satanindistortion

Year zero

Kategori: Allmänt

Klockan fyra i dag låste kardinalerna in sig i konklaven för att välja en ny påve. Och Ghost passar förstås på att slå mynt av det:
 
 
Nytt låtsläpp från kommande plattan, det tackar man ju för!
 
Jag hör poppiga influenser i den här låten. Det här låter mer som Abba än Ghosts Abba-cover "I'm a marionette".
 
Men framför allt så låter det ju kyrkligt, med en stor svulstig kör och en orgel som kompar hela kalaset. Och det går ju helt i linje med Ghosts hela estetik.
 
Men samtidigt, det som var så bra med Opus Eponymous var den krock som uppstod mellan den ofta poppiga musiken och den satanistiska imagen. Trallvänliga refränger vs. lyrik om lucifers återuppståndelse. Då kan jag ju tycka att det är lite synd när det plötsligt låter så här svulstigt.
 
Å andra sidan så är det som en person kommenterar på youtube, det är bra att de inte försöker upprepa Opus Eponymous, utan gör något nytt. Och till syvende och sist är det svårt att inte skråla med i refrängen.
 
HELL SATAN! ARKANGEL!
 
Med största sannolikhet kommer de att sela den på Tyrol den 28 mars. Tur att man ska dit! Det såg osäkert ut i det längsta, men insåg att det är på skärtorsdagen. Ledig alltså!
 
Det blir femte gången jag ser Ghost sedan maj 2011. Fjärde regelrätta konserten, på P3 Guld var det ju bara en låt. Satan vad tiden går fort. Jag, Oskar och Philip har fått höra livepremiärerna på Here comes the sun, Secular Haze och I'm a marionette. Vi får väl se om de spelar den live innan Tyrol, men det vore ju inte fel om de sparar lite på den. Och det vore inte heller fel om de spelar fler låtar från nya skivan.
 
Det kommer att bli en grym kväll hur som helst!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: