satanindistortion

Proust

Kategori: Allmänt

Man lär sig något nytt varje dag. I dag lärde jag mig vad Proust Questionnaire är (genom F&F's podcast)

En klockren ryggrad att falla tillbaka på om man får för sig att göra ett personporträtt på någon.

The military event you admire the most? Pure genious...

Nån dag när jag känner mig som mest narcissistisk tänker jag svara på alla frågor själv.

Hen

Kategori: Allmänt

Jag träffade en tjej häromkvällen, yngre än mig, som tyckte att tjejer ska hålla sig till köket och killar bör ha skägg. Ett uppfriskande inlägg i genusdebatten.

En debatt som jag är så fruktansvärt trött på. Kan inte alla bara få vara som de vill och göra som de vill? Killar är killar och tjejer är tjejer, det är skillnad på könen men alla ska ha samma rättighter. Är det några konstigheter eller?

Och det här med "hen". Är det några mer än folk som jobbar med media och/eller twittrar som bryr sig? Är det överhuvudtaget någon mer som vet om den här diskussionen? Jag tror knappast min mamma vet vag jag menar om jag frågar var hon står i "hen-debatten."

OM jag nu ska ge min åsikt så var jag fientligt inställd till det först, men jag måste erkänna att det är väldigt smidigt att använda. När det SKA användas naturligtvis. Det handlar inte om att ta bort han och hon. Är det en kille man pratar om, då är det han. Är det en tjej, då är det hon. Men om man inte vet, DÅ är det faktiskt klockrent. Till exempel: Brevbäraren gav mig grannens post idag. Hen är en idiot".

Ja, inte det roligaste exemplet kanske, men det var det bästa jag kunde komma på just nu.

Så, nu sätter jag punkt för den här debatten. Kul att ni har varit engagerade och så, men nu får ni faktiskt hålla käften.

Louie Louie

Kategori: Allmänt

Fan knappt har orgasmen från premiären av The Newsroom hunnit lägga sig innan Louie har säsongspremiär. Tillsammans med Modern Family en av de senaste årens bästa komediserier. I morgon börjar säsong tre, har du inte sett de två första, gör det!
 

Det här är jag:

Kategori: Allmänt

Jag är en lugn person, med takt och ton. Måttfull och balanserad. Jag är tyst och still, och det ska mycket till för att jag ska bli exalterad.

Men när jag möter en person på stan med svarta mjukisbyxor och rosa foppatofflor, då blir jag fan bat-crap-crazy. Och så låter jag ungefär som Gandalf i en face-off med en balrog.

YOU. SHALL. NOT. PASS!!!!!!

Livets vedermödor

Kategori: Allmänt

På pendeltågen jag åker med varje dag finns en liten, liten knapp. Den trycker man på när man ska öppna skjutdörren in till kupén, precis när man kommit in i vagnen. Och den knappen har jag försökt registrera mitt resekort mot. Två dagar i rad. Riktigt seriöst också. Jag har stått och tryckt kortet mot knappen och efter flera sekunder undrat varför det aldrig piper och lyser grönt. Sedan kommit på mitt misstag och bett till högre makter om att ingen såg det där.

Nyss höll jag på att slänga en sked i soptunnan också. Jag kan tolka saker fel här, men jag kanske borde läsa på om tecken på alzheimers...

En annan sak som jag har lagt märke till: Den enda gången som jag blir riktigt, riktigt glad. Ni vet sådär själaglad så man inte kan hålla sig utan bara spricker upp i världens leende, det är när jag får många likes på facebook eller instagram, eller retweets på twitter.

Jag är alltså en sorglig människa med ett enormt bekräftelsebehov som inom en snar framtid kommer få alzheimers alternativt en stroke.

Kul! Nu går jag och lägger mig...

Och förresten! Att trycka i sig den sista - ganska stora - biten av en morotskaka klockan tolv på natten precis innan man går och lägger sig, BARA för att den inte ska bli dålig och gå till spillo, det är fan HELT okej. Kom inte och säg nåt annat. Att man sen inte kan sova på grund av sockerchocken, det är priset man får betala.

VP

Kategori: Allmänt

Hämtat pass, löst in en löneavi, på väg till Norrköping för att skriva på ett jobbkontrakt.

Samlar vuxenpoäng idag. Jag tror för övrigt att det är när man slutar prata om att "samla vuxenpoäng" som man är vuxen på riktigt. Och jag börjar nog närma mig för det där uttrycket känns JÄVLIGT slitet.

Bokade biljett till Swedish House Mafia idag med. Kommer nog bli grymt!

The Newsroom

Kategori: AllmäntHar PRECIS sett premiären av Aaron Sorkins nya serie The Newsroom. Har peppat som fan och haft skyhöga förväntningar. Och det var precis så jävla bra som jag hoppades det skulle vara!

SJUKT BRA!

Dialogen är blixtsnabb, ibland hänger man inte med och termer som "EP" slängs runt utan förklaring (jag gissar på executive producer). Men det är ovidkommande att man inte hänger med i varenda snabb ordlek som Sorkin har skrivt, den aura av intelligens som ligger över hela programmet är oslagbar.

Att använda en verklig händelse som ryggrad i storyn är klockrent och jag hoppas det återkommer i hela serien. När nyhetsredaktionen växlar upp för att hinna till deadline blir jag enagerad, när de är i en sändning som planeras i realtid sitter jag som på nålar, och när de väl är i hamn får jag en lycklig känsla i hela kroppen.

Det här är tv när det är som bäst.

Rats

Kategori: AllmäntLaddar upp med Cancer Bats denna morgon. Ska göra mig i ordning och dra till jobbet snart.

I kväll har The Newsroom premiär, plus att det går ett nytt True Blood-avsnitt. Freaking awsome!

Midsommar

Kategori: Allmänt

Hade en grym midsommarafton! Mindre grym midsommardag med bakfyllan från helvetet. Jag bakade en morotskaka och bjöd hit familjen på fika, sen har jag kollat på film. That's it.
Kollade på The woman in black och Grave Encounters, bra skräckfilmer båda två. Grave Encounters var sjukt obehaglig.
 
 

Den vänstra stigens ljus

Kategori: AllmäntHar lyssnat igenom Zombiekrigs nya skiva "Den vänstra stigens ljus", och kan hålla med om kritiken att låtarna är för långa. På debuten låg de runt 3-4 minuter, här på 5-6.

Det är lite som en sitcom som inte fungerar som långfilm. Det är fel format. Låtarna är bra, men det är inte den snabba käftsmäll som man fick på "Undantagstillstånd".

Men det finns några guldkorn, "Hatarna" är riktigt bra (ironiskt nog också den längsta låten, men den blir aldrig tråkig). Och precis som på första skivan är en lite lugnare låt en av de bästa, "Evigt liv" är grym. "Träl" har också det simplaste men hårdaste riffet på länge.

Som sagt, inte den käftsmäll som debuten var, men fortfarande underbart med thrash på svenska!

Musik für alle

Kategori: AllmäntEn split med Toxic Holocaust och Municipal Waste, mer än så behöver man inte en kväll som denna. "Mourning sex", fucking lysande.

Mycket nytt att lyssna på nu. Gojira, Zombiekrig, Marduk, Ancient Vvisdom. Plus High on Fire som släppte nytt för ett tag sen som jag inte har lyssnat så mycket på. SÅ MYCKET MUSIK, SÅ LITE TID!

Zzzzzzz.....

Kategori: Allmänt

Sannerligen inte min dag i dag. Kunde inte somna i natt, så när klockan var fyra gick jag upp i stället. Det var ljust, jag var pigg och dessutom ganska hungrig. Så jag fixade lite käk, kaffe och kollade på Modern Family tills jag skulle gått upp. Sen tog jag en dusch och stack till jobbet.

Ganska soft, tills tröttheten gjorde sig påmind vid trehugget. Sen gick jag till Vaxkupan för att köpa ett par skivor, men ingen av de jag skulle ha fanns. Så jag gick till stationen, och missade tåget med en minut. 20 minuter till nästa. FML.

Fick iaf ihop ett par bra artiklar, och nu är jag ledig i två dagar. Nu ska jag hem, äta som en gris och sova som en gud.

En pessimist i sitt livs form

Kategori: Allmänt

På väg hem efter ännu en kväll på bladet. I morgon ska jag vara reporter. Ska bli jävligt kul att få skriva lite artiklar igen! Det enda abret är att jag kommer hem typ tolv i kväll, kommer inte somna förrens sådär två- halv tre, och kommer vara DÖD i morgon bitti.

Men det ska bli SJUKT gött när klockan slår fem och jag går på två hela dagars ledighet. Är jävligt pepp på midsommar, vilket väl betyder att det kommer suga, det brukar va så det funkar när jag är taggad på nåt. Det visar sig väl...

Jag köpte första numret av Miss World innan jag drog till jobbet med (slog till på senaste Empire också, det skadar ju inte) och hann i stort sett bara bläddra igenom den på tåget. 260 sidor för 90 pistoler är inte illa pinkat alltså! Många snygga reportage och mycket foto och konst. Värt!

DETTA OM DETTA. Nu ska jag uthärda resten av den här tågfärden och peppa inför återresa om sju timmar...

Magazine <3

Kategori: Allmänt

Köpte senaste numret av Vagabond innan jag satte mig på tåget mot jobbet idag.

"25 tips om New York" hette det, självklart bara massa svindyra och lyxiga hotell, restauranger och krogar. Skriv om något kul för fan! Snacka om att befästa att resemagasin är glättiga och ytliga. Ironiskt nog avslutades tidningen med en krönika där skribenten ville besvara just den kritiken. Det gick dock inte så bra...
I morgon tänkte jag köpa första numret av Miss World, ett magasin som Per Holknekt och en kille till har startat. På tal om Holknekt förresten så la jag in en notis i tidningen i dag om att han och Lena Philipsson ska skiljas, tydligen ett av Sveriges mest omskrivna par, enligt TT Spektra. Jag hade inte en aning om att de var ihop? Känns som att Daniel och Viktoria tillhör de mer omskrivna paren...
Men i alla fall, Miss World alltså. Ett nytt magasin, som jag trodde var riktat mot tjejer, med tankte på titeln (inget fel på tjejtidningar alltså, men tillhör man inte målgruppen så gör man inte). Men det är det alltså inte, utan ett "unisexmagasin" (enligt redaktionen). Den verkar rätt schysst, framför allt måste man bli rätt impad av att de har fått ihop en coverstory med Lars Winnerbäck som annars inte är så pigg på att ställa upp på intervjuer. Kulturnyheterna på svt sågade dock tidningen rätt friskt, men det kunde man väl räknat med...

It's a death from above and everybody dies

Kategori: Allmänt

Jag borde sova, meeeeen jag kan inte hålla mig från att tanka ner nya True Blood-avsnittet och glo på det.

Och på söndag börjar The Newsroom, som jag tror kommer vara så jävla AWSOME! Och är den så jävla AWSOME ska jag ta tag i något som jag borde gjort för länge sen, och kolla igenom West Wing (Vita Huset), som också är skriven av Aaron Sorkin.

Sju säsonger med sisodär 20 entimmesavsnitt med BARA massa politik. Men det ska ju va bra säger dom som sett det (och det är ju några stycken)

Jag tänkte på en grej...

Kategori: Allmänt

Ett par stilla funderingar såhär när söndagen precis slog över till måndag:

1. Vad är dealen med divansoffor? Alla mina kompisar har dom, alla har samma problem: två eller tre personer sitter bekvämt, är man fler får man visserligen plats men resten sitter obekvämt (utan ryggstöd). Dessutom, sitter/ligger (sittligger?) man i divanen är det en jävla ocean av avstånd till soffbordet där det alltid råkar stå något man behöver nå (fjärrkontroll, öl, chips osv). Vad var det för fel på systemet med en vanlig soffa plus lite fotöljer and stuff?

2. Vad är dealen med att alla stora lokala morgontidningar har dels bridgeresultat, dels föreningsnotiser av typen "PRO Mjölby har haft årsmöte. Kjell-Arne underhöll med dragspel och till kaffet hade Inga-Britt bakat goda kanelbullar". VEM är intresserad av att läsa det? VEM? Inte jag i alla fall, och ingen jag känner. De som var där behöver ju knappast läsa det, och det berör ingen annan. Allmännintresse: noll.

Alltså, den fysiska papperstidningen går en inte så långsam död till mötes. Problemet är att morgontidningarna tappar fler och fler prenumeranter i takt med att de blir äldre och börjar dö av. Vad göra för att locka en yngre generation att börja prenumerera på tidningen? Ja en början kan ju vara att ta bort vad PRO har haft för sig och fylla det utrymmet som blir över med något viktigt eller rent av ROLIGT. Som en kollega sa häromdagen: "de får väl annonsera som alla andra".

The big apple

Kategori: Allmänt

Nu har jag och Philip bokat flygbiljett till New York! Den 14-22 september drar vi och lever livet i det stora äpplet. Då ska/vill vi bland annat göra det här:

Åka gul taxi


Se huset där John Lennon bodde och sedemera sköts utanför


Gå till Apple Store på 5th Avenue och köpa en iPad


Äta på en riktig diner


Se utsikten från Empire State Building


Visa vår vördnad vid Ground ZeroGå och se Book Of MormonGå på sändningen av The Late Show


Gå till restaurangen som Seinfeld-gänget hängde på


Gå på baseball


Ja och en hel del grejer till förstås. Det kommer bli KING!

Summerburst

Kategori: Allmänt

Sitter hos Julia och dricker lite och glor på Summerburst som svt sänder live. Fint så!
Innan det har jag varit på 50-års kalas, och innan det var jag och tog emot farsan som cyklade Vätternrundan för sjuttonde (!) gången.


Och så hann jag se en dubbel regnbåge också. OMG!

Smorgosbored to death

Kategori: Allmänt

Det här

är jävlligt roligt!

Det är i sådana stunder kvällstidningen briljerar. Har dock inte mycket hopp om kvällens match, det lär bli en förlust. Kommer se matchen på jobbet, sen kanske det blir nån bärs på stan med gänget från jobbet. And then: ledig helg!

Mina damer och herrar...

Kategori: Allmänt

Jag ger er en UNIK inblick i min nuvarade vardag.

Dels POV, dels från annan synvinkel (Foto: Kungen i smurflandet)(#internhumor).

Anledningen till att jag ser så jävla koncentrerad ut på bilden är antagligen att jag håller på att formulera nåt riktigt dräpande svar på ett mail från Angelica (chef och kung i smurflandet).

All I ever wanted

Kategori: Allmänt

Ska strax dra iväg till jobbet. En timmes pendling med Filip och Fredriks nya podcast i lurarna. SÄMRE KAN MAN HA DET!

Annars har jag inte så mycket att säga just nu, jag jobbar och står i.

I wanna do bad things with you

Kategori: Allmänt

Hemma efter första dagen (kvällen) på sommarjobbet på Folkbladet. Känns jävligt bra, trots en del teknikstrul. Kommer nog bli en kickass sommar.

Hann läsa igenom lite av nyheterna från Apples event under kvällen också. Den nya Macbooken med retinaskärm och mycket mer firepower alltså. Gief plz! Rätt saftigt pris dock... Ska bli nice med nya operativsystem också, på datorn i sommar och mobilen i höst. Det bästa med nya iOS är väl nästan att facebook integreras med operativet, förhoppningsvis kommer de även förbättra själva appen.

Nu ska jag se säsongspremiären av True Blood. Waiting sucks, som man brukar säga....

Börjar jobba imorgon

Kategori: Allmänt

Hade ett par jävligt trevliga dagar i Stockholm. I går hängde vi hos Penta och drack lite bärs, spelade tvspel och lagade mat. I dag blev det en tur på grönan och skansen, första gången jag var på båda ställena så det var kul!

Nu har jag landat i soffan och ska glo på fotboll. Lite synd att jag jobbar i morgon kväll när Sverige spelar första matchen, men det lär vara fart på sportredaktionen i alla fall.

Det ska bli sjukt kul att börja jobba i morgon i alla fall. Nu börjar verkligen det RIKTIGA arbetslivet. Och jag har inget emot att pendla två timmar om dagen när jag jobbar, kommer ha sjukt mycket tid att lyssna på podcasts och läsa. Har upptäckt Värvet, en grym podcast med en kille som heter Kristoffer Triumf som intervjuar diverse intressanta människor (kändisar). Grymma intervjuer med genomtänkta frågor. Rekommenderas!

Rock n roll train

Kategori: Allmänt

Sitter på tåget mot Stockolm, har precis lyssnat igenom F&F's senaste podcast. Helvete vad mycket bra podcasts det har börjat dyka upp; Filip och Fredrik, Alex och Sigge, Luuk och Lokko, Värvet och alla bra program från SR som läggs upp på itunes.

Det är bra, då kommer jag ha mycket att förströ tiden med när jag pendlar två timmar om dagen till sommarjobbet som börjar på måndag.

På tal om det ska jag bli seriös med det här med matlådor nu. Så pass seriös att jag gjorde ett veckoshema igår med vad jag ska laga för mat varje dag, annars blir det inte gjort.

I går firade jag syrrans student. En jävla flyt-vecka för familjen Tideman, i tisdags tog jag examen och Emma tog körkort, och i går tog Erika studenten. Fint så.

Snart framme i Stockholm nu, ska spana in Pentas nya lägenhet och så ska vi väl göra stan. All in!

Vilken härlig bouqet

Kategori: Allmänt

Är hos Julia och dricker vin. Fast snart kommer hennes dejt, så då måste jag dra. Om jag inte vill ligga mellan dem i soffan. Det vill jag inte.

Så då får jag väl gå hem och vara forever alone igen. Aja.

Serier für alle

Kategori: Allmänt

Kollade klart på första säsongen av Prison Break i dag. Jävligt schysst, levde upp till hypen. Ska låna andra säsongen av Robert a.s.a.p. Andra säsongen av Game of Thrones är slut nu med, satan så spännande det är. Kommer bli en lååååååång väntan till nästa säsong...

Tur att det finns annat att se, True Blood börjar nästa vecka, och jag upptäckte precis en tredje säsong av Modern Family som jag inte har sett. #epicwin. Eller #foreveralone. Jag vet inte...

I helgen ska jag i alla fall dra upp till Penta och göra Stockholm ett par dagar. Kommer bli fedt nice!

Schools out

Kategori: Allmänt

Hade en jävligt kul examensdag i går. Började med avslutning i skolan, sen satte vi oss vid kanalen och drack skumpa och hade det sjukt bra. Sen in till stan för att käka lite, och sedan hamnade vi på fest med en av de andra klasserna på skolan. Riktigt nice!

Och nu känns det bra, kan inte riktigt ta på det än. Om några veckor kommer det nog kännas mer på riktigt att vi inte kommer ses som en klass mer. Men vi lär ses i andra sammanhang i framtiden.

Flightmode

Kategori: Allmänt

Har handlat lite snygga kläder till Måndagsklubben ikväll, och skumpa till morgondagens examen. Nu ska jag dra och hänga med klassen i Varamon. Så att ehh, livet leker.

Här är några bilder från i går när jag var och skrev om flyguppvisningen på Malmen:

Tog en tur i den där helikoptern. Fedt!
Blev snyggt som fan i tidningen med!


A night at the Hugos

Kategori: Allmänt

Riktigt kul kväll igår med klassen (eller delar av den i alla fall). Mat på Vätternrestaurangen och sen utgång på Hugos. All in!

Snart kommer Philip hit och sen ska vi på första festen med Turbojugend Mjölby. Kommer nog bli kick-ass! Ska prova vilken jackstorlek som passar, sen kan vi beställa jackor och bli så här snygga:


Och lite bilder från i går:


Prometheus

Kategori: AllmäntJag vet inte hur många gånger jag har kollat på trailern till Prometheus bara för att få höra det där ljudet i slutet. Det där pulserande, nästan skrikande ljudet som sätter stämningen till bilder som bara blinkar förbi där vi inte fattar riktigt vad som händer mer än att det håller på att gå åt HELVETE för Prometheus besättning. Det är så en trailer ska göras. Storslaget, episkt, gåshudsframkallande. Och det skapar förstås stora förväntningar på filmen.

Det där ljudet återkommer aldrig i filmen, men Ridley Scott lyckas ändå skapa flera storslagna och minnesvärda scener. Det är skönt att se en film som lyckas kombinera action, sci-fi och skräck på ett så bra sätt. "Alien" var en renodlad skräckfilm, långsam och mörk (det är sällan man får se själva monstret i sin fulla prakt) och "Aliens" drog mer åt actionhållet. Den här lyckas kombinera de två genrerna på ett riktigt bra sätt, och framför allt klämmer Ridley Scott in en jävla massa eftertanke. Har man sett de gamla Alien-filmerna vill man förmodligen ha en del svar, och det får man också. Men framför allt får man en massa frågor som lämnas obesvarade. Återstår att se om det kommer en uppföljare, slutet leder inte precis in i första Alien-filmen (Scott har å andra sidan sagt att det inte är en prequel, bara att filmen kommer från "samma DNA" som Alien-filmerna).

Tre skådespelarinsatser lyser starkast. Den första är Noomi Rapace som med trovärdighet och perfekt engelska gör huvudrollen klockrent. Det här lär leda till fler storfilmer för hennes del. Den andra är Charlize Theron som spelar den obligatoriska representanten från "the company" och gör det med iskall perfektion. Sist men inte minst: Michael Fassbender som roboten David. Han är fullständigt övertygande med sin tomma blick, oförmåga att förstå mänskliga känslor, och när han spricker upp i ett leende är det med lätt psykopatiska drag. Man ser att han bara gör det för att passa in, inte för att det är naturligt.

Förväntningarna infrias. Vill man ha svar på vem "The space jockey" från första filmen var så är man in for a treat, vill man ha en orgie i alienmonster kommer man bli mer besviken. Men för mig är Prometheus 4/5.