satanindistortion

Politiken i USA - En sorglig syn

Kategori: Allmänt

Krönika publicerad i dagens Extra Östergötland.
 

Valet i USA närmar sig med stormsteg och i takt med det så ökar förstås mediabevakningen av hela USA:s politik.
Ett av de senaste utspelen kommer från Todd Akin, kandidat till att bli senator för Missouri. Han är republikan och som många av sina likar emot abort. En av de svåraste aspekterna för abortmotståndare är kvinnor som har blivit gravida efter en våldtäkt. Ett fruktansvärt moraliskt dilemma.
Todd Akin anser inte att detta är ett problem. Jag citerar (och håll i er nu för det här är bra):
”Jag har förstått av läkare att det är väldigt ovanligt. Om det är en riktig våldtäkt har den kvinnliga kroppen sina egna sätt att förhindra en graviditet”
Todd Akin, en man med 65 års livserfarenhet, tror alltså på fullaste allvar att en kvinnlig kropp kan känna av att den blir våldtagen och därmed stänga ner hela befruktningsprocessen.

Nu har USA dryga 300 miljoner invånare, så att det finns en del mindre begåvade individer är ofrånkomligt. Men att en sån här äggskalle tillåts vandra i maktens korridorer – det är helt ofattbart.
Det ska kanske sägas att Akin har fått motta en hel del kritik för sitt uttalande, till och med från det egna partiet. Mitt Romney, republikanernas presidentkandidat, gick så långt att han föreslog att Akin skulle dra sig tillbaka från sin valkampanj.

Nu är Romney inte någon duvunge han heller. Han är troende och förstås emot abort och homoäktenskap (”det riktiga äktenskapet är det mellan man och kvinna”). Han tycker också att USA borde rusta upp och tänker investera stort i militären om han blir vald till president.
En man som tycker att vissa personer inte ska ha samma rättigheter som andra på grund av sin sexuella läggning söker alltså tjänsten som en av världens mäktigaste ledare. Jag vet inte, det känns lite... medeltida.

Samtidigt så klagar vi svenskar på våra egna politiker. Annie Lööf och hennes polare tar på sig stora spenderarbyxorna och festar på skattebetalarnas bekostnad.
Mona Sahlin köper toblerone och Håkan Juholt drar av lite på hyran. Och vet ni vad. Jag unnar dem det, så länge de vet hur en kvinnas kropp fungerar och inte baserar sina politiska beslut på vad som står i bibeln.
Man kan längta bort från Sverige när sommaren regnar bort och vintern paralyserar tågtrafiken. Men fan vad skönt det är att bo i ett land där något som abort inte ens är en fråga år 2012. Det är en självklarhet.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: