppte en samlingskiva härom året var det en imponerande samling, från tidiga Someone special, via nystarten We don't celebrate sundays, till nya partydängan Last call for alcohol. När jag skrev om senaste skivan Split your lip så undrade jag - om jag inte missminner mig - när den här framgångssagan skulle ta slut. Hur många bra skivor kan ett band göra egentligen?
 
Kanske är vi där nu, för C'mon take on me imponerar inte på mig ett dugg. Det är väl inte jättedåligt, men det är verkligen inte lika bra som tidigare nämnda alster. Problemet är att inget sticker ut från den här soppan, jag saknar en riktig hit.
 
Det är One more minute som med sin allsångsvänliga refräng utmärker sig lite, sen är det mest en jämtjock skara låtar.
 
Hardcore Superstar är ett liveband och det är förmodligen så man ska uppleva den här skivan. Men just nu så längtar jag mest tillbaka till de gamla skivorna. Bättre lycka nästa gång!
 
2/5

Skiddoping

Kategori: Allmänt

Måste rekommendera att se Uppdrag Gransknings senaste avsnitt. Ett reportage om dopning inom längdskidåkningen på nittiotalet. Ett reportage som Hasse Svens har jobbat med i fyra år, vilket märks.
 
Det är riktigt bra gjort och även om han inte kommer fram till en absolut sanning om vad som hände så är alla skidåkares dåliga försök till bortförklaringar ett tecken på att han har hittat rätt.
 
Jag gillar att han är så transparent i reportaget och låter tittaren följa med i förberedelser för intervjuer och filmar när det ringer folk som undrar vad han håller på med och vill stoppa honom.
 
Spännande journalistik!