satanindistortion

Seriefest

Kategori: TV

Lite av en fest för serieälskare idag när det är en efterlängtad säsongspremiär och en premiär för en ny högkvalitativ serie - båda på HBO.
 
 
Girls, säsong 3. Äntligen är Lena Dunhams fantastiska serie om ett gäng unga människor i New York tillbaka. Det jag ser mest fram mot inför premiären är att se hur man har skrivit ur Charlie ur serien (skådisen Christopher Abbott hoppade av efter andra säsongen). Och efter första säsongens dansscen till Robyn och andra säsongens klubbscen till Icona Pop - blir det en tredje svensk musikmedverkan den här gången?
 
 
HBO är snälla nog att sända två avsnitt på premiärkvällen.
 
 
True Detective. Woody Harrelson och Matthew McConaughey spelar två hårdhudade snutar som jagar en seriemördare i den amerikanska södern. Serien har fått bra kritik av de som har sett några avsnitt på förhand, den fick bland annat 4/5 i DN.
 
 
Bra premiss och bra skådisar - jag tror på hypen!
 
För mer seriemördaraction börjar säsong två av The Following i slutet av januari. Har ni inte sett första säsongen, gör det, det var en av de bästa serierna under 2013.
 
 

Bästa låten vecka 2

Kategori: Musik

Utser det här till veckans bästa låt: 
 
 
Det är Göteborgsbandet Atombomb och låten At the deep end
 
Det är den första låten bandet har släppt och är smakprov på en EP som ska komma senare under året.
 
Sjukt snygg indierock. Jag älskar trummornas driv i refrängerna kombinerat med den atmosfäriska sången.
 
Ser fram mot den kommande EP:n!
 
 

Helgen vecka 4

Kategori: Musik

Under helgen vecka fyra händer det ett par roliga saker:
 
Fredagen den 24 släpper Den svenska björnstammen två nya låtar: Hatar allt och Långsamt. Bandet har startat en nedräkning på sociala medier och släpper bland annat lite halvmärkliga videoklipp:
 
 
Det ska bli sjukt kul att höra de nya låtarna, hoppas på ett par hitar i klass med Svalkar vinden och Vart jag mig i världen vänder.
 
På söndagen den 26 är det dags för den 56:e upplagan av Grammy awards. Den odiskutabla höjdpunkten under galan kommer att bli Daft Punks liveframträdande, det första sedan duon släppte hyllade Random Access Memories. För att addera till hypen har det kommit säkra uppgifter om att Pharrel och Nile Rodgers (som medverkar på skivan) kommer att medverka tillsammans med Stevie Wonder (!) och bandet som spelar på skivan. Det låter som att det kommer bli maffigt!
 

Bästa poddarna 2013

Kategori: Podcast

Här kommer en sista lista som sammanfattar året som gått, sen är bloggen all about 2014.
 
Här är de fem bästa podcasterna från 2013, helt utan inbördes ordning.
 
Värvet.
Kristoffer Triumf har haft ett kanonår med sin pod. Han har firat hundra avsnitt, haft liveshower på Kulturhusets tak och själv blivit nominerad till Stora journalistpriset. Han har också gjort några av de bästa intervuerna under året. Jonas Gardell, Kristian Gidlund, Peter Apelgren, Karin af Klintberg, Erik Niva, Bea Uusma och Alexander Bard är några av dem. Det finns ingen anledning att tro att kvaliteten kommer att minska under 2014.
 
En varg söker sin pod.
Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli levererar skarpa kulturanalyser. Avsnittet som spelades in på Bergmanveckan var en av höjdpunkterna och de senaste avsnitten har varit riktigt roliga och bra. Vad som tyvärr går upp och ner är ljudkvaliteten.
 
Lilla drevet.
Liv Strömquist igen! Tillsammans med Nanna Johansson, Kringlan Svensson och Ola Söderholm gör hon podden Lilla drevet i samarbete med Aftonbladet. Det är en sen uppstickare, i skrivande stund har det kommit fyra avsnitt (Ola Söderholm instagrammade en bild på inspelningen av det femte idag). Men de avsnitt som har kommit är så bra att podden måste in på listan. Alla är tidigare medarbetare på Tankesmedjan i P3 och Lilla drevet har tydliga drag från det programmet, fast i längre form. Grymt rolig satir! Ser fram mot många fler bra avsnitt under 2014.
 
Alex och Sigge.
Jag har följt podden sen den började och kvaliteten har varit hög hela tiden. Jag älskar blandningen mellan Sigges djupa, filosofiska teorier om livet och Alex berättelser om barndomen samt mer ytliga kändisfixering. Många roliga avsnitt, men en av höjdpunkterna var "Jaharå" som kom 18 januari. Sigge berättade en anekdot om ett älskande grannpar som utstötte märkliga ljud, och plöstsligt var ett nytt uttryck fött. Internskämt FTW. Tack IF!
 
Alla mina kamrater.
Komikerna Martin Soneby, Fritte Fritszon och David Druid har levererat under året. Mot slutet hoppade David av men Martin och Fritte kör vidare med olika gäster. Ofta humor på gapskrattsnivå, rekommenderas alltså att lyssnas på hemma och inte under pendlingen till jobbet.
 
Fler bra poddar som rekommenderas: Tack för kaffet, Crazy Town, Filip och Fredrik, Obiter Dictum, Till slut kommer någon att skratta, Tjugo minuter, Vice Podcast, Dela en flaska.