satanindistortion

Batman

Kategori: Allmänt

Har precis sett The Dark Knight Rises. Och jag säger som Oskar: Det här måste man nog smälta lite innan man uttalar sig. Så mer om det i morgon.

Stockholm

Kategori: Allmänt

Hade en sjukt kul kväll i Stockholm i går. Så långt jag kommer ihåg i alla fall. Fast jag hade säkert kul efter det med. Aja, här är lite bilder i alla fall...

Kent @ Holmentorget

Kategori: Allmänt

Var på min första Kent-konsert i fredags, på Holmentorget i Norrköping. Det lär bli fler, för det var jävligt bra. Det skulle vara sjukt kul att se dem igen på den här turnén, men det blir väl svårt att få till.

Det var lite segt i början, även om öppningen var sjukt snygg. Men efter en tredjedel eller så, så drog de igång "Färger på natten" och från och med det var det grymt. Tyvärr var min favoritlåt på nya skivan "Tänd på" med i den där första delen, det blev inte ett sånt tryck som jag trodde det skulle bli.

Största överraskningen var i alla fall att den smått tråkiga "Kärleken väntar" var ett jävla MONSTER live. Likadant med "Ingenting". Svårt att säga vad som var bäst, men "Utan dina andetag" var förstås grym i den lite tyngre varianten de kör med live. I den var gåshuden total.

Ommöblering

Kategori: Allmänt

Har varit på IKEA och köpt nya möbler till hallen. Bra som fan blev det!

Före:





Efter:





Och så kan jag bjuda på en bild av hur trångt det var i bilen hem:

Kentfavoriter

Kategori: Allmänt

Kulturredaktionen gjorde en lista i tidningen inför dagens Kentkonsert i Norrköping, med sina sju favoritlåtar. Och jag ska väl inte vara sämre, svårt att välja men här kommer de, utan inbördes ordning:

1. "Nihilisten". Ett sönderdistat gitarriff och textraden "Det går över, det går över, det går aldrig över". Hårt.

2. "Gravitation". Perfekt låtuppbyggnad. En snygg melodi går över i en riffig refräng, allt med den perfekta krossade-kärlek-texten.

3. "Töntarna". Det är något med de industiella syntharna och Jocke Bergs svävande sång som är helt trollbindande.

4. "Utan dina andetag". Den ultimata kärleksballaden helt enkelt.

5. "Dom andra". Sjukt snyggt när gitarren kommer in i början. "En ensam kvinna söker man, svar till hjärtat talar sant. En pessimist i sitt livs form, jag vädrar blod det luktar sorg". Vad betyder det? Jag har ingen aning, men jag älskar det!

6. "Tänd på". Det bästa spåret från nya skivan. Drivet i refrängen luktar arenarock så det bara skriker om det.

7. "Socker". Den ultimata ångestlåten. "För sex, musik och våld var det vackraste som hänt mig". Svartare än så blir det inte.

Ja där va de. Skulle kunna lägga till lite fler, men ska man hålla sig till sju så ska man...

Mountain Lion

Kategori: Allmänt

Mountain Lion flyter på bra än så länge tycker jag! Har inte hunnit använda de nya apparna än, men uppdateringen av Safari är riktigt schysst.

Nu ska jag göra mig i ordning och dra till jobbet för sista gången den här veckan. Tre dagars ledigt, here I fucking come!

Aperture

Kategori:

Ligger på sofflocket och kollar på The Office och väntar på att Mountain Lion ska installeras på datorn. Kommer nog bli great! Plockade fram min systemkamera förut, måste fan börja använda den mer. Funderar på att köpa Aperture också, 600 bagis är inte så farligt för ett vettigt bildbehandlingsprogram, plus att det är värt 600 spänn för att slippa hålla på att komma runt adobes antipiratspärrar för Photoshop. Anyway, jag bjuder på en bild från jobbet, Peter Holgersson testade sin nya kamera. Spana in mer bilder på peterholgersson.se

FML

Kategori: Allmänt

FAN va kul det är att komma hem och vara trött, sur, hungrig, ha ont i huvudet som fan och det enda som finns att äta är franskbröd som är så jävla torrt och hårt att man kan slå ihjäl nån med det. Fan. Helvete.

Och jag hade ett fult jävla stavfel i dagens tidning. Och i morgon måste jag gå och handla och jag måste laga matlåda.

Vi var några stycken för ett tag sen som diskuterade huruvida killar också får PMS en gång i månaden, vilket verkar vara fallet. I alla fall för mig just nu. Helvete alltså, allt är fel.

Det enda glädjande just nu är att lönen har trillat in på kontot och att Apples OS X Mountain Lion släpps i morgon.

Rise

Kategori:

Seriöst alltså, klockan är 22:55 en måndag mitt i sommaren. Hur fan kan det vara fullt med folk på tåget från Norrköping till Mjölby? Jag ska i alla fall hem nu och kolla på True Blood och The Newsroom, och svulla chips och ta en bärs. För det är jag värd SA JA! Hela Norrköping är fullt av Batmanaffischer och jag är så jävla sugen på att se filmen, men jag har inte tid förrens på söndag kväll, vilket suger lite. Fattar inte varför de inte kör en premiär natten till onsdag, som de gjorde med Prometheus. Hade varit perfekt att ta tåget till Linköping efter jobbet och gått till bion. Fan va fint det hade varit!

Embrace the morning star

Kategori: Allmänt

En lugn och skön söndag på Blaaaaat' till ända. Fan vad jag ser fram mot den här kommande veckan alltså.

Jobb måndag till torsdag (precis lagom). På fredag ska jag till Linköping på förmiddagen och köpa ett vitrinskåp och nån liten bänk, sen ska jag möblera om i hallen. Och på kvällen ska jag se Kent i Norrköping. Sen på lördag bär det av till Stockholm och hälsa på Penta till söndag.

Så det kommer nog bli en bra vecka det här! I går var jag, Kryger och Anton ute hos Julia på landet. Grillade och spelade kubb. Trevligt var det!

B-day

Kategori: Allmänt

Avslutar en trevlig födelsedag framför Kill Bill vol 1 på teven. (Animé-delen om O-ren Ishii är nog den bästa delen)

Sjukt det som hände i USA i morse, dödsskjutningen på Batman-premiären. Aftonbladet länkar till ett twitterkonto tillhörande en tjej som dog, känns helt sjukt att läsa hennes sista tweets precis innan filmen ska börja.

Den sista idioten är inte född, som det heter...

British Lion

Kategori: Allmänt

Steve Harris släpper soloalbum!

"British lion" kommer i september och kommer innehålla tio spår.

Jag blir lite förvånad, Steve är ändå Iron Maidens grundare och motor. Man har intrycket av att han lever och andas Maiden, så varför skulle han vilja släppa en soloplatta?

Och frågan är hur det kommer låta. Det är han som skriver det mesta av Maidens material, så kommer det bli såna låtar rakt av? Eller lite mer som hans influenser, gamla UFO till exempel.

Många frågor, och jag känner mig i alla fall lite tveksam. Vi får väl se i september, som för övrigt kommer bli en fet månad med nytt från Bullet, The 69 Eyes och Cauldron också!

Rebirth of DIssection

Kategori: Allmänt

Den här konserten är för övrigt det bästa just nu.



Lite böcker

Kategori: Allmänt



Hämtade lite böcker som jag hade beställt i dag. Blir hånad av Julia för att jag tänker läsa en bok på franska, men men. Elle est un peu stupide...

Läste ut "Blod. Eld. Död" i går med, satan så bra den var! Given att läsa om man är intresserad av den svenska death och black metal-scenen. Historien om Pelle Ohlin, Jon Nödveits sista intervju och kapitlen som tar upp högerextrimism och homosexualitet är några av guldkornen. Rekommenderas!



Pursuit happiness with diligence

Kategori: Allmänt

Fan att det ska vara så bra väder när jag ska åka och jobba. Men i morgon är jag ledig och då verkar det bli grillande och grejer.

Lucifer have mercy!

Just det!

Kategori: Allmänt

Jag hade ju en krönika i tidningen häromdagen, och jag ska väl inte vara sämre än Fredrik Backman och lägga upp den även här på bloggen. Så here you go, ett stycke krönika, publicerad i Folkbladet 10/7. Nu ska jag sätta mig och börja fila på nästa, som ska gå den sjunde augusti.



Jag skulle vilja vara en vampyr. Helt allvarligt. Femte säsongen av True Blood har börjat, det blir så här då.

Jag brukar bli lite för inspirerad av filmer och serier som jag tittar på. Fantiserandet om att befinna sig i en helt annan verklighet, ett sätt att fly den trista vardagen som jag antar att de flesta kan relatera till. I alla fall upp till sådär tio års ålder. Men jag kan inte hjälpa det, när jag ser True Blood kan jag inte tänka på något annat än hur det skulle vara att vara en vampyr.

Och låt säga nu att vi befann oss i True Blood-världen och du hade valet: vampyr eller människa. Vad blir det? Tillåt mig lista fördelarna med vampyrlivet:

Du är odödlig. Ja, inte helt odödlig kanske, men så länge du inte får en påle genom hjärtat är du ganska safe. Alla skador du drar på dig läker omedelbart, för att inte tala om att du kommer få uppleva framtiden. Om de där flygande bilarna som folk har fantiserat om sen femtiotalet någonsin blir verklighet, ja då kommer du kunna glida runt i den fräsigaste modellen.

Fast någon bil kommer du inte behöva. Du kommer kunna röra dig sjukt snabbt. Varje gång som du stått och väntat på en försenad buss, stressad för att det där mötet börjar om två minuter, och tänkt ”om man bara kunde teleportera sig dit”. Ja, det kommer du i princip kunna. Fast några jobbmöten kommer du inte behöva gå på.

Du är nämligen helt fri från samhällets kedjor. Slita häcken av sig på ett jobb man hatar med fyra veckors semester som belöning? Tillåt mig hånskratta. Varje natt är en semester. Hur du ska tjäna ihop pengar är förstås en senare fråga, men jag antar att det inte är så svårt att råna en bank när du kan hypnotisera expediten och sen sticka därifrån innan hen hinner säga ”sparkapitalkonto”.

För hypnotisera kan du. Och det är jättesmidigt. När din partner lägger fram helgens aktiviteter tar du bara fram din djupaste blick: ”Älskling, jag tänkte att vi ska hälsa på min föräldrar i helgen.” ”Nej det ska vi inte.” ”Nej det ska vi inte.”

Sist men inte minst har du ett par svincoola huggtänder som du kan fälla ut när du vill, och om inte det är ett partytrick så vet jag inte vad som är.

Men. Såvida evolutionen inte tar ett stickspår inom den närmsta tiden så är och förblir det en dröm. Men det är inget fel på att hålla en dröm vid liv. Som en viss norrköpingsgrabb sjöng: ”Jag är en vampyr, jag suger och spyr, låt mig komma in, jag vill bli din...”

Nymphetamine

Kategori: Allmänt


HELVETE så mycket jag lyssnade på den här skivan när jag gick i gymnasiet. Den gick 24/7 ett tag.
Sen släppte det, och sen var det nästan att man fick ta fram skämskudden när man hörde Danni Filth kvida fram de gotiskt pubertala texterna ("Gilded Cunt", seriöst?).
Men nu har känslan nästan gått varvet runt och jag måste erkänna att Nemesis, Gabrielle, Absinthe with Faust och Filthy little secret är helt okej låtar.
Och Nymphetamine är fortfarande en av de snyggaste videorna som har gjorts:

Blod, eld, död

Kategori: Allmänt

Har varit ute och sprungit och skulle precis duscha när det började åska och blixtra. Har hört stories om folk som blir träffade av blixten när de duschar för att blixten färdas i vattnet. NOT FOR ME THANKS!

Ledig i dag, var i Linköping och handlade lite. Köpte boken Blod, Eld, Död som jag har velat läsa ett tag. Ska bli intressant! Plus Turbonoegros senaste platta och en fet dvd med Danko Jones, live + dokumentär. Och så slog jag till på en klocka med, det har jag inte haft de senaste tio åren. Men det kan ju komma väl till pass nån gång... När jag vill veta vad klockan är...

I kväll blir det Danko Jones och Fireball. Cheers!

Att hata allt mänskligt liv

Kategori: Allmänt



Det här är det Svenska bandet This Gift Is A Curse. De har precis släppt sin debutskiva I, Guilt Bearer. Låt mig citera lite från recensionen i senaste Close-Up:

"Är titlar som "Inferno", "Head and Arms" eller "Att hata allt mänskligt liv"tänkta att framföras för människor som inte spänts fast vid britsar?"

"Utöver traditionell rocksättning tycks instrumentparken rymma piano, järnspett, en oljecistern och ett tunnelbanetåg med dåliga bromsar."

"Vokalisten Jonas Holmberg jobbar inom psykiatrin. Han har beskrivit This Gift Is A Curse som ett metafysiskt rum där han kan smeta ut sina känslor över väggarna likt blod, lera och tjära. Mycket mer behöver inte sägas om hur I, Guilt Bearer känns."

[8/10, John Palmér Jeppsson]

Fuck, jag älskar det här bandet innan jag ens har hört musiken. Och när jag väl drar på skivan så är det så jävla bra så jag dör. Rått, hårt, kallt, snabbt, ogästvänligt, ångestframkallande, klaustrofobiskt.

2012 års hittills bästa upptäckt.

Oui oui baguette

Kategori: Allmänt

Beställde precis lite böcker, bland annat första Harry Potter på franska. Har kommit fram till att jag måste ta tag i det där med franskan, har pluggat det i sju år men jag kan knappt prata det. Nu ska det läsas på!

Uhh...

Kategori: Allmänt

Fan har vänt på dygnet helt alltså. Somnar inte förrens runt fyra, drömmer bara massa konstiga saker och mardrömmar, och sen vaknar jag och vet inte vad som är på riktigt och vad som inte är.

Ge mig en burk sömntabletter och en flaska Jack Daniels så jag kan dö rock'n'roll-döden!

The amazing Spider-man

Kategori: Allmänt

Har sett den nya Spiderman-filmen nu. Några tankar om den och jag ska verkligen försöka att inte spoila något.

En sak kunde jag säga redan på förhand, och det var att den inte skulle slå Sam Raimis första film där Tobey Maguire spelade huvudrollen och slogs mot Willem Dafoes Green Goblin. Det beror på personlig nostalgi, filmen kom 2002 när jag var fjorton år och läste serietidningarna. Jag hade sjukt höga förväntningar på filmen och när jag väl såg den på bio så var den bland det bästa jag sett. Dessutom var det Spiderman som startade den revival av superhjältefilmer som kom i början av 2000-talet. X-Men hade kommit ett par år tidigare men det var först efter Spiderman som det började trilla in filmer om Superman, Daredevil, Hulken, Ghost rider, Iron Man och inte minst Batman.

Nu ballade ju tyvärr Sam Raimi ur lite. Andra filmen, om Dr. Otto Octavius, var väl helt okej, men den tredje som innehöll tre(!) antagonister och tillräckligt med trådar i storyn för att fylla två långfilmer blev bara en parodi på sig själv.

Så om det nu nödvändigtvis skulle göras en ny film om Peter Parker så var den här omstarten nödvändig. Och jag tyckte den var riktigt bra. Det är bra skådespelare (underbart att se Dennis Leary som polismästaren) och det är förstås snygga specialeffekter, bla bla osv osv.

Det mest intressanta är hur den skiljer sig från Sam Raimis filmer, och jag tror att den största skillnaden är att det är mycket, mycket mer humor i den här filmen. Oftast fungerar det, men ibland tycker jag det blir för mycket, som när Peter vaknar upp dagen efter spindelbettet och har stora problem att genomföra morgontoaletten.

Marc Webb (ironiskt att snubben heter Webb och gör en film om Spindelmannen) har också ändrat på mycket i Peter Parkers förhållande till föräldrarna, och Mary-Jane existerar inte i den här filmen. Men allt det fungerar också bra.

Filmens bad guy är Dr. Curt Connors/The Lizard. Ett bra val av antagonist, de bästa var ju redan tagna av Raimi, det hade känts som lite kaka på kaka om Webb hade använt någon av dem. Vi får se hur han gör i de uppföljare som lär blir av om den här bara går tillräckligt bra, jag tror han skulle kunna göra något riktigt bra av till exempel Venom. Det jag har emot Lizard är att han är så fruktansvärt ful och dåligt gjord. Alltså både Green Goblin och Dr. Octopus var i grund och botten två vanliga människor. Visserligen modifierade med olika hjälpmedel, men man kunde ändå se vilka de var. Men här slåss Spiderman mot ett helt datoranimerat monster, och på något sätt skaver det lite. Det är väl dumt att nämna orden "verkligt" och "superhjältefilm" i samma mening, men ett visst mått av realism försvann där.

Och om man ska nörda ner sig riktigt ordentligt så är det det här med näten. Från början i serierna hade Spiderman några slags mekaniska grejer på handlederna som sköt nät, han var dessutom tvungen att ladda dem med "nätpatroner". När Sam Raimi gjorde sina filmer tog han bort dem och lät Peter Parker ha två "hål" i handlederna som han sköt nät från, och jag tycker det var helt rätt. Han har ju en massa egenskaper som en spindel har, och en spindels främsta egenskap är väl ändå att den faktiskt kan spinna nät från sin kropp, så varför skulle inte Spiderman kunna göra det? I den här filmen är de där mekaniska grejerna tillbaka, och jag tycker ändå det är lite synd.

Annars är filmen fine and dandy. Som sagt, det lär nog komma uppföljare, bara den går bra nog.

Kutte

Kategori: Allmänt

Nu har jag och Phlip äntligen provat rätt storlek på Turbojugendjackan. Så nu ska det beställas!

"And I am, and I am. I AM A DENIM DEMON!"

Shakesperes armé

Kategori: Allmänt

Läste i Café om Londons säkerhetsförberedelser inför OS. Det stod bland annat om de gäng som finns i staden, och ett av dem heter "Soldiers of Shakespere".

Får upp bilden av ett gäng trikåklädda unga killar som dansar fram på Londons dimmiga gator. Beväpnade med dödskallar av snidat trä går de fram till vanligt folk och frågar hotfull om de vill "vara eller inte vara?". De stackars Londonborna får tömma sina fickor på mobil och pengar för att behaga Shakesperes soldater. Och om pöbeln inte lyder, då tar de fram en liten liten flaska med gift och tvingar dem att dricka.

Och när någon inte vill vara gängmedlem längre måste hen ta en kniv och sticka sig själv i bröstet.

The end.

Harduingetmankandansatill?

Kategori:

En trevlig kväll på Munken in the Park i går också. Inget som slår Graveyard förstås, men vädret var bättre och så hade jag trevligt sällskap också. Bob Hund har jag knappt hört en låt av, men fan va schyssta de var live! Framför allt sångarens fantastiska mellansnack som man knappt hängde med i. Det va nåt om att de hade åldrats så tiden började gå baklänges så sista låten var den första låten på Bob Hunds första spelninng nånsin. Typ. Och massa annat bra, han kan verkligen konsten att elda upp publiken. Får nog ta och lyssna in mig lite på dem... Lugners kväll på jobbet, nu ska jag hem och skriva klart en krönika som ska gå på tisdag.

Graveyard @ Munken in the park

Kategori: Allmänt



Regnet hinner precis avta innan Graveyard kliver på scenen och inleder med Blue Soul. Det är en blandad skara som har samlats, allt från medelåders män med borttynade hårfästen till svartsminkande ungdomar med Bring me the horizon-tishor har kommit till Munken för att se Göteborgsbandet. Det som tilltalar mig är enkelheten, de behöver ingen överdådig ljusshow och ingen pyroteknik. Det är musiken som står i centrum, mer än så behövs inte.

Graveyard fyller speltiden på strax över en timme med material jämt fördelat från de två skivorna de har hunnit släppa. En uppföljare till Hisingen Blues är på gång och ett smakprov hade inte varit dumt. Annars finns det inte mycket att klaga på, efter att ha sett bandet fyra gånger verkar det som att de inte kan ha en dålig dag. Stämningen är på topp och Joakim Nilssons pipa håller hela vägen.

Snabba rockstänkare som Evil Ways och Buying Truth kombineras med långkörare som Thin Line och No good, mr Holden. Lägg till en underbar version av Satans Finest och b-sidan Granny and Davis så får du en femplus-spelning. Lite tråkigt mellansnack, men det är när bandet böjer sina huvuden och koncentrerar sig på att ösa skiten ur sina instrument som det är som bäst, och det är vad som spelar roll.

Shop til you drop

Kategori: Allmänt

Åkte in till Linköping för att köpa ett par jeans. På väg hemåt nu med tre par byxor. Lika bra det, nu behöver jag inte köpa brallor resten av det här året.

Tre par byxor i olika affärer på 60 minuter är ändå rätt bra. Fort ska det gå, hatar att gå och drälla i klädaffärer.

Nu: hem och fixa i ordning garderoben, den ser FÖR JÄVLIG ut. I kväll: Munken in the park, med Graveyard!

Hell or hallelujah

Kategori: Allmänt

Lyssnade på Kiss nya singel, tycker den var ganska... meh. Känns som de har tagit allt som Kiss är och kokat ner det till en stereotypisk rock n roll-låt enligt formulär 1A. Inte alls lika spännande som till exempel Modern Day Delilah.

Framför allt kan inte Paul sjunga ordentligt längre, han skriker och kraxar mest, i alla fall i den här låten.

Hur som helst såg jag en annan video på tuben också, när bandet presenterar sin "larger than life"-bok Monster. Och man undrar ju lite hur Gene tänker med den där frisyren alltså...

Skaffa ny frisyr

Kategori: Allmänt



Klippte mig i går. Jävligt skönt!

Lyssnade på Yngwie Malmstens sommarprat i går också, det var rätt schysst. Ingen hög skandalfaktor, men intressant att höra om hans influenser och hur det var när han kom till USA.

UNLEASH THE FURY!!!

Kaboom

Kategori: Allmänt

Sitter och glor på Masterchef med Penta. Lagom aktivitet just nu. Sen ska jag ut och springa och i kväll blir det väl fotbollsfinalen.
Bjuder på lite bilder från helgen. I går var vi på Liseberg och det var grymt! Funderade på om jag skulle åka AtmosFear, men fy fan vad hög den är. Thanks but no thanks! Kanonen är fortfarande det roligaste Liseberg har att erbjuda, tilsammans med Balder och Lisebergsbanan. Och Uppskjutet var grymt också. Mycket mer hann vi inte med med alla köer.