satanindistortion

Applause

Kategori: Allmänt

I morgon släpps Watains "The wild hunt". En av årets mest efterlängtade skivor för min del. Har hört två låtar från den hittills som låter riktigt lovande.
 
Hoppas att min feta box kommer imorgon också:
 
 
En annan skiva som ska bli spännande att höra släpps den 26 augusi: Bombus - The poet and the parrot. Har inte lyssnat på dem tidigare men skivan har fått RIKTIGT bra kritik. Och den här låten är ju jävligt ösig:
 
 
Videon släpptes idag, och är ju skaplig... ehh, annorlunda. Men som sagt, bra låt!
 
I andra ändan av musikspektrat släppte Lady Gaga nytt idag med: 
 
 
Tydligen skulle låten komma om en vecka egentligen, men efter att den läckt ut med dåligt ljud så bestämde man sig för att släppa den som den ska vara lite tidigare.
 
Å ena sidan inga överraskningar, men en jävligt bra låt som är Lady Gaga ut i fingerspetsarna. Texten handlar mycket om hennes roll som popstjärna, och så är det ju mycket fokus på konst runt hela nya skivsläppet (Artpop).
 
Det verkar dock vara lite delade meningar om hur texten i låten går. Håkan Steen på Aftonbladet skriver så här i en recension av låten:

Men låten verkar också vilja vara ett slags introduktion till temat på albumet. Lady Gaga har alltid handlat om att knyta trådar mellan superkommersiell pop och konst och här filosoferar hon över det förhållandet och sin egen roll som artist: ”One second I’m a Koons fan/suddenly the Kunst is me/Pop culture was in art now/Art’s in pop culture in me”. ”Koons” är popkonstnären Jeff Koons, som gjorde sig ett namn på 80- och 90-talen genom provokativ konst som lekte med skräpkultur och, inte minst, genom ett omskrivet förhållande med den italienska porrstjärnan och politikern Ilona ”Cicciolina” Staller.

 
Olika sajter där texten ligger verkar däremot vara överrens om att hon sjunger "One second i'm a kunst fan, suddenly the kunst is me" (kunst = konst på tyska). Är det en feltolkning av Håkan Steen? Jag vet inte, det är svårt att höra exakt hur texten går, och det är väl inte så jävla viktigt heller.
 
Hur som helst, en bra låt som säkerligen kommer att bli en hit på dansgolven inom kort. Artpop släpps den 11 november.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: