satanindistortion

Så mycket, mycket bättre

Kategori: Musik

Årets säsong av Så mycket bättre har som bekant börjat. Ganska intressanta artister i år, framför allt Ebbot och Ken som är färgstarka karaktärer på sina helt egna sätt.
 
Det går ju alltid att drömma om vilka man skulle vilja se i programmet (Thåström, Robyn, Thomas Öberg), men jag tänkte höja insatserna och presentera dröm-lineupen för ett Internationellt Så mycket bättre:
 
Lana Del Rey
En fantastiskt röst med ett gäng låtar som skulle göra sig bra i alla möjliga versioner. Jag är säker på att hon skulle göra otroligt bra covers dessutom.
 
Bono
U2 har en låtskatt som de andra medverkande kan gräva djupt ur. Lana Del Rey gör en finstämd version av Sunday Bloody Sunday. Gruppaktiviteten på Bonos dag blir att designa personliga solglasögon.
 
Marilyn Manson
Står för det rockigare inslaget. Manson har redan gjort flera covers (Tainted love, Sweet dreams are made of these, Personal jesus) som har varit grymma. Han har väl däremot inte gjort något eget bra sedan 2007, dags för en Så mycket bättre-revival.
 
Madonna
Säsongens grande dame. Hon och Marilyn Manson skapar rubriker i skvallerpressen med en oväntad fling. Gör årets stora klubbhit med sin cover på Springsteens Dancing in the dark
 
Bruce Springsteen
Ytterligare en enorm låtskatt att välja och vraka ur, Springsteen har en självklar plats vid bordet.  
 
Gwen Stefani
Här finns det mycket material för de andra att välja på, från funkig rock med No Doubt till electropop från Stefanis soloskivor. Får också en revival efter programmet.
 
Jay Z
Så mycket bättre har ju allt som oftast haft ett hiphop-inslag så för att följa mallen slänger jag in Jay Z. Säsongens starkaste historia, från knaklangning i Brooklyn till familjelivet i Hamptons. Marilyn Manson gör en ösig version av 99 problems.
 
Okej så jävla internationellt blev det inte, med sex av sju personer från USA. Men så blev det i alla fall. Nu går det ju att komma på hundra artister till som borde få vara med, men de sparar vi till säsong två.

Kommentarer

 • Jay säger:

  Morrissey skulle jag ha ersatt Bono med. Sen skulle Dave Grohl vara en rolig prick att få in då han alltid verkar ha glimten i ögat. Debbie Harry?

  Svar: Absolut, bra allihop! Ben Bridwell i Band of Horses skulle passa in med :)
  satanindistortion.blogg.se

  2013-11-03 | 13:38:09
  Bloggadress: http://shiningthroughthedark.blogg.se

Kommentera inlägget här: