satanindistortion

Pampigt

Kategori: Allmänt

Måste verkligen rekommendera dokumentärserien Kommunpampar på SVT. En serie som följer lokala kommunpolitiker på fyra olika orter i landet.
 
 
Om fiktiva serier som West wing och House of Cards gör politik sexigt så gör snarare Kommunpampars gråa filter och diskbänksrealism att man lockas bort från politiken.
 
Men jag älskar det. Den dråpliga humorn när Kungälvs toppolitiker tar emot tyska gäster och språkkunskaperna brister, eller när Péter Kovács i Höganäs ligger i badtunnan med ett glas rött och snackar om hur mycket han känner för människor som lever under dåliga förhållanden.
 
Men det är också mycket allvar och framför allt en bra inblick i den lokala politikens värld. Till exempel när Brittis Benzler på Gotland får åka runt och förklara varför skolor läggs ner eller när Kovács får tampas med ortens egen NIMBY-organisation (Not In My Back Yard).
 
 
Det är såna här program man betalar tv-avgiften för! 
 
Imorgon släpps både Lars Winnerbäcks nya platta OCH Apples nya iphone-operativ Ios7. Och så ska jag fortsätta min introduktion på Metro, där jag var första dagen idag. Bra dag!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: