satanindistortion

Störtlöjligt, DN

Kategori: Allmänt

Jag måste bara kommentera Dagens Nyheters oerhört infantila beteende den senaste veckan.
 
Bakgrund: Det började alltså med att Alex Schulman och Sigge Eklund gjorde ett avsnitt av sin podcast som publicerades i fredags, med titeln "Livsfiender". Ett av segmenten bestod av att de pratade om olika människor som de inte gillar. Sigge tog upp DN:s före detta kulturchef Maria Schottenius. Hon sågade Lars Noréns dagbok eftersom hon själv blev påhoppad i den enligt Sigge. Han tyckte att hon gjorde en orättvis recension av boken som hon egentligen gillade och kallade henne "en oärlig jävel".
 
I måndags skrev Catia Hultqvist en krönika i DN Kultur om att "podradioprofilerna måste ta mer ansvar för vad som sägs". I krönikan hyllade hon Andres Lokko som berättade om sin skiljsmässa i hans och Kristian Luuks podcast, för att sedan beskriva senaste avsnittet av Alex och Sigges podcast som "obehaglig" i det att de namngav kända personer de tycker illa om. Hon skrev inget om Schottenius rakt ut, men mellan raderna stod det "ni har hoppat på min kompis och ni ska passa er jävligt noga".
 
Och så idag publicerar DN Kultur en artikel om att Alex och Sigges sponsor, försäkringsbolaget If, säger ifrån. Låt mig citera ingressen:
 
"Huvudsponsorn If ingriper mot Alex Schulmans och Sigge Eklunds kontroversiella podcast. Företaget "tar helt avstånd" från deras omdebatterade sändning kring människor som de avskyr och vill straffa."
 
Omdebbaterad sändning? Jag tycker jag har rätt bra koll på Twitter, Facebook, olika tidningar och radiosändningar samt debattprogram på tv, och jag har inte sett en enda rad om den "kontroversiella podcasten". Det enda stället det har debatterats på är DN Kulturs fikarum.
 
Under förmiddagen idag publicerade också Resumé en artikel där de har pratat med If, och hör och häpna: "Vi står visst bakom Alex och Sigge."
-Vi står inte bakom uttalandena om enskilda personer, men vi kan aldrig censurera dem, säger samma kvinna som är intervjuad i DN och som tycker att DN:s artikel är missvisande.
 
Om någon på DN Kultur hade skrivit en krönika, där budskapet var klart och tydligt "JAG (personligen) tycker inte att det är okej att ni gör så här", då hade jag kunnat respektera det.
 
Men det som DN håller på med nu, några barnsliga sandlådefasoner och försök att få en tredje part att ta deras sida, det är störtlöjligt och det sänker DN:s nivå oerhört i mina ögon.

Ny chefredaktör

Kategori: Allmänt

Gratulerar Peter Wolodarski som med största sannolikhet går från att vara chef på DN:s ledarredaktion till chefredaktör.
 
34 år gammal bara. Inte purungt kanske, men ändå stort att bli chefredaktör för sveriges största (antar jag?) morgontidning i den åldern.
 
Kudos!
 

Murvelfilmer

Kategori: Allmänt

Jag älskar filmer och serier som handlar om journalister. Det är kanske inte så konstigt eftersom jag jobbar som journalist. Det handlar väl om att hitta inspiration och till och med tips.
 
"Almost Famous" är en av mina favoritfilmer och största inspirationskällor till att bli journalist. Fredrik Virtanen utsåg den också till värdens bästa murvelfilm.
 
"The Newsroom" fick mycket dålig kritik i USA men jag älskade serien. Bara att höra tugget i nyhetsplanerandet och se de tvära kasten när Will McAvoy sitter i sändning och något oväntat händer.
 
Och en film kan till och med bli bättre om den utspelar sig på en tidningsredaktion. "Djävulen bär Prada" är vad man otidsenligt skulle kunna kalla en chickflick som handlar om: 90% kärleksdrama, 8% en jobbig chef, 2% tidningsproduktion. Men de där två procenten räcker för att det ska bli en bra film i min bok.
 
Och häromdagen hände det igen, när jag såg på "Men at work" på sexan. Tyckte det var en högst medioker komediserie när jag såg den första gången, det var lite kul att se Danny Masterson från "That 70's show" bara. Men så fattade jag att de jobbar på ett magasin, och jo då, det blev plötsligt lite bättre.
 
 
Funderar på att tanka ner hela första säsongen och dra igenom...
 
Ja det var bara det jag ville säga. HÄÄJ!

Hypad musik

Kategori: Allmänt

 
 
Den här låten är så jävla bra! Hela skivan är för övrigt bra, man får ju lite dåliga vibbar av att "Flytta på dig" blev en sån sommarhit. Men det finns mycket bra att upptäcka här.
 
Den här är också bra som fan:
 
 
Riktigt hypad skiva. Jag tycker den är bra men kanske inte så bra. Inte riktigt min musik.
 
På tal om hypad skiva så lyssnade jag igenom Blood donation av Mariam the believer. Fastnade inte alls för det, kanske växer efter ett tag. Men jag är tveksam.
 
I morgon ska jag i alla fall lyssna igenom två av förra årets mest hypade skivor:
Coexist av The xx
 

 
 
Coexist tyckte jag var sådär när jag hörde den första gången. Men jag tror ändå på den, man måste nog bara vara på rätt humör. Det jag har hört hittils av Jake Bugg låter som en skamlös Dylan-kopia. Men det behöver ju inte vara fel...
 
Här är förresten nya videon från The Lonely Island, som ger sig på YOLO:
 

Avgå, stjärnor på slott!

Kategori: Allmänt

Kollade på Stjärnorna på slottet för första gången den här säsongen, bara för att det var Robert Gustafssons dag.
 
Och det var absolut mycktet som var bra, roliga inslag och bra intervjuer med Robert.
 
Men passagen med Killinggänget är fan det sämsta jag har sett på SVT hittils tror jag.
 
Som Claes Malmberg sa i en synk: Det skulle vara intressant att höra om hur han ser på Killinggänget och hela ironitiden på 90-talet. Johan Rehborg och Henrik Schyffert pratar ändå ganska mycket om den tiden, men Robert Gustafsson har hållt på med så mycket annat sen dess och har väl aldrig pratat särskilt mycket om Killing.
 
Och så här mycket avhandlades Killinggänget under programmets timme: Claes Malmberg och Filip Zandén konstaterade att Killinggänget var mobbare som profiterade på Robert Gustafssons folklighet, och man fick se ett väldigt snävt klipp från Lollipopfestivalen (som passade väldigt bra på Malmbergs och Zandéns teser).
 
That's it.
 
Så jävla dåligt! Avgå alla!
 

Trummor med kvalitet

Kategori: Allmänt

 
Alltså det är ju inte utan att man blir lite avis på Thomas Hedlund. Inte bara för att han är en fruktansvärt bra trummis, men kolla på banden han spelar i:
 
Dels Cult of Luna, ett av sveriges coolaste och mest kvalitativa metalband.
 
 
Och dels Deportees, ett av de mest kreddiga indiepopbanden i Sverige.
 
 
Snacka om att få det bästa av två världar!
 
Dessutom spelar han trummor på Khomas skivor och har spelat live med dem, likadant med franska Phoenix. Och han har vunnit flera priser, bland annat P3 Guld-priser med både Cult of Luna och Deportees.
 
Han är sannerligen en proffsmusiker!
 

Festivalnytt

Kategori: Allmänt

Ghost är klara för hipsterfestivalernas hipsterfestival: Coachella i Kalifornien. Kul!
 
De ingår i söndagslineupen, bland annat tillsammans med de andra svenskarna Adrian Lux och Eric Prydz, plus Red Hot Chili Peppers, Wu tang clan, Nick Cave med flera.
 
Jag måste åka till Coahella nån gång. Det verkar vara hur bra som helst. Bara grejen att de kör exakt samma festival två helger på raken för att möta efterfrågan är ju genialiskt.
 
 
Just nu väntar jag på att Vertikal ska komma upp på Spotify (sega som vanligt), så länge går det att streama här:
 
Har lyssnat igenom den en gång och lyssnat på några av låtarna fler gånger, och det märks ju att det är en skiva som kommer ta ett tag att sätta sig. Men satan så bra det låter! "I: The Weapon" är så jävla hård, och 18-minutaren "Vicarious redemption" är sjukt cool, även om de kunde ha skippat några minuter i början som i princip bara är ljudkonst. Sen blir den storslagen, minst sagt.
 

Tv om tv

Kategori: Allmänt

 Vid två  i dag är det premiär för Fredrik Virtanens nya program på aftonbladet.se "Tv-domarna". I första avsnittet gästar Eva Hamilton och Fredrik Wikingsson.
 
Tv om tv. Kan det vara något? Jag är lite tveksam, sån här metaunderhållning blir sällan bra. Det finns en podcast som heter "En podcast om en podcast" som jag knappt orkade med tio minuter av när jag lyssnade på första avsnittet. Så fruktansvärt tråkigt att höra två personer prata om en podcast man precis har lyssnat på. 
 
Men det här kan väl kanske bli bättre i alla fall, särskilt om det är några intressanta gäster (som Fredrik Wikingsson).
 
Annars går jag mest och peppar för Cult of Lunas skivsläpp på fredag. Vertigo har fått 9/10 i Close Up, 5/5 i Gaffa och i dag fick den 4/5 av Fredrik Strage i DN. Jag saxar lite från recensionen:
"Mest fascinerande blir det när Cult of Luna går från det eklektiska till det schizofrena i den arton minuter långa "Vicarius redemption" som (förutom ursinnigt mangel) inkluderar migränknastrig industri, fragment av powerballad och ett dubstepbeat som öppnar en ångande nattklubb mitt i den frostiga dystopin."
 
Arton minuter! Arton! Det här kommer vara en episk skiva!
 

Gone forever

Kategori: Allmänt

Ny skiva från Håkan! Mando Diao till Bråvalla! The Knife till Way out west! Gyllene Tider till Linköping!
 
I dag hade jag velat göra nöjessidorna till morgondagens tidning... Men jag jobbar kväll så jag får hålla mig.
 
Håkan släpper ny skiva ja, på syrrans födelsedag dessutom, precis som Ghost. Vilken dag!
 
Ska det här bli året då jag upptäcker att Håkan Hellström är bra? Efter att ha upptäckt Kent förra året är väl allt möjligt antar jag.
 
Johnossis nya singel Gone Forever har för övrigt växt sjukt mycket sen P3 Guld. Vilken jävla refräng!
 

P3 Guld

Kategori: Allmänt

P3 Guld var grymt i går! Lätt värt att åka 25 mil för att se en låt med Ghost, men alla uppträdanden var riktigt bra. Mäktig öppning med Icona Pop!
 
Det blev en hel del bilder, några bra och många dåliga. Här kommer ett gäng:
 
 
Skål för en trevlig kväll!
 
Tyckte alla uppträdanden var riktigt bra. Alina Devecerski var jävligt anonym men jag lyssnade på låten i efterhand och den är ju riktigt bra. Johnossis nya singel var också bra men inget som fastnade direkt. Ghost var 5/5 förstås! Och Timbuktu ägde scenen både tillsammans med Gnucci och i slutet med Damn.
 
Ghosts framträdande (han som vrålar precis innan de börjar spela, det är jag. Och så syns vi vid 2:50 också, det är jag som slänger upp hornen i luften):
 

I'm a marionette

Kategori: Allmänt

 
 
I dag släppte Ghost Secular Haze-singeln officiellt på Spotify och i fysisk form. Jag gick till min lokala skivnasare men han hade inte fått in vinylen än. På måndag däremot, då blir det vinylporr.
 
"Secular haze" fick jag ju dock som mp3 efter att de premiärspelade den i Linköping (det fick alla som fyllde i sin mail på hemsidan), så den har jag lyssnat på i nån månad. Det är snarare b-sidan som är riktigt intressant i dag: ABBA-covern "I'm a marionette". Den spelade de också i Linköping i december men jag har inte hört den sen dess.
 
Förutom att jag stör mig lite på kören precis i början så tycker jag den är riktigt bra. Låten passar så sjukt bra för Ghost och låter inte direkt som något ABBA-alster i orginalversionen heller.
 
Refrängen var lite otajt live men låter bättre i studion. Och så är trumspelet otroligt snyggt. Inte undra på när det är Dave Grohl som spelar!
 
Alltså att ett relativt nytt band från Linköping har Dave Grohl som gästtrummis och producent, det är stort!
 
Och här kommer jag att tänka på teorin om "six degrees of seperation", som Filip och Fredrik har ägnat några podcastminuter åt. Det går alltså ut på att alla på jorden är sammankopplade i max sex led med varandra, vilket brukar vara populärt att exemplifiera med någon kändis. Till exempel "min kompis kompis pappas kollegas kusins rumskompis jobbar med Johnny Depp."
 
Och om jag applicerar det på det här fallet: Jag känner flera som känner åtminståne en av medlemmarna i Ghost, som nu har jobbat med Dave Grohl. Jag är alltså i princip två steg från att känna Dave Grohl.
 
Mäktigt!
 
Hur som helst, ett grymt singelsläpp. Det ska bli spännande att se om det blir "Secular haze" eller nåt helt nytt på P3 Guld i morgon.
 

Hipstermagasin

Kategori: Allmänt

När Resume skriver "Hipstermagasin" i en rubrik kan jag inte hjälpa att jag blir sjukt exalterad. Och det var alltså så jag upptäckte att det finns ett nätmagasin som heter Radar Magazine. 
 
Varför har jag inte upptäckt det tidigare? Verkar ju hur schysst som helst. Äntligen ett magasin som verkligen är anpassat för att läsas på nätet (jag antar att det har blivit bättre med den relaunch av sidan som Resume skriver om).
 
Fick nya numret av Café i dag med, med den här intervjun:
 
 
Jag är så jävla taggad på det här reportaget. PRECIS lika mycket för att det handlar om Henrik Schyffert som för att det är Fredrik Wikingsson som har skrivit.
 
Alltså det är ju en sån skribent man vill bli. När man kan sätta sitt eget namn i puffen och det liksom blir en kvalitetsstämpel. Blir jag det, då har jag nått mitt mål!
 

Helgpepp

Kategori:

Jag är för jävla pepp på helgen som kommer!

På fredag ska jag gå och köpa Ghosts nya singel som släpps då. På kvällen blir det bio, Django Unchained.

Sen på lördag bär det av mot Göteborg och P3 Guld-galan.

Fint som snus!

Crazy tuesday

Kategori: Allmänt

Vilken otroligt bisarr nyhetsdag det har varit.
 
Först städaren som snodde ett tåg och körde in det i ett hus. Jag var tvungen att läsa tre gånger innan jag fattade om det var på riktigt.
 
Alltså det är så mycket konstigt med den där historien. Att bara ta ett tåg sådär. Och köra iväg med det. Och köra på och rakt igenom ett stoppblock. Och så bara råkar det stå ett hus i vägen.
 
Och varför? Ett spektakulärt självmordsförsök? Ett attentat mot SL?
 
 
Och sen jättekrocken i Skåne med uppåt 100 (!) fordon. På helikopterbilderna på olycksplatsen ser det mer ut som en amerikansk actionfilm än E4.
 
Den värsta krocken i Sveriges historia, enligt Trafikverket.
 
 
Det är en sån här dag man skulle ha jobbat på en rikstäckande tidning. Då hade det varit PULS!

Tv-pepp

Kategori: Allmänt

Det är sjukt mycket bra på tv just nu! SVT bjöd på en underbar Stenbeck-dokumentär nyligen och började med nya serien "En pilgrims död" i går. Fyran drog igång med underbara allt faller och hade också en premiär i går, på komediserien "Familjen Holstein-Gottorp".
 
"En pilgrims död" tyckte jag var jävlligt bra, kanske inte en femma som DN tyckte, men riktigt högkvalitativt. Stör mig bara på Rolf Lassgårds något stolpiga repliker ibland, men annars riktigt bra skådespelarinsatser. Höga förväntningar inför kommande avsnitt.
 
"Familjen Holstein-Gottorp" var över förväntan.Det fanns en hel del roliga stunder och det bästa var nog att det var en karaktär som var helt normal och fungarade som en straight-man till de andra.
 
De svenska serierna bleknar dock mot Californication som hade säsongspremiär igår. Äntligen!
 
 
Det ska jag se senare ikväll. Och så får jag nog ta och se klart på senaste Dexter-säsongen med!
 

Flight! Golden globe!

Kategori: Allmänt

Såg en jävligt bra film i går: Flight.
 
Denzel Washington spelar en pilot som mirakulöst landar ett störtande plan och räddar livet på nästan alla ombord. Men han är alkoholist och utredningen efter olyckan visar klart och tydligt att han var påverkad när han flög planet, även om det inte hade något att göra med varför planet störtade.
 
Ett drama som inte handlar så mycket om en flygplansolycka som hur det är att leva som alkoholist. Stark film. Rekommenderas! Biopremiär 25 januari, finns även i bra kvalitet på piratebay om man inte vill vänta.
 
 
I natt är det Golden Globe-galan i USA och förhoppningsvis blir det nattvaka här. Det är ingen svensk kanal som sänder galan, men HÄR finns några sajter som streamade galan förra året och förhoppningsvis fungerar någon av dem i år också. Annars får det väl bli Aftonbladets sunkiga liverapportering.
 
Här är de nominerade i kategorierna man bryr sig om:
 
Film:
Bästa film, drama: "Argo", "Berättelsen om Pi", "Django unchained", "Lincoln, "Zero dark thirty".
Bästa film, komedi/musikal: "Du gör mig galen!", "Hotell Marigold", "Laxfiske i Jemen", "Les miserables", "Moonrise kingdom".
Bästa regi: Ben Affleck ("Argo"), Kathryn Bigelow ("Zero dark thirty"), Ang Lee ("Berättelsen om Pi"), Steven Spielberg ("Lincoln"), Quentin Tarantino ("Django unchianed").
Bästa kvinnliga huvudroll, drama: Jessica Chastain ("Zero dark thirty"), Marion Cotillard ("Rust and bone"), Helen Mirren ("Hitchcock"), Naomi Watts ("The impossible"), Rachel Weisz ("The deep blue sea").
Bästa manliga huvudroll, drama: Daniel Day-Lewis ("Lincoln"), Richard Gere ("Arbitrage"), John Hawkes ("The sessions"), Joaquin Phoenix ("The master"), Denzel Washington ("Flight").
Bästa kvinnliga huvudroll, komedi/musikal: Emily Blunt ("Laxfiske i Jemen"), Judi Dench ("Hotell Marigold"), Jennifer Lawrence ("Du gör mig galen!"), Maggie Smith ("Quartet"), Meryl Streep ("Hope Springs").
Bästa manliga huvudroll, komedi/musikal: Jack Black ("Bernie"), Bradley Cooper ("Du gör mig galen!"), Hugh Jackman ("Les miserables"), Ewan McGregor ("Laxfiske i Jemen"), Bill Murray ("Hyde Park on Hudson").
Bästa animerade film: "De fem legenderna", "Frankenweenie", "Hotel Transylvanien", "Modig", "Röjar-Ralf".
Bästa icke engelskspråkiga film: "Amour" (Österrike), "A royal affair" (Danmark), "En oväntad vänskap" (Frankrike"), "Kon-Tiki" (Norge), "Rust and bone" (Frankrike).

Tv:
Bästa dramaserie: "Breaking bad", "Boardwalk empire", "Downton abbey", "Homeland", "The newsroom".
Bästa komediserie: "The big bang theory", "Episodes", "Girls", "Modern family", "Smash".
Bästa kvinnliga huvudroll, dramaserie: Connie Britton ("Nashville"), Glenn Close ("Damages"), Claire Danes ("Homeland"), Michelle Dockery ("Downton abbey"), Julianna Margulies ("The good wife").
Bästa manliga huvudroll, dramaserie: Steve Buscemi ("Boardwalk empire"), Bryan Cranston ("Breaking bad"), Jeff Daniels ("The newsroom"), Jon Hamm ("Mad men"), Damian Lewis ("Homeland").
Bästa kvinnliga huvudroll, komediserie: Zooey Deschanel ("New girl"), Julia Louis-Dreyfus ("Veep"), Lena Dunhamn ("Girls"), Tina Fey ("30 Rock"), Amy Poehler ("Parks and recreation").
Bästa manliga huvudroll, komediserie: Alec Baldwin ("30 Rock"), Don Cheadle ("House of lies"), Louis CK ("Louie"), Matt LeBlanc ("Episodes"), Jim Parsons ("The big bang theory")
 
Jag kan inte göra några kvalificerade gissningar känner jag, men det är mycket bra som är nominerat! Jag tror i alla fall att Homeland kommer ta hem några priser, och det vore kul om The Newsroom fick något, även om det fick en del dålig kritik när det gick. 
 

Maybe train

Kategori: Allmänt

Bjuder på några av nätets bästa mashups:
 
 
 
 
 
 
 
 

Shadow moses

Kategori: Allmänt

 
I sann "Mammas pojkar"-anda åkte jag hem till morsan idag och fick hjälp med att sy på patcharna på jeansvästen.
 
Gick från busshållplatsen. Halkade. Gick ner i spagat. Byxorna sprack.
 
Favoritbyxorna med förstås, inköpta på All Saints i New York.
 
Men jaja, det är som det är. Nu sitter det en finfin Vanhelgdpatch på bröstet och Watain på ryggen i alla fall.
 
Ikväll blir det häng hos Emil, säkerligen med en hel del bra musik.
 
Här är förresten Bring Me The Horizons nya låt som kom för några dagar sen:
 
 
Jag vet inte riktigt. Jag älskar "There is a hell, belive me i've seen it. There is a heaven, let's keep it a secret". Men här saknar jag helt det kaos och den intensitet som finns på den skivan. Refrängen är lite för mesig. Hoppas att resten av den kommande skivan låter bättre!

Allt faller

Kategori: Allmänt

Fan va bra "Allt faller" var!
 
 
Redan när jag hörde att Schyffert, Gardell och Rheborg jobbade på en serie ihop blev jag sjukt sugen på att se vad det skulle bli för något. Den senaste tiden har peppen varit stor och då är ju alltid risken att förväntningarna är FÖR höga och besvikelsen är ett faktum.
 
Men efter de första två avsnitten är jag snarare positivt överraskad. Det håller ju! Efter första avsnittet av "Kontoret" var känslan ungefär "Njaaa det var inte så bra. Eller fan, Henrik Dorsin är ju rolig. Jo, det var nog lite bra".
 
Rent självbedrägeri. Det behövs verkligen inte här, "Allt faller" var bättre än jag förväntade mig.
 
Jag älskar mörkret. Jag älskar gråskalan hela programmet ligger inbäddat i. Jag älskar metahumorn och bakom kulisserna-sekvenserna i Stockholms nöjessfär.
 
Men framför allt älskar jag att det här är något helt annat än den svennebanan-solsidan-humor som fyran brukar bjuda på. Det är helt otroligt att de sänder en sådan här serie egentligen, det här borde hört hemma på SVT. Vågat av TV4, kudos!
 
Det märktes på twitter redan under sändningen att "Allt faller" är en vattendelare mellan de som "inte fattar vad som är så roligt" och de som hyllar programmet.
 
Och absolut, ni som inte fattar behöver inte göra det. Vi andra njuter av vårens bästa svenska tv-serie.

Django

Kategori: Allmänt

Fasen va fint att "Searching for Sugar man" fick en Oscarsnominering! Den är verkligen värd det. Nu är det bara att hoppas att den plockar hem statyetten också. För en gångs skull bli en av utdelningarna spännande på RIKTIGT!
 
Ikväll är det premiär för Allt faller. Höga förhoppningar! Åsikter och tankar lite senare.
 
Hittade förresten en kopia av Django Unchained på nätet som verkar hyfsat bra. Frågan är ju om man ska glo på den eller hålla sig tills den går upp på bio...
 
 

Sibille och OtursOlga

Kategori: Allmänt

Sista avsnittet av Homeland säsong två igår kväll. Sjukt bra förstås, det är en av de mest högkvalitativa tv-serierna de senaste åren.
 
Den här säsongens avslut var inte lika sitta-som-på-nålar-hela-avsnittet som första säsongens final. Men de sista 20 minuterna var gastkramande bra och nu är det bara att se fram mot tredje vändan som kommer i höst.
 
Dagens upptäckt 1:
 
 
 
Ja jag har ju läst en del om Sibille Attar men har inte tagit mig tid att lyssna. Men den här låten är så jävla bra! Kommer följa Sibille med stor spänning under 2013.
 
Dagens upptäckt 2:
 
Ni som twittrar små putslustigheter och sanningar om livet (ja jag har själv gjort mig skyldig till det vid flera tillfällen), ni kan sluta med det. För jag har hittat det roligaste twitterkontot: OtursOlga.
 
 
Jag bjuder på några exempel:
 
Äntligen ett bra foto. Fartkameran.
 
Hittar äntligen sin biologiska far. Darth Vader.
 
Flyger inrikes. Jetlag.
 
Familjekväll. Inte bjuden.
 
Kollar Titanic i 3D. Drunknar.
 
Vinner på lotto. Hyperinflation.
 
Promenerar utan problem in i Mordor. Glömmer ringen.
 
Armbrytning. Bryter armen.
 
Stackars Olga!
 
 

Entombed > Yngwie

Kategori: Allmänt

 
Entombed framför Yngwie, vilken jävla dag som helst alltså.
 
Vilken tv-kväll jag tänkte unna mig efter jobbet då. Först avslutningen av Homeland (ettan), sen andra delen av Stenbeck-dokumentären (SVT play) och sen reprisen av kvällens Sveriges Mästerkock (fyran).
 
Fint som ett morgonvin i maj, som Thåström hade sagt.

Vita kränkta män

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar på en dokumentär om Adolf Hitler och nazismens väg till makten i Tyskland i början av 1930-talet. Och som av en händelse stöter jag samtidigt på den här gruppen på Facebook:
 
Det är inte utan att man drar paralleller till 30-talets Tyskland.
 
Om det är någon i min vänlista på Facebook som gillar den här sidan så vill jag bara säga att ni är rädda och ointelligenta människor som jag inte vill ha något att göra med. Dra åt helvete.
 

Mammas pojkar

Kategori: Allmänt

 
Jag såg Mammas pojkar i helgen. Först måste jag bara säga att jag älskar Ulf Malmros filmer. Den bästa sommaren, Smala Sussie och Bröllpsfotografen räknar jag till de bästa svenska filmer som gjorts. Tjenare kungen - not so much, men den är ändå helt okej.
 
Så förväntningarna var höga och på trailern verkade Mammas pojkar spela i samma liga. Grundstoryn om två tvillingar som curlas av sin mamma och samtidigt är stenhårda (enligt sig själva i alla fall) hårdrockare är ju bra och trailern bjöd på en del skratt.
 
Men jag gick ändå från bion med en besvikelse över filmen.
 
 
Björn Starrin och Johan Östling gör absolut bra ifrån sig i huvudrollerna men det stora problemet är manuset, som inte alls är lika vasst och roligt som i Malmros tidigare filmer. Det är nog också första gången jag ser Kjell Bergkvist i en roll där han inte på något sätt äger varje scen och är rapp i käften. Snarare är filmen fylld av scener som bara liksom rinner ut i ingenting istället för att sluta med en vass replik.
 
Det samma kan sägas om storyn som inte riktigt får något slut. Säcken knyts aldrig riktigt ihop. Och överlag är det lite svårt att säga vad filmen handlade om efter att man har sett den. Två bröder som får sparken och letar jobb och även vill arrangera ett konvent plus blir kära i samma tjej, samtidigt som deras mamma har en kamp mot grannen som är samma kille som sparkade bröderna, fast sen...
 
Det känns som att filmen hade vunnit på en tydligare story.
 
Visst finns det en del roliga ögonblick. Den upprepade repliken om brödernas headbangande och luftgitarrspelande ("Det känns säkert jättetufft, men det är det inte", typ) till exempel. Men de är faktiskt ganska få.
 
 
Istället för Starrin, Östling och Bergkvist så är det kvinnorna som lyser starkast i den här filmen. Allra mest Mia Skäringer, som jag i och för sig kan tycka gör samma roll som alltid. Men det är ju precis vad man kan säga om Kjell Bergkvist, så vad fan! Hon är i alla fall den som levererar de roligaste replikerna i filmen och gör rollen som Jenny riktigt bra.
 
Lotta Telja är som vanligt bra, även om hon här oftast fungerar som ett bollplank mot de andra. Och Tuva Novotny känns knappt igen bakom gothsminket men gör en jävligt underhållande roll som en ond norska.
 
Jag kan inte riktigt bestämma mig, 2 eller 3 av 5 möjliga. Men det är kanske inte så viktigt, Mammas pojkar hamnar väl någonstans i mitten där. När filmen är slut är jag mer sugen på att se om Bröllopsfotografen än att se Mammas pojkar igen.

Sixto

Kategori: Allmänt

 
 
En liten lista med L.W's bästa låtar.
 
Köpte mig en Apple tv i dag efter jobbet. För jävla nöjd faktiskt! Sjukt smidigt att till exempel dra på Svtplay på paddan och köra med Airplay till teven. Lika smidigt med Spotify, enda felet där är att jag inte har teven kopplad till mina högtalare. Får fixa det, även om det är rätt skapligt ljud i teven med.
 
Tog tillfället i akt och hyrde "Searching for Sugar man" från iTunes. Den förtjänar ju alla verkligen alla hyllningar alltså! Hoppas verkligen den tar hem en Oscar. Och Rodriguez, han är ju bra men frågan är om man hade tyckt det vara lika bra om man bara fick höra musiken utan att ha sett filmen. Om filmen inte ens hade extisterat.
 
Hur som helst, skön musik - bra film.
 

Stenbeck

Kategori: Allmänt

Är jävligt peppad på första avsnittet av SVT:s dokumentärerie om Jan Stenbeck som börjar i kväll.
 
Helvete vad nedgången han var i slutet! Men jag vet inte så mycket om honom annat än att han väl var tv-sveriges mäktigaste person under nittiotalet?
 
Kommer förresten att tänka på den här Veiron i ottan-sketchen:
 
På Sveavägen har det vält en buss med peruanska slavarbetare. Men Jan Stenbeck som äger bussen OCH dom peruanska slavarbetarna har just anlänt med sin nya, röda, fina oxpiska. Så det ska nog vara uppröjt snart ska du se...
 
Nåt annat som verkar jävligt schysst är fyrans (!) nya serie av Gardell, Schyffert och Rehborg, Allt faller.
 
 
DETTA OM DETTA!

Om Ove

Kategori: Allmänt

Folk har inga grejer som är bra att ha längre. Folk har bara skit nuförtiden. Tjugo par skor men vet aldrig var skohornet är. Hela husen fulla av mikrovågsugnar och platt-tv men skulle inte kunna gräva fram lite ordentlig betongplugg om så någon hotade dem med en mattskärarkniv.
...
Ett helt samhälle som inte kan se skillnad på en ordentlig betongplugg och en smäll på käften, det är tydligen så det ska vara nu.
 

Började läsa Fredrik Backmans bok "En man som heter Ove" i går. Var lite tveksam till första kapitlet som var väldigt lik hans blogg som man kan bli lite trött på i längden. Men efter några kapitel till så blir boken mycket bättre och verkar jävligt lovande!
 
Tycker man att det är roligt med bittra gubbar har man hamnat i himmelriket.
 
 
Sitter och kollar på Roxettekonserten på ettan nu. Säga vad man vill om Per Gessle men vilken satans hitmaskin Roxette är!

Ingen kunde röra oss

Kategori: Allmänt

 
 
Lyssnar på Kents nya låt (köp den på itunes vettja. pengarna går till ROKS) och den är ju riktigt bra! Inga komplicerade arrangemang, men en bra text och stark refräng, vad mer kan man begära?
 
Hade inga konserter inplanerade i januari men det blev det ändring på idag. Ska till Göteborg den 19 med Oskar och Philip och gå på P3 Guld-galan i Scandinavium. Det ska bli jävligt roligt, har aldrig varit på nåt sånt evenemang. Mest är det förstås för att Ghost ska spela en låt. Det är lite kul för vi var och såg Ghost i Stockholm i maj 2011, det var första gången de spelade Beatlescovern "Here comes the sun". Och så såg vi dem i Linköping i december när de "bytte påve" och premiärspelade "Secular Haze" och "I'm a marionette". Ganska speciella spelningar alltså! Och nu ska vi se dem när de gör sitt första tv-framträdande. Gött! Återstår att se om de spelar Secular Haze eller en annan låt från nya skivan.
 
Och så spelar Johnossi, också en ny singel, plus Icona Pop, Timbuktu med flera. Det blir nog grymt!
 

2lax13

Kategori: Allmänt

Hade en sjukt trevlig nyårsafton i Motala! Med både poliser som konfiskerade raketer och grannar som ringde störningsjouren. Som det ska vara alltså!