satanindistortion

Schejvor

Kategori: Allmänt

Har lyssnat igenom ett par nya plattor på jobbet i dag. Så, lite tankar, baserade på EN genomlyssning, mind you...
 
 
Danko Jones nya är typ same same but different. Varför ändra på ett vinnande koncept liksom? Bandet göra sköna rocklåtar som sätter sig efter första lyssningen. Den här gången kanske det inte finns någon omedelbar hit som "Had enough", men många riktigt bra låtar.
"Legs" är väl Danko på sitt mest pubertala humör, men sjukt tung låt. Framför allt DÖDAR JC basen! "Just a beautiful day" har en episk refräng, som kanske blir svår att återskapa live.
Det märks att nya trummisen Adam Willard har en lite mer avancerad stil än Dan Cornelius. Fast jag gillade nog ändå Cornelius snortighta rock'n'roll-stil mer.
 
 
Det är ju lite märkligt att Steve Harris gör ett soloalbum när han är primus motor i Iron Maiden. Det var han som bildade bandet och han skriver merparten av musiken. Han ÄR Iron Maiden, mer än någon annan.
Så när han nu gör en soloskiva borde det ju låta mer som Iron Maiden än vad det faktiskt gör. Det finns väl små bitar här och var där Maiden-influenserna lyser igenom, men mest är det här något helt annat. Det kanske är så här Maiden skulle låta om det inte gick genom det filter som är Dickinson, McBrain, Smith, Gears och Murray? 
Nja, tror inte det egentligen. Hur som helst är det här verkligen inget att ha. Jag kan gilla refrängen i "This is my god" och en del andra små bitar. Men mestadels är det tråkigt och dåligt, det ligger en air av tysk powermetal över hela skivan. 
Framför allt kanske för att sångaren Richard Taylor påminner om Edguys Tobias Sammet. Han låter alldeles för mjäkig.
Det absoluta bottennappet kommer i "Eyes of the young". Det är så smörigt, det känns som att få flytande margarin hällt i öronen. En totalt olyssningsbar soppa!
Det positiva är att man längtar efter sommarens konserter med Iron Maiden. Då är den här skivan förhoppningsvis ett stycke bortglömd historia.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: