satanindistortion

Bästa poddarna 2013

Kategori: Podcast

Här kommer en sista lista som sammanfattar året som gått, sen är bloggen all about 2014.
 
Här är de fem bästa podcasterna från 2013, helt utan inbördes ordning.
 
Värvet.
Kristoffer Triumf har haft ett kanonår med sin pod. Han har firat hundra avsnitt, haft liveshower på Kulturhusets tak och själv blivit nominerad till Stora journalistpriset. Han har också gjort några av de bästa intervuerna under året. Jonas Gardell, Kristian Gidlund, Peter Apelgren, Karin af Klintberg, Erik Niva, Bea Uusma och Alexander Bard är några av dem. Det finns ingen anledning att tro att kvaliteten kommer att minska under 2014.
 
En varg söker sin pod.
Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli levererar skarpa kulturanalyser. Avsnittet som spelades in på Bergmanveckan var en av höjdpunkterna och de senaste avsnitten har varit riktigt roliga och bra. Vad som tyvärr går upp och ner är ljudkvaliteten.
 
Lilla drevet.
Liv Strömquist igen! Tillsammans med Nanna Johansson, Kringlan Svensson och Ola Söderholm gör hon podden Lilla drevet i samarbete med Aftonbladet. Det är en sen uppstickare, i skrivande stund har det kommit fyra avsnitt (Ola Söderholm instagrammade en bild på inspelningen av det femte idag). Men de avsnitt som har kommit är så bra att podden måste in på listan. Alla är tidigare medarbetare på Tankesmedjan i P3 och Lilla drevet har tydliga drag från det programmet, fast i längre form. Grymt rolig satir! Ser fram mot många fler bra avsnitt under 2014.
 
Alex och Sigge.
Jag har följt podden sen den började och kvaliteten har varit hög hela tiden. Jag älskar blandningen mellan Sigges djupa, filosofiska teorier om livet och Alex berättelser om barndomen samt mer ytliga kändisfixering. Många roliga avsnitt, men en av höjdpunkterna var "Jaharå" som kom 18 januari. Sigge berättade en anekdot om ett älskande grannpar som utstötte märkliga ljud, och plöstsligt var ett nytt uttryck fött. Internskämt FTW. Tack IF!
 
Alla mina kamrater.
Komikerna Martin Soneby, Fritte Fritszon och David Druid har levererat under året. Mot slutet hoppade David av men Martin och Fritte kör vidare med olika gäster. Ofta humor på gapskrattsnivå, rekommenderas alltså att lyssnas på hemma och inte under pendlingen till jobbet.
 
Fler bra poddar som rekommenderas: Tack för kaffet, Crazy Town, Filip och Fredrik, Obiter Dictum, Till slut kommer någon att skratta, Tjugo minuter, Vice Podcast, Dela en flaska.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: