satanindistortion

Schejvor

Kategori: Allmänt

Har lyssnat igenom ett par nya plattor på jobbet i dag. Så, lite tankar, baserade på EN genomlyssning, mind you...
 
 
Danko Jones nya är typ same same but different. Varför ändra på ett vinnande koncept liksom? Bandet göra sköna rocklåtar som sätter sig efter första lyssningen. Den här gången kanske det inte finns någon omedelbar hit som "Had enough", men många riktigt bra låtar.
"Legs" är väl Danko på sitt mest pubertala humör, men sjukt tung låt. Framför allt DÖDAR JC basen! "Just a beautiful day" har en episk refräng, som kanske blir svår att återskapa live.
Det märks att nya trummisen Adam Willard har en lite mer avancerad stil än Dan Cornelius. Fast jag gillade nog ändå Cornelius snortighta rock'n'roll-stil mer.
 
 
Det är ju lite märkligt att Steve Harris gör ett soloalbum när han är primus motor i Iron Maiden. Det var han som bildade bandet och han skriver merparten av musiken. Han ÄR Iron Maiden, mer än någon annan.
Så när han nu gör en soloskiva borde det ju låta mer som Iron Maiden än vad det faktiskt gör. Det finns väl små bitar här och var där Maiden-influenserna lyser igenom, men mest är det här något helt annat. Det kanske är så här Maiden skulle låta om det inte gick genom det filter som är Dickinson, McBrain, Smith, Gears och Murray? 
Nja, tror inte det egentligen. Hur som helst är det här verkligen inget att ha. Jag kan gilla refrängen i "This is my god" och en del andra små bitar. Men mestadels är det tråkigt och dåligt, det ligger en air av tysk powermetal över hela skivan. 
Framför allt kanske för att sångaren Richard Taylor påminner om Edguys Tobias Sammet. Han låter alldeles för mjäkig.
Det absoluta bottennappet kommer i "Eyes of the young". Det är så smörigt, det känns som att få flytande margarin hällt i öronen. En totalt olyssningsbar soppa!
Det positiva är att man längtar efter sommarens konserter med Iron Maiden. Då är den här skivan förhoppningsvis ett stycke bortglömd historia.
 

TJ

Kategori: Allmänt

Mycket biljettbokande nu.
 
I torsdags köpte jag och Philip biljetter till Eddie Izzard i Linköping i april. Tror det kommer bli grymt!
 
Och i dag köpte jag biljetter till Iron Maiden, Friends arena den 13 juli. DET kommer bli så jävla kick-ass! Väntar bara på att de ska annonsera ut fler europa-datum så man kan planera upp en schysst sommarturné. Sugen på att se dem i typ England, Frankrike och kanske Spanien. 
 
I går hämtade jag och Philip våra Turbojugendjackor. Nu känner man sig som en riktig krigare. Och det dröjde inte länge innan responsen kom. Gick ner till systemet för att handla lite bärs, tjejen i kassan:
 
"Får jag se på legetimationen, jag tror jag känner igen dig men det är lika bra att vara på den säkra sidan. Men nu kommer jag i alla fall känna igen dig, med Turbonegrojackan..."
 

Intervju med Mikael i Seventribe

Kategori: Allmänt

Hardcorebandet Seventribe från Västerås spelar i Göteborg i morgon lördag tillsammans med bland andra Zombiekrig. Bandets trummis Mikael Greeberg är peppad på spelningen.

Seventribe är ett liveband ut i fingerspetsarna.

- Det är det vi gör bäst, vi går in och kör över allt annat. Det är det vi lägger vårt krut på, säger Mikael Greeberg.

Nyligen spelade bandet i Norge

- Vi brukar åka dit en gång per år, det har nästan blivit en tradition. Det är jävligt roligt, det krossar varje gång.

Seventribe har funnits i dryga tretton år, debutplattan kom 2007. Tidigare i år kom en singel och nu smids planer på en fullängdare.

- Tanken är det så småningom, men det är inte hugget i sten än. Vi har inte riktigt bestämt oss hur det ska gå till väga. Men någonting kommer att komma.

Bandet har också lite fler saker på gång, men inget som Mikael Greeberg kan utveckla särskilt mycket.

- Vi har lite sköna surprises på g. Vi har ett jävligt fett samarbete på gång, vi har ju Jägermeister i dagsläget och vi tänkte göra en bra kombo med det. Så mycket kan jag säga. Det kommer bli grymma grejer. 

I vinter blir det lite fler spelningar och i sommar satsar bandet på festivaler.

- Vi har ju betat av en hel del i Sverige och har väl några kvar som vi skulle vilja köra. Förhoppningsvis kan vi bredda vyerna lite i sommar.

I morgon är det Gothenburg Metal Bash på Musikens hus i Göteborg som gäller.

- Det ska bli jävligt kul att se vad de andra banden kan göra. Jag tror det kan bli en jävligt fet bash. Vi kommer att komma dit och riva hela haket om ingen annan gör det!

 

Show för hela slanten

Kategori: Allmänt

Har redigerat lite bilder från New York. 
 
640 stycken.
 
Tog en jävla tid. Men nu har jag fixat ett fotoalbum som jag har på datorn och iPaden, smidigt som tusan. Ska välja ut lite att slänga upp på fejjan med. När jag orkar...
 
Vad som verkade bli en pissig dag med försovning och Opeth-väder blev en jävligt schysst dag på jobbet. Var på en företgsmässa på Cloetta Center och gjorde ett jobb därifrån. Tog ett snack med Mark Levengood som skulle föreläsa. Trevlig prick! 
 
 
Sen intervjuade jag en snubbe från linköping som är med i X Factor. Ganska trevlig han med!
 
Och så en artikel på ett åtal också, så sket ur mig tre jobb idag. Känns bra att vara lite produktiv.
 
På fredag drar jag och Philip och hämtar våra TJ-jackor. KING! Och så ska vi köpa plåtar till Eddie Izzard i Linköping. Det kommer också bli KING!
 
 
Och det ser ut som att jag kommer åka och se Alex Schulmans show Älska mig. Mycket nu! 
 

It's gonna be legen... wait for it... dary!

Kategori: Allmänt

 
Någon gång i bland, kanske en eller (om man har TUR) två gånger om året, kommer det en skiva som bara behöver en genomlyssning för att man ska fatta att det är något speciellt.
 
En skiva som är sitter som en käftsmäll från första sekunden.
 
Det här är inte menat som nån recension, men jag vill bara säga att Witchcrafts nya skiva är 5/5, utan tvekan. Den är uppe i samma klass som Graveyard, Mastodon och - va fan - Iron Maiden!
 
Musik med sån här kvalitet görs KNAPPT längre. Så savour it. SAVOUR IT!
 

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Äntligen hemma efter 18 timmar på resande fot!
 
Håller på att packa upp och greja, sen ska jag ta en låååååång jävla dusch. Sen ska jag nog ta tag i att ladda över bilderna från kameran. 
 
Sen ska jag sova. Länge.
 
 

Sista kvällen i NY

Kategori: Allmänt

Packat väskan och bokat bil till flygplatsen, i morgon drar vi från New York. Ganska tråkigt men det ska bli lite skönt att komma hem igen.
 
Och det var inte helt lätt att packa, mycket grejer som ska med hem.
 

Update

Kategori: Allmänt

Bloggar för första gången från en iPad! Och inte vilken som helst, utan en köpt på Apple Store, 5th Avenue, Manhattan, New York city!
 
Vi har det grymt här, har hunnit med det mesta vi hade planerat innan. I morgon blir det baseball på Yankee stadium. Onsdag blir en shoppingdag och torsdag ska vi kolla in Time Square och på kvällen ska vi se Book of Mormon på Broadway.
 
 

Here we go!

Kategori: Allmänt

Sitter och glor på The Big Bang Theory och har packat färdigt det mesta som ska med till New York. 
 
Dags att tagga till! Imorgon ska jag jobba, sen till Philip och så går flyget vid 06.20 från Linköping på fredag morgon. 
 
Satt och glodde på feber.se's livesändning om Apples keynote på jobbet. Det var ju ingen revolutionerande uppgradering av iphone alltså. Men hur som helst, det rycker i vill-ha-tarmen. Nu har jag tyvärr åtminstone ett år kvar på abonnemanget på 4s, så det är bara att hålla sig.
 
Jag ska iaf till Apple Store på 5th avenue och köpa en iPad. Have mercy!
 
 
 

NY

Kategori: Allmänt

Nu närmar det sig!
 
 


Pix

Kategori: Allmänt

Hittade visst lite bilder från helgen.
 




Drömjobbet

Kategori: Allmänt

Jag har fått frågan om vilket som är mitt drömjobb flera gånger, och jag brukar alltid ha lika svårt att svara. 

Men nu har jag suttit och lyssnat MASSOR på P3 de senaste dagarna och radions förträfflighet har verkligen gjort sig påmind.

Så just nu, med reservation för förändringar, så är det faktiskt ett jobb på P3 som är drömjobbet. Co-hosta Nyhetsguiden med Valeria Helander kanske. Eller vara sidekick till Per Lernström i PP3. Jobba på Ekot. Ja va fan, nåt med radio bara!

Jag har mitt vikariat på Extra till nyår och har ingen aning om vad som händer sen, men att söka sig till radion ter sig allt mer som en bra idé!
 

 

Bio

Kategori: Allmänt

Det var visst ingen som höll med om det där med Persbrandt.
 
Ska se Hamilton 2 i kväll. Får se om jag kommer hem och är Persbrandt-frälst...
 

Bohemen

Kategori: Allmänt

 
Så här ser alltså Mikael Persbrandt ut nu för tiden. 
 
Titta på honom. Han har lagt till sig med en lustig frisyr som inte vet riktigt vart den ska ta vägen. Ett par konstiga glasögon som inte ens hade varit populära på sjuttiotalet. En moppemustasch.
 
Nu borde man kanske garva åt Persbrandts taffliga stil. 
 
Men det gör man inte! För Persbrandt har plötsligt blivit bland det närmaste vi kommer Hollywood i Sverige. En svensk George Clooney. Han var på Kristallen och hela hans närvaro andades internationell storstjärna. Han var den största där. 
 
Och min fråga är helt enkelt: När blev det så här???
 
Jag menar Noomi Rapace, Alexander Skarsgård är alla mer Hollywood än Persbrandt. Persbrandts enda inhopp i Hollywood är ju den kommande rollen i Hobbit-trilogin, MEN det folk mest kommer att komma ihåg Persbrandt som Gunvald Larsson i 5 000 Beck-filmer.
 
Men nu är det alltså som det är, Persbrandt är vår största manliga skådis och nu när han ser för jävlig ut så tycker folk att det är HÄRLIGT att han är lite EXCENTRISK. 
 
Och det är bananas.
 

Bilder på Winnerbäck

Kategori: Allmänt










En dag av bajsmackor

Kategori:

I morse klippte jag mig. Ingen på jobbet la märke till det.

Sen fick jag ett hatiskt mail från en gubbe som var förbannad på en krönika jag skrev. Han kallade mig kommunist, slödder utan utbildning och kunskap, samt maktlös skit i en småstad. Han tyckte också jag borde eldats upp som foster.

Nu försöker jag se på Kristallen på femmans playkanal, som har tekniska problem och inte funkar.

MEEN, jag känner mig inte nedslagen för det! Jag köpte en fin kavaj i förmiddags. En riktig jävla gubbakavaj. En hipsterkavaj.

Och klippningen blev ju bra. Och det där hatmailet var ganska roligt. Och jag käkade en god frukost ute på stan.

All and all en ganska bra dag.

Lars Winnerbäck @ Vidingsjö

Kategori: Allmänt

Var i Vidingsjö i går och såg Lars Winnerbäck göra sin sista spelning för sommaren. En grym konsert med en grym inramning! Några olika punkter: 

Låtarna. En dynamisk låtlista som bjuder på det mesta man vill ha. Rocknummer, ett akustiskt parti och flera nya låtar. Första låten, nya Jag har köpt en kostym är fruktansvärt tung och bra, väldigt mycket Thåström över den. Den akustiska delen är också klockren med bland andra En tätort på en slätt och Elegi. En hel del av låtarna har fått nya kostymer, som oftast passar riktigt bra. I avslutande Söndermarken, när Winnerbäck pekar mot barndomsgatan i textraden "Och där någonstans blev jag den jag är", är gåshuden nära. 

Bandet. Att låtlistan oftast dryper av rock, tynd och nya arrangemang beror förstås på bandet som kompar Lasse. Det är fantastiskt att se Nicke Andersson, Boba Lindström och Robban Erikssson från Hellacopters spela ihop igen. Lägg till ett par Weeping Willows-medlemmar plus Stefan Persson som har varit med Winnerbäck i tretton år, så får du ett oerhört kompetent liveband.

Lasse. I svart kavaj, ett par tajta stuprörsjeans, boots och långt hår är han så jävla cool. Elguran på lagom höjd med. Han har bytt stil några gånger genom åren, men ikväll är han rockstjärnan Winnerbäclk. Inte så snacksalig dock, det dröjer en bit in i konserten innan han ens säger något till publiken. Men när han väl pratar bli det hyllningar till Linköping och Vidingsjö.  

Publiken. Stor. Blandad. Allt från små barn till pensionärer. Allsången är total och det blir jubel så fort Linköping nämns i texterna.

TIll slut. Jag kan inte känna att jag saknar något. Bra låtar och bra längd på konserten. Inramningen med Vidingsjö motionscentrum som konsertområde är perfekt. Den här kvällen är Lars Winnerbäck profet i sin hemstad.