satanindistortion

TGIF

Kategori: Allmänt

Som bekant spelade Ghost in ett antal covers i samband med inspelningen av Infestissumam, tillsammans med Dave Grohl som producent och trummis.
 
Abbas I'm a marionette var med som b-sida på Secular Haze-singeln och Depeche Modes Waiting for the night har legat på youtube ett tag. Nu ska resten av låtarna få se dagens ljus på EP'n If you have Ghost som släpps i slutet av november.
 
 
Roky Erickson-covern som har namngett skivan finns redan på spotify, och förutom redan nämnda låtar ingår även Crucified av Army of Lovers (!) och en livetagning av Secular Haze.
 
Tycker det är riktigt kul att Ghost hyllar sina inspiratörer med covers, sjukt bra såna dessutom. De lyckas sätta sin touch på alla låtar och får dem att låta som orginal. If you have ghosts har en mer orkestral och luftig känsla än Roky Ericksons orginal och är otroligt snygg.
 
Det Nosferatu-inspirerade omslaget är förresten gjort av Mjölby-baserade konstnären Mattias Frisk som tidigare har gjort omslaget till Year Zero och flera turnétröjor åt bandet. Kul!
 
 
Ett andra släpp idag: Veronica Maggio - Handen i fickan fast jag bryr mig.
 
Skivbolaget har pumpat ut låtar på spotify under veckan som gått så flera av låtarna känns bekanta vid det här laget. Tycker det är riktigt schysst pop! Jag lovar, Hädanefter och Va kvar är potentiella radiohits allihop. Den countrydoftande duetten med Håkan Hellström, Hela huset, lär röna en del framgångar med.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: