satanindistortion

Game of thrones

Kategori: Allmänt

VARNING FÖR SPOILERS
 
 
Tio veckor går fort, alldeles för fort. Tredje säsongen av Game of thrones hann knappt börja innan den var slut. Men det var en riktigt bra säsong.
 
 
Slutet på sista avsnittet kunde inte toppa chockeffekten i det näst sista när Robb Stark och kompani mördades. Det blev ändå ett schysst slut med några cliffhangers. Lite av ett homecoming-avsnitt där Jamie Lannister kom hem till Kings Landing och Jon Snow återvände (i något dålig form) till The Nights Watch.
 
Jag hade hoppats på mer action med Kahlesi den här säsongen, men det har blivit en uppladdning för vad som antagligen komma skall nästa säsong. Nu har hon en armé och ett folk, om de där drakarna bara kan bli fullvuxna snart så är hon redo att claima The Iron Throne.
 
Säsongsavslutningen bjöd också på ett intensivt familje/hov-möte i Kings Landning. Familjemyz på hög nivå. Pappa Lannister skickade kungen i säng efter att ha förolämpat honom. Skönt att se att någon äntligen satte ner foten mot ärkesvinet Joffrey. Det ska bli spännande att se vad som händer med Joffrey i serien. Rättare sagt, hur han dör. Det dröjer kanske till seriens slut, men han kommer få betala för vad han har gjort!
 
Något som jag ser fram mot i fjärde säsongen är också Westeros nya radarpar The Hound och Arya Stark.
 
 
Jag har ingen aning om vad de kommer att hitta på men det kommer garanterat att bli kul att följa GoT-versionen av lilla Anna och långa farbrorn.
 
För övrigt tycker jag förresten lite synd om skådisen David Bradley. Han spelade inte bara den supersura vaktmästaren Filch i Harry Potter-filmerna, han får också bära hundhuvudet för en av Game of Thrones hittils mest chockerande händelser. Han kan inte vara populär hos fantasy-fansen.
 
 
Jag vet inte när nästa säsong börjar, mer än att det är 2014. Let the waiting begin!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: