satanindistortion

Killer Breakfast

Kategori: Allmänt

Igår var det säsongspremiär för Dexter i USA. Det är den åttonde och sista säsongen, vilket känns helt rimligt. De senaste säsongerna har varit några av de bästa och nu kommer serien förmodligen att sluta på topp.
 
Hur kommer det att sluta? Kommer Dexters nattliga extraknäck att avslöjas för poliskollegorna och Miamis befolkning? Kommer någon att dö? Jag har ingen aning, men vad jag vet är att Dexter kommer att kommas ihåg för en av de snyggaste vinjetterna i teves historia:
 
 
Det är byrån Digial Kitchen som ligger bakom Dexters morgonrutin som har inlett varje avsnitt sedan premiären 2006. Samma gäng ligger även bakom två andra oerhört snygga vinjetter: True Blood och Six Feet Under.
 
Six Feet Under's stilrena intro där man får följa med en kropp i förberedelserna för en begravning vann en Emmy 2002, True Blood nominerades för samma pris 2009. Och 2007 sopade Dexter hem priset för "outstanding main title design".
 
Jag vet inte vad som är snyggast, idén eller utförandet. Tanken från början var enligt Eric Andersson, då på Digital Kitchen, att ta något vardagligt och göra det mörkt och dramatiskt. Det var då Lindsey Daniels, en tjej i filmteamet, knäckte nöten: "What about him getting ready in the morning?".
 
De inte så subtila referenserna till krossade skallar, blodspillan och olika tillvägagångssätt för mördare är klockrena. Kronan på verket är Rolfe Kents musik som är lika delar haunting och catchy.
 
Oavsett hur Dexter slutar så är det här två minuter som kommer att gå till tv-historien.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: