satanindistortion

Skämskudden

Kategori: Allmänt

Äntligen har sverige fått ett antipris! Den mest kända galan i genren är väl The Razzie Award i USA, en filmgala som arrangeras strax innan Oscarsgalan och delar ut pris till de sämsta filmerna och prestationerna. Ett fantastiskt roligt initiativ. Och nu har sverige fått en motsvarighet - Skämskudden.
 
Initiativtagaren är Martin Soneby - kanske mest igenkänd från femmans Ballar av stål men framför allt ståupp-komiker och grundare av podcasten Alla mina kamrater (rekommenderas!)
 
Till skillnad från The Razzies som är ett filmpris så handlar skämskudden om tv, och kommer att arrangeras dagen innan Kristallengalan. Och det är väl befogat med ett antipris inom tv med tanke på hur mycket dåligt tv som görs i Sverige.
 
Martin Soneby
 
Det kanske roligaste med förhållandet mellan Skämskudden och Kristallen är ju att kolla vilka som är nominerade till båda priserna (Skämskudden presenterade sina nomineringar först). Tyvärr är det inte så många - jag hittar bara en och det är Uppdrag Gransknings program Hotet inifrån, granskningen om fotbollssveriges firmor.
 
Men det finns många andra roliga nomineringar i till exempel kategorin "Årets meltdown". Och jag tror och hoppas på att Kändishoppet sopar hem priset i kategorin "Reality/dokusåpa".
 
Jag är rätt sugen på att åka och kolla på galan live, det kan bli en riktigt rolig kväll med en hel bunt komiker som kommer och både delar ut och tar emot priser (man räknar inte med att pristagarna själva kommer).
 
På tal om humor så är det väl förresten svårt att slå humorn i att ett av programmen som Kristallen har nominerat till "Årets underhållningsprogram" är: Förra årets Kristallengala. Ridå.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: