satanindistortion

Ozzy & Friends

Kategori: Allmänt

Ja det var dags för årets största kompromiss, som Mattias Kling kallade det, i fredags. Ozzy & Friends istället för Black Sabbath på Stockholms Stadion. En bra ersättning trots allt, bättre än en helt inställd spelning (nej Uffe, en inställd spening är faktiskt inte "också en spelning").

Och jag väljer att se glaset som halvfullt, vi fick ju faktiskt se 50 procent av orginal-Sabbath genom Ozzy och Geezer, som gästade på bas i drygt halva setet. Närapå hälften av låtarna var gamla Sabbath-dängor och de lät förstås bra, även om Sabbath Bloody Sabbath saknades. Andra hälften var Ozzys solomaterial och det var bara gamla publikfriare där med. Inget nyare än 1991. Eftersom jag är en av de få som verkar tycka om Let me hear you scream från senaste plattan hade jag gärna hört den. No more tears och Perry Mason hade varit kul att höra med. Förstnämnda spelade han -09 i Globen, sistnämnda vet i fan när han spelade live sist, jag tror inte rösten håller för den längre. Men den är grym...

"Friends"-delen av Ozzy & Friends bestod alltså av Geezer Butler och Zakk Wylde, annars var det Ozzys vanliga band. Lite torftigt kanske. Nu skulle ju Slash egentligen vara med också, men inte i Stockholm av någon anledning. Men det var kul att se, en lite bisarr syn att se Geezer Butler och Zakk Wylde stå på varsin sida av Ozzy. Två personer som är förknippade med Ozzy men från helt olika tidsepoker. Det blir också en fet avslutning med hela ensemblen på scenen i Paranoid (vad annars?).

Som sagt årets största kompromiss, men en bra konsert. Hade varit bättre med Black Sabbath dock...



Kommentarer


Kommentera inlägget här: