satanindistortion

Jobs

Kategori: Film

När jag var på bio häromdagen såg jag en trailer för den kommande filmen om Steve Jobs:
 
 
Har man läst den officiella biografin om Jobs så vet man att det är en fantastisk historia och en karriär som verkligen lämpar sig för en film.
 
Ashton Kutcher är ju onekligen porträttlik och bär säkerligen upp rollen. För en annan som mest tänker på Steve Jobs som en äldre man i blåa jeans och svart polotröja så ska det bli mest spännande att se hur Ashton ser ut under den eran. Det verkar filmskaparna vara medvetna om eftersom de bara teasar om det i trailern.
 
 
Samtidigt som jag ser fram mot filmen så är jag rädd att den lider av samma problem som biopicen Cornelis. Den klämde in Cornelis Vreeswijks hela liv på dryga 90 minuter och kändes bara stressad.
 
På trailern ser Jobs likadan ut. Från att Steve grundar Apple tillsammans med Steve Wozniak, till att han utesluts från företaget, till att han kommer tillbaka, till att han gör succé med iPod och iPhone. Det är för mycket handling för en film.
 
Istället skulle det vara bättre att fokusera på en speciell peroid. En av de bästa och mest spännande delarna i bigorafin var när teamet på Apple kämpade för att få ihop den första Macintoshen, att göra en biopic om Steve Jobs under den perioden skulle vara perfekt.
 
Jobs har premiär den åttonde november. Tills dess, kolla på Steve Jobs kanske finaste stund på scenen: presentationen av iPhone 2007.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: