satanindistortion

Big things have small beginnings

Kategori: Allmänt

Peppar inför Prometheus med pizza och tv.

Några reaktioner efter dagens pressvisning:

"Jag älskade Prometheus. Det är precis den här sortens upplevelser biomedlet uppfanns för" - Jan Gradvall på Twitter

"Framför allt gillar jag filmer som får mig att fundera över frågan: Are we human? Or are we dancer?" - Victor Johansson (Café) på Twitter

"Det här är science fiction som blandar äckel, rysningar och skräck med filosofiska funderingar kring tro och skapande." - Jens Peterson (Aftonbladet)

"Man får för första gången på bio uppleva ett kejsarsnitt i 3D" - Fredrik Wikingsson

Japp, pepp som fasen nu!

Death is the answer

Kategori: Allmänt

Såg precis en bild på den hemlösa snubben vars ansikte blev uppätet av en naken kannibal i USA häromdagen. Nasty shit!

Bra spelning med Early Man på L'Orient i går! Fet metal med lite Metallica och Priest-influenser. Deras första Sverige-spelning med, lite coolt att ha sett! Hoppas de blir riktigt stora om några år, så har man något att skryta med...

Såg Skanky Fred också, ett bluesband från Norrköping som vann Livekarusellen i Östergötland. Riktigt bra det med! Sen blev det en öl på Storan, "det här är livet" som Björn sa.

Nu ska jag strax dra till jobbet och senare i natt ska jag och Albin på premiären av Prometheus. Sjukt taggad!

Häng dom högt

Kategori: Allmänt

Efter en powernap på sisådär en och en halv timme plus två koppar kaffe sitter jag på tåget på väg till jobbet. Att man kan bli så jävla förstörd av att gå upp halv åtta...

I skolan i dag föreläste MVTs nyhetschef Melina Ekh. Riktigt intressant, speciellt eftersom hon representerar en arbetsgivare och kan ge tips om hur man ska göra när man söker jobb. Sen skrev vi en utvärdering om utbildningen och städade, både fysiskt och digitalt. Nu är det nära, på tisdag är det tack och hej.

I kväll ska jag till L'orient efter jobbet. Vacant spelar, nu missar jag tyvärr dom, men jag hinner se de andra banden iaf, bland andra Early Man från USA.

1000 answers

Kategori: Allmänt

"JAG HAR ONT I MUSKLER JAG INTE VISSTE FANNS!" för att använda en gammal sliten klyscha. Vi spelade brännboll med klassen i dag. Och jag är inte säker på att jag kommer kunna gå i morgon. Visst jag springer spåret ibland, men de där spurterna för att hinna till nästa säkra punkt innan man hör "BRÄND!!!" - no me gusta. När spelade man brännboll sist liksom? I sjuan? Herregud, då kunde var man ung och fräsch och kunde ösa på utan att få ont i benen och andning som Darth Vader.

Hursomhelst. Det var kul.

Bokade biljett till Kent i Norrköping 27 juli. Kommer nog bli grymt, de fick ju fan en femma i DN för konserten på Cirkus i går.

OCH nu på kvällen hittade jag The Hives nya platta på piratbukten. Tankade ner den, något ambivalent. Det är på fredag den släpps och det är något speciellt med att ha kvar förväntningarna tills releasedagen. MEN fan jag kunde inte hålla mig, och satan så bra det låter. 31 minuter lång, räcker så. Ska lyssna igenom den lite mer, men just nu ligger den på 4 plus.

Ozzy & Friends

Kategori: Allmänt

Ja det var dags för årets största kompromiss, som Mattias Kling kallade det, i fredags. Ozzy & Friends istället för Black Sabbath på Stockholms Stadion. En bra ersättning trots allt, bättre än en helt inställd spelning (nej Uffe, en inställd spening är faktiskt inte "också en spelning").

Och jag väljer att se glaset som halvfullt, vi fick ju faktiskt se 50 procent av orginal-Sabbath genom Ozzy och Geezer, som gästade på bas i drygt halva setet. Närapå hälften av låtarna var gamla Sabbath-dängor och de lät förstås bra, även om Sabbath Bloody Sabbath saknades. Andra hälften var Ozzys solomaterial och det var bara gamla publikfriare där med. Inget nyare än 1991. Eftersom jag är en av de få som verkar tycka om Let me hear you scream från senaste plattan hade jag gärna hört den. No more tears och Perry Mason hade varit kul att höra med. Förstnämnda spelade han -09 i Globen, sistnämnda vet i fan när han spelade live sist, jag tror inte rösten håller för den längre. Men den är grym...

"Friends"-delen av Ozzy & Friends bestod alltså av Geezer Butler och Zakk Wylde, annars var det Ozzys vanliga band. Lite torftigt kanske. Nu skulle ju Slash egentligen vara med också, men inte i Stockholm av någon anledning. Men det var kul att se, en lite bisarr syn att se Geezer Butler och Zakk Wylde stå på varsin sida av Ozzy. Två personer som är förknippade med Ozzy men från helt olika tidsepoker. Det blir också en fet avslutning med hela ensemblen på scenen i Paranoid (vad annars?).

Som sagt årets största kompromiss, men en bra konsert. Hade varit bättre med Black Sabbath dock...In the summertime

Kategori: Allmänt

Kollade på slutet av The Dark Knight efter jobbet. En bra avslutning på en jävligt schysst helg! I fredags var det Ozzy & Friends på Stadion, får utveckla det lite mer i morgon tror jag. I går var det grillning och Eurovision här. Ja, Eurovision är bara skit, men kul att Sverige vann, för all del.

I morgon börjar någon slags avslutningsvecka i skolan. Inget skolarbete kvar, bara massa roliga grejer vi ska göra ihop i klassen. Och om drygt en vecka kan jag sluta kalla mig student och börja kalla mig journalist, på riktigt. Fa-an va fint!

Got no time to spill

Kategori: Allmänt

Kom hem från skolan för en stund sen. Alla opponeringar är klara, har inget som hänger över mig. Vädret är underbart, det är typ högsommarvärme. Snart ska jag käka lunch med Julia, sen ska jag åka och jobba några timmar. I morgon ska jag till Stockholm och kolla på Ozzy.

Livet leker!

Lex Hives

Kategori: Allmänt

Fick jag välja ett band att vara medlem i just nu är det nog The Hives. Fan va bra dom är!

Peppar som allra mest för Lex Hives som släpps på fredag nästa vecka. Har hört fem av de nya låtarna - Come on, Go right ahead, 1000 answers, Wait a minute och Take back the toys - och alla låter riktigt bra!

"Are you ready to see The Hives burst in to flames?"

Bingo-Berra

Kategori: Allmänt

Jag tror jag har satt personligt rekord i läsning. Började på den här pärlan i går och slutförde den nyss. Inte den tjockaste boken, men ändå...

Jävligt bra var den i alla fall. Väldigt ytlig, det finns inga fördjupande partier. Kapitlet om Bingos hela uppväxt och skolgång sträcker sig över fyra sidor. Nästa kapitel, "De första åren i Stockholm" - sex sidor.

MEN den är full av roliga och sjuka anekdoter och mer eller mindre smickrande berättelser om kändiseliten. Kul läsning!

Meningslöst pladder:

Kategori: Allmänt

Jag satt på stationen i Motala och väntade på tåget. I en timme. Den första tanken var förstås: ”Suck, ska jag sitta här i en timme och bara glo?”.

Men jag kom på rätt fort att jag hade en bok med mig. Och just det, jag hade ju datorn i väskan också. I och för sig ingen internetuppkoppling, fast det finns ju på telefonen, så där kunde jag ju kolla både facebook, twitter och instagram. Och på telefonen finns ju Spotify också, alltså ett enormt bibliotek av musik som jag kunde lyssna på. Den där timmen skulle nog inte bli särskilt svår att förströ.

Annat hade det varit för tio år sedan. 2002. Då hade jag verkligen suttit där i en timme och bara glott. Det är väl boken som kunde varit med, men den där tekniken, nä långt ifrån. På sin höjd en cd-freestyle med en (1) skiva.

Det är en uttjatad fras, men tekniken har gått fort framåt. Jag kom och tänka på det häromdagen när en kompis på facebook länkade en lista på 20 kandidater till ”årets sexigaste twittrare”. En av kandidaterna var Sture Bergwall, a.k.a Thomas Qvick, och kompisen skrev ”Om någon hade sagt till mig för tio år sedan att Thomas Qvick skulle vara med på den här listan, hade jag sett vederbörande som komplett galen.”

Han har helt rätt förstås, det är helt galet att Qvick är med på listan och ens på twitter. Men jag tänkte mer på hur det faktiskt skulle vara att förklara det där för någon tio år tillbaka i tiden. Man måste ju börja med att förklara vad twitter är. ”Det är väl lite som facebook fast...” ”Facebook?” ”Ja alltså... Tänk dig Lunarstorm, fast din mormor är också med...”

Förresten är det inte helt lätt att förklara twitter i nutid heller. Jag har flera gånger fått frågan om vad som är skillnaden mellan facebook och twitter. Och ja, det skulle man kunna sitta i timmar och prata om, men det måste gå att koka ner till en mening. En mening som på pricken säger vad twitter är. Inte helt lätt kanske, men jag tror att Den Svenska Björnstammen sa det bäst i den här tweeten:

”På twitter är det som att folk faktiskt fattar ironi över nätet, på facebook är det som vanligt.”

Let me hear you scream

Kategori: Allmänt

Börjar bli pepp som fan på "Ozzy and friends" på Stadion på fredag. Ska bli jävligt intressant att se vad han kör för material, om det blir mest Ozzys egna sologrejer eller om det blir mycket Sabbath-material som han brukar köra på konserterna. Anyway, kollade på det här fotot på hela bandet:

Kolla gärna extra noga:Ozzy är alltså 17 år äldre än Slash.

And that's the magic of fotoretruschering.

Working class hero

Kategori: Allmänt

Fick godkänt på examensarbetet! Känns för jävla skönt. Om jag hade tänkt sälja det skulle jag behöva göra en del ändringar, men som det var nu var det i alla fall godkänt, och jag har inte tänkt att försöka sälja det till någon tidning.

Så nu känns examen jävligt nära. Det är den med, två veckor i morgon. Och det känns ju samtidigt lite läskigt. Även om de här två åren har gått fort så har jag ändå vant mig vid att plugga nu. Och nu ska jag snart börja jobba på riktigt igen, på heltid (eller så mycket tid jag lyckas skrapa ihop i alla fall). Det kommer kännas tomt utan skolan, lite konstigt, men framför allt skönt. Jag är trots allt rätt trött på pluggandet.

Här ska tjänas stålar!

Here comes the sun

Kategori: Allmänt

Jobbade i dag, vi gick ut och köpte kebab på lunchen och satte oss på taket på Corren-huset. Och SATAN så skönt det var i solen. Det var inte nån futtig vårdagssol utan riktig sommarvärme.

Och sen gick jag hem vid halv nio, och när jag klev ut genom dörren så var det fortfarande ljummet ute. När jag hade praktik i januari och februari och gick igenom den där dörren på eftermiddagarna så var det med vinterjacka på, och innan jag gick ut stod jag en sekund extra i varmluften från fläkten ovanför dörren, tog spjärn, öppnade dörren och kände hur minusgraderna trängde sig ända in i benmärgen.

Men i dag var det tvärtom, varmare ute än inne. Och den känslan är fan den bästa på hela året tror jag. Nu bestämmer jag att det är sommar!

Det bästa, bara det bästa

Kategori: Allmänt

Lyssnar på Mjölby Baktaktsorkester och peppar för en dag på jobbet. Hade en kick ass kväll med gänget på Extra i går. Provade Tapas för första gången, det var riktigt schysst. Sen satt vi på Storans uteservering och drack och snackade lite. Mycket trevligt!

Pust!

Kategori: Allmänt

Klockan är 12.12. Examensarbetet är inlämnat. Känns som att en stor sten har lyfts från bröstet och tre veckors ångest har släppt.

Nu ska det opponeras och justeras, MEN så jävla skönt att det är inlämnat.

Snart ska jag hemåt, sen blir det en promenad med Julia och i kväll ska jag till Linköping och gå ut och käka med Extra-gänget. Kul!

Ska utmana ryska maffian

Kategori: Allmänt

Café presenterar: 110% grabbig stämning med Erik Hamrén och Markus Allbäck!

Närå, fin bild. Hamrén ser oförskämt bra ut i den där gråa kostymen. Fast man saknar ju Lars Laban i träningsoverall lite...

Fullspäckat EM-nummer den här månaden, plus intervjuer med bland andra Dennis Lyxén och Edward Blom. Fast jag ser nog fram mer mot nästa nummer med fett reportage om The Hives.

För övrigt har visst Hamrén ytterligare ett jobb:Nu ska jag skriva klart mitt examensarbete. 13,5 timmar till deadline.

ÅHEJ!

Go right ahead

Kategori: Allmänt

På väg hem från jobbet. Har skrivit om ett mord i Ödeshög och varit på en konsert med barn ner till fyra år som spelade stråkinstrument.

KONTRASTER.

Om jag orkar ska jag ta mig upp tidigt i morgon och springa, innan jag börjar jobba vid tolv. Och just det, måste klämma in slutförandet av examensarbetet där nånstans också.

Lord have mercy!

The Artist

Kategori: Allmänt

Tog mig äntligen tid att kolla på The Artist i går. Helvete så bra den var!

Den är verkligen värd alla Oscars den fick! Själva storyn är riktigt bra, om stumfilmsstjärnan som blir yesterdays news när talfilmen introduceras. Den storyn hade varit bra nog att göra en vanlig film på, men det är fan ett genidrag att faktiskt göra en svartvit stumfilm av den.

Kul att se en sån här pärla bland dåliga actionfilmer och lökiga romcoms.

Fråga:

Kategori: Allmänt

Behöver gå på en dejt känner jag. Nån som ställer upp?

Nyhetskoma

Kategori: Allmänt

Jag var inne på Pressbyrån och fick en släng av... Ja jag vet inte, nån slags pretantiös känsla. Jag köpte i alla fall både Corren och DN. Tänkte att lite nyheter kunde vara trevligt till eftermiddagskaffet (gubbigt!).

Och trevligt var det med. Och det slog mig att fan så mycket mer intressant DN är jämfört med Corren. Okej att man missar det lokala, men vad spelar det för roll? DN är full av välskrivna texter, dels nyheter men framför allt krönikor och reportage.

Det vore ju trevligt att prenumerera på DN, men det är fan dyrt... Kanske lika bra att vänta tills jag äger en iPad och köra DN+...

Upp och ner

Kategori: Allmänt

Höga berg och djupa dalar just nu.

Examensarbetet känns som att det har kört in i en bergvägg i 200 kilometer i timmen. Vet inte hur det ska lösa sig. Det är aldrig för sent att ge upp, som farsan brukar säga...

MEN jag väljer att fokusera på något roligare istället. Jag var ute och sprang förut och kom på en så JÄVLA bra idé. Jag och Philip har snackat om att resa nånstans ihop ett tag, och jag har blivit för jävla sugen den senaste tiden. Och eftersom hösten just nu är ett oskrivet blad så skulle det passa perfekt att spara pengar och sticka iväg nånstans efter sommarjobbet. Så jag skrev till Philip och föreslog att vi gör en episk vecka i New York! Svaret:

"Bro!!! Det där är ta mig det bästa jag hört!!!"

Så vi ska ses nu nån dag och börja planera. Jag är så JÄVLA exalterad över det här. Fan va kul det kommer bli!

Yes, we can!

Kategori: Allmänt

Ja det är ju fan för jävligt att det här ska behöva vara en diskussion år 2012. Det är det mest självklara att alla ska ha samma rättigheter vilken sexuell läggning man än har. Det är något av det som jag blir mest förbannad över, folk som inte kan acceptera hur andra lever sina liv och som tycker att en del är mindre värda på grund av vilket kön de attraheras av.

Jävligt bra av Obama att gå ut och säga det här. Sen är det ju inte någon ny lag det är tal om, han säger bara att han stödjer det, sen är det upp till varje delstat att bestämma hur de vill ha det. Och tyvärr lär det ju finnas en hel del konservativa amerikaner som inte kan tänka sig två män eller två kvinnor som gifter sig. Det kanske rent av är ett politiskt självmord av Obama så här innan valet. Men KUDOS till honom!

Det påminner mig också en anekdot från Fredrik Wikingssons blogg. Barack Obama håller en presskonferens, när en av journalisterna får ett samtal på sin mobil. Som ringsignal har hen en låt av Ludacris. Obama stannar upp och frågar:

"Luda, right?"

Är Barack Obama möjligtvis världens coolaste ledare?

Jahopp...

Kategori: Allmänt

Kom hem från jobbet för nån halvtimma sen, nu är det folköl och hockey som gäller. Sverige piskar just nu upp Tyskland i brygga. Jag stör mig dock mest på de värdelösa kommentatorerna. Sätt Wikegård där istället!

Kollade på The Girl With The Dragon Tattoo i går, tyckte först att den verkade värdelös jämfört med den svenska, men det ordnade snart upp sig. Fast jag kan ju inte säga att den var bättre, det är väl jämt skägg.

Man blir ju jävligt konfunderad när de blandar svenska och engelska hej vilt. Engelska skådisar i Svensk miljö, fast en del skådisar är svenska, och även de engelska skådisarna slänger in svenska ord ibland.

Frågan är helt enkelt varför det inte duger med undertexter till den svenska filmen...

Kom igen!

Kategori: AllmäntDagens ostigaste, lökigaste och pajigaste tweet. Allt på en gång.

Ja visst, han har ju en poäng, men...

Jag är lite hunrig och bitter bara. Jag har ingen mat hemma. Och jag har redan varit och handlat en gång idag. Varför jag inte köpte mat då är ett jävla mysterium...

Mhm...

Kategori: AllmäntSmått förvirrande toppnyheter på AB's webb.

Det är flera björnar och flera attacker. Oklart vem som har attackerat vad och vem som sett vad.

Seven days a week

Kategori: Allmänt

Var ute och sprang förut för första gången på länge, gick helt okej. Dags att komma igång med den där träningen igen. Annars är det rätt lugnt idag, examensarbetet går sakta, sakta, sakta men säkert framåt.

För övrigt vill jag utnämna The Sounds- Living in America till en av de bästa svenska skivorna som gjorts. FInns inte ett dåligt spår!NI kan kalla mig för Sundance Kid

Kategori: Allmänt

Ja jag brukar irritera mig på folk som klagar på att de har sovit dåligt (hur är det mitt problem?), men fy fan i natt låg jag klarvaken till fyra-halv fem innan jag somnade. Sen drömde jag bara massa jobbiga drömmar om jobb och skola, och så vaknade jag vid tio igen. Pissigt är vad det är.

Hur som helst, det blev en trevlig lunch på Gusto med Jimmy och Oskar, lite kaffe efteråt piggade upp. I kväll blir det hockey och folköl. Manligt.

Fick mitt schema till sommarjobbet idag med, ser riktigt bra ut! Enda minuset är väl att jag jobbar varje måndag, så någon måndagsklubb förutom premiären blir det inte tal om. Men det är smällar man får ta, jag är ledig desto fler helger.

Så att ehh, så ligger det till.

...

Kategori: Allmänt

Kan. Inte. Sova.

Icon

Kategori: Allmänt

Fan vad jag diggar omslaget på nya numret av Icon. Snyggt, stilrent och respektingivande.

Nu ska jag kolla klart på Watain-dvdn, duscha och gå till Julia och SUPA SKALLEN I BITAR.

Dafaq?

Kategori: AllmäntMan trodde att man hade varit med om det mesta. Snö i maj. Björn Ranelid i Melodifestivalen. Thorsten Flinck också för den delen. Janne Josefsson ville hitta bin-Laden, och "Dr. Åsas sambo" blir ett household name.

Men så kommer den där dagen när man ändå finner sig sittande med hakan i skrivbordet. När man inser att Europe har gjort en stonerrock-platta.

Rimligt?

Cykeltur

Kategori: AllmäntDet finns så mycket att säga om den här flashback-tråden.

Namnet på tråden. Namnet på TS. "Sånt klientel". Att han som svarar NÄSTAN rimmar (tjack - napp). Att "Happystick" har en bild på Newsweek som avatar. Att han har tänkt cykla runt och fråga efter tjack, men är orolig för blåsrisken då han är ensam...

Urban?

Kategori: Allmänt

Drar till jobbet och känner mig sådär URBAN som man bara kan göra om man har en axelremsväska i ganska hög höjd på ryggen.

(det leder också till en fundering på om namnet Urban och begreppet "urban" har något med varandra att göra. Det har de, visar en snabb googling)

Anyway. Det slår mig att jag i kväll kommer avnjuta Watains nya dvd, MEN hade lika gärna varit på Gröna Lund och kollat på LMFAO.

Det tyder antingen på bred musiksmak, eller att jag har blivit dum i huvudet.

Vår ledare önskar trevlig shopping!

Kategori: AllmäntRiktigt coolt stilgrepp av Corren i dag som kompletterar en artikel om pressfrihet med en fejkad etta.

Både kul och skrämmande att se hur tidningen skulle kunna se ut om Östergötland var en diktatur. Det skulle ju iofs vara jävligt märkligt om bara ett län i Sverige var det. Men, man fattar ju poängen.

To witness the erection of a temple

Kategori: AllmäntVar och hämtade den här boxen idag. Fantastisk musik och estetisk porr. I kväll efter jobbet blir det nedsläckt lägenhet, några levande ljus och så ska jag kolla på dvdn. Just nu sitter jag och lyssnar på skivan, och det låter jävligt bra.Ska köpa en ram till den här innan jobbet med tänkte jag. Frågan är om det är riktigt blod de har signerat med. Vet att de gjorde det på Sweden Rock härom året. Skulle inte förvåna mig... Och nummer 537 alltså. Undrar vem som fick nummer 666...

Fotoboken är riktigt schysst med, massa snygga bilder från 1998 till 2011, plus alla konsertaffischer.

Helt klart värt 400 spänn alltså!

Åhh...

Kategori: Allmänt

Examensarbete.

Vill inte.

Måste.

Ångest.

Sunkissed

Kategori: Allmänt

Jaa jag var och köpte mig ett par nya solbrillor i dag. Ett par såna där fräna som Jocke Berg har i livevideon till 999. Typ.

Och med tanke på det aktningsvärda priset på 249 kronor är det bäst att jag lär mig att vara försiktig med solglasögonen. Inte sitter sönder dom och så... (det har hänt)

Ingen 79.90-skit från HM alltså. Been there done that. Bra kvalitet den här gången.

Åhåhå!

Kategori: Allmänt

Hur jävla coolt är inte det här!?

Lars Winnerbäcks band under kommande turnén består av NIcke, Boba och Robban från Hellacopters plus ett par Weeping Willows- och Hovet-medlemmar.

Det är fan nästan värt att åka och se konserten i Linköping bara för det. Det kommer bli som Winnerbäck+Hovet fast dubbelt så bra!

Och så har jag blivit sjukt sugen på att åka och se Kent i Norrköping med. Kan bli en bra konsertsommar det här, på hemmaplan till och med.

Mmm...

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på att något ska hända. Men det gör det aldrig.

Hade en trevlig Valborg i går i alla fall!