satanindistortion

Europe - Live at Sweden Rock

Kategori: Allmänt

 
Igår var jag på förhandsvisning av Europes nya live-dvd. Det är en upptagning från 30-årsfirandet på Sweden Rock Festival i somras.
 
En matig spelning med hela 28 låtar från hela karriären, ett set på nästan 2,5 timmar. Ett utmärkt tillfälle att fästa en dvd alltså. 
 
Spelningen släpps på dvd och blu-ray (även som skiva) och har förstås kristallklar bild och krispigt ljud. Inget att klaga på i den avdelningen.
 
Vad jag däremot skulle vilja ha är mer närbilder på publiken. Det finns visserligen, särskilt i de lugnare låtarna när allsången är på topp, men det är alldeles för lite. Det är när man får en känsla av glädjen och energin i publiken som en konsertfilm verkligen lyfter. Det finns skräckexempel på filmer där man får känslan av att bandet lika gärna kunde stå i en studio och spela. Den här hör inte riktigt dit, men betydligt mer publikbilder skulle vara önskvärt. Rammsteins dvd Völkerball är ett skolexempel.
 
Annars är konserten snyggt filmad och klippt (fritt från sekundsnabba klipp som gör att man inte hinner se något).
 
 
Vad mer kan man säga om konserten. Det är Europe i högform, setlisten är noga avvägd. Trots att det är 30-årsjubileum låter man inte nostalgin ta överhanden utan blandar in lika mycket nytt. Jag undrar dock varför man inte har lite mer pyroteknik. Lite mer eld och smällare hade suttit fint under det här 30-årskalaset.
 
En givet köp om man är ett fan, och helt klart värt pengarna om man uppskattar en bra rockkonsert i vardagsrummet. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: