satanindistortion

Femling - Fredag den 13:e

Kategori: Allmänt

Jag stjäl skamlöst konceptet Femling från Breaking News med FIlip och Fredrik. Här är de FEM saker som hela Sverige borde prata om idag:
 
1. Carcass!
Carcass är ett gammalt brittiskt dödsmetall-band som jag i ärlighetens namn inte har någon personlig relation till. Men de som kan sin sak säger att Carcass var betydande för genren back in the days. Hur som helst, skivan Swansong kom 1996 och efter 17 år är det slutligen dags för ett nytt alster. Surgical Steel bjuder på snygga låttitlar som "The granulating dark satanic mills" och "A congealed clot of blood", men framför allt ett jävla ös som jag älskar från första sekunden. Avslutande "Mount of execution" är en åtta och en halv minut lång dödsmetall-epic. En av årets bästa plattor!
 
 
 
2. Avicii samplar Kiss!
Tim Berglings skivsläpp har delat musikkritkersverige. Legenden Jan Gradvall hyllar förbehållslöst, DN's recensent gav skivan 2/5. Jag lyssnade igenom True och fastnade för en detalj, första sekunderna i "Shame on me":
 
 
Det är det korta introt från Kiss klassiker "God of thunder"! Som gammalt Kiss-fan borde man kanske bli upprörd av att house-slyngeln snor från storheterna, men va fan. Jag tycker mest det är kul! Synd bara att resten av låten inte riktigt lever upp till introt, man hade velat ha en tung bas som pumpar, men får istället en "Ballroom blitz"-inspirerad rockabillystänkare.
 
 
3. Lars WInnerbäck!
Lasse Vinterdäck är känd för att vara restrektiv med intervjuer och inför nästa veckas skivsläpp ger han EN exklusiv intervju. Var? I podden Värvet förstås! Det är väl ett tecken på Värvets och Kristoffer Triumfs storhet om något. Jag ser fram mot ett härligt samtal om uppväxten i Linköping, låtskrivande och medieskygghet.
 
 
4. Cult of Luna!
Nu går det att lyssna på Cult of Lunas nya EP Vertikal II här:
Ett aningen mer elektriskt sound överlag jämfört med Vertikal, men lika snårigt och snyggt.
 
 
5. LEAVE MILEY ALOOONE!
Fredrik Strage försvarade Miley Cirus twerkande i en krönika för ett par veckor sedan, och idag skriver han om den rebelliska tonårsidolen igen. Jag håller med Strage, Miley får väl göra vad fan hon vill! #leavemileyalone
 

Kommentarer

  • Kristoffer Triumf säger:

    Och det kommer du att få också! Om sisådär 15 timmar. Tack för omnämnandet!

    2013-09-15 | 06:48:05

Kommentera inlägget här: